Jak poznám roupy u dítěte

30.1.26 09:50

Roupy. Poznám to?

Ráda bych se zeptala, zda jste poznali roupy u dítěte nebo Vám to prokázalo až vyšetření a nepoznali jste to? Ptám se, protože syn (5 let) mi právě oznámil, že ho svědí zadek (konečník), ale my si zatím vůbec nevšimli, že by se škrábal nebo něco, v noci spí. V noci jsem se i dívala a roupy jsem neviděla. Bohužel bude víkend, takže test by byl stejně až za 3 dny a musím na to pořád myslet. Říkám si, že má snad jen podrážděný zadek, ale před rokem měli ve školce roupy ve třídě, tak jsem hned na pozoru 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
30.1.26 09:52

Mně dcera v noci brečela, že ji bolí pipinka. Podívala jsem se a okolo pipky jí lezli roupi. Ráno u doktorky už tam žádní nebyli. V noci jsem samozřejmě všechny vylezlé odstranila a poslala dceru do sprchy.

Příspěvek upraven 30.01.26 v 10:10

• Citovat
  • Upravit
35848
30.1.26 10:02

U nás taky v noci, kdy se kroutil, ze ho bolí zadek a pořád nemohl spát atd. Nepomáhalo umýt, namazat atd.
Chce to kouknout trochu dovnitř, buď brzy ráno nebo v noci. Naše doktorka test nedělala, jen se zeptala me, jestli jsem je viděla :mrgreen: podruhy jsem tam.ani nešla a koupila v lékárně.
Ale může mit taky trhlinku, treba kvůli pevnější stolici. To taky bolí

Příspěvek upraven 30.01.26 v 10:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.26 10:02

Nám si právě v noci zatím nestěžoval, to spí. Stěžoval si ve sprše, tak jsem taky koukala, ale neměl tam vůbec nic, ani v noci když jsem koukala. Tak si říkám, že ho jenom svědí podrážděný zadek, ale právě nevím, jestli musí být roupy vždycky vidět. Tak se trochu bojím, protože máme i roční holčičku a tam prostě rezimovy hygienický opatření neuhlídám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.26 10:15
@Janaaaaaaaaaa píše: Více

U nás je měla 7letá. Vermox doktorka předepsala pro celou rodinu. Nejmladší dceři byly 4 roky a u ní taky ta režimová opatření byla náročná. Ale hlavní pro mě bylo vyprat oblečení a ložní prádlo a u nejmladší dohlížet na mytí rukou, což určitě nebylo stoprocentní. Každopádně po pár dnech měla ve stolici mrtvé červíky, potíže žádné nepociťovala. Po tuším 14 jsme si každý vzali další tabletu a bylo vyřešeno.

• Citovat
  • Upravit
1164
30.1.26 10:34

Vermoxem bych ho nakrmila tak jako tak, on se ve střevech vždycyky nějaký parazit k přeléčení najde, jde o 2 tablety, které spolkne v odstupu 2 týdnů, takže žádná zátěž typu zbytečná nadužívaná antibitoka atp.
U nás roupy poznat byly jednoznačně - dcera si večer stěžovala, že ji svědí zadek a zrovna jí vylízal kus červíka. :poblion: Přeléčoval se právě i preventivně syn.
2 tabletky, které působí lokálně a cíleně pouze na parazity, toho bych se nebála, i kdyby nakonec ty roupy neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.26 10:34

Jojo už peru pro jistotu. Spíš ty hračky apod., přece jenom strká všechno do pusy, i prsty, takže to bych ji musela mýt ruce každých 10 minut a stejně by to nebylo stoprocentní😁 Ale uvidíme, doufám, že to roupy třeba nakonec nebudou, pro jistotu se asi taky odcervime, tak snad to kdyžtak chytneme nějak v začátku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3052
30.1.26 10:42

Vylezali vecer a videla jsem je, pres den je neuvidis, leda tak na houinku. Doktorka pak uz taky netestovala. Teda uz par dni predtim to mel syn trochu zarudle, ale myslela jsem puvodne, ze jen podrazdene. Ted kdyz vidim zarudnuti nebo hlasi svedeni, mazu Bepanthenem a modlim se :mrgreen: Kdyz to prejde, tak dobry. Roupi to byli 2× :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
30.1.26 11:09

Poznala jsem to hned, dcera brečela ze spaní a pak jsem druhý den našla v hovínku červíky, a vždycky když jí svědí zadek jsem ve střehu :mrgreen: ale stačil lek Vermox a byl klid hned do 24 hod. Jinak se to pry sbírá ráno, takovým sklíčkem, že po probuzení, nalepíš na konečník to sklíčko a odvezeš to k dr. na kultivaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16969
30.1.26 18:42

Ahoj,

rouop je noční tvor, většinou zlobí právě v noci.

Zadek může bolet i díky tuhé stolici, která může udělat mikrotrhlinky, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.26 20:02

Já právě vím, že je aktivní hlavně v noci, proto jsem i 2× kontrolovala a naštěstí nic. Ale člověk nad tím přemýšlí, hlavně po tom, co jsem si přečetla, že se jich spoustu lidí nemůže zbavit. Nicméně to vypadá, že to snad roupy nebudou…zatím tu má každý zkušenost, že je opravdu viděl a děti se vyloženě budili v noci, to my nemáme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.26 20:22

Jak jsem psala, mladší byla bez potíží, Vermox dostala jen kvůli starší sestře. A po pár dnech měla ve stolici mrtvé červíky. A jak už někdo psal, Vermox neublíží, i kdybyste ho brali “zbytečně”. Ale je na předpis, takže by doktor mušle být ochotný vám ho předepsat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA