Oslabená imunita u celé rodiny

224
26.1.26 21:09

Imunita v háji u celé rodiny

Ahoj, jdu si za vámi postesknout a třeba mi i hodíte nějaké zázračné rady, co by nám mohly pomoci. Jde o to, že od poloviny září jsme doma skoro v kuse nemocní, nastřídačku.
Dcera začala v září chodit do školky (ale nikdy tam nevydržela dýl jak 14 dní), první rýmu dotáhla po 5 dnech a pak furt něco… Nakonci září přinesl nějaký bordel z práce manžel, dcera to od něj po týdnu chytla a měla zánět průdušek. Po vyléčení (3 týdny doma) byla ve školce 7 dní a bum, další zánět průdušek. Doporučení doktorky - nechat po vyléčení doma aspoň měsíc, ať se průdušky zahojí. Trvalo až do 2. prosincového týdne, než přestala úplně kašlat, do školky šla teda až po novém roce. Byla tam 14 dní a opět zánět průdušek.
Jasně, buduje si imunitu, ale toto už mi přijde moc.

Do toho manžel, který první nemoc přinesl na konci září, tomu se to táhlo 14 dní a musel brát ATB, pak byl nemocný na začátku listopadu, pak v půlce prosince, pak týden po novém roce, teď se dal trochu dokupy (ale zase bere ATB) a zdá se, že to teď ještě chytil od dcery??, protože ho dnes zase začalo bolet v krku a cítí se nemocně (A to jsem myslela, že to chytla ona od něj)… Manžel na nemoci trpěl od dětství, má vytržené krční i nosní mandle, ale za posledních 10 let, co jsme spolu, tak to žádná hrůza nebyla, třeba 1-2 lehčí nemoci za rok. Až loni byl nemocný taky co 2 měsíce.

A do toho já. Těhotná, momentálně na začátku 7. měsíce. V tom říjnu jsem to taky chytla, pak v listopadu znova (to jsem brala i ATB na zánět dutin a trvalo to strašně dlouho) a teď zase. A to jsem nemocná dřív nebývala, maximálně jedna nemoc ročně, jako dítě jsem byla nemocná minimálně. Tak jestli mě tolik oslabuje to těhotenství, nebo co to má znamenat.

Už jsme z toho všichni nešťastní a prostě stačilo :zed: :zed: :zed:
Tak si říkám, že toto už prostě normální není a že s tím musíme něco udělat.
Ještě teda podotknu, že tcháni - oba doktoři - mi pořád říkají, ať dceru do školky nedávám vůbec, ať není nemocná. A to mě taky nebaví si to pořád u nich obhajovat a pak z nich mám pocit, jako by mi vyčítali, že je zase nemocná.

Nemáte někdo nějaký nápad, co udělat? Vitaminama se ládujeme všichni, to očividně nepomáhá. Nebo je to všechno tou školkou a s druhým rokem se to zlepší? Nebo je to školkou a zlepšení ani čekat nemám? Nebo si máme koupit ozonovou čističku vzduchu do bytu? Nebo nějakého zaříkávače? Já už fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
54
26.1.26 21:21

Jestli můžeš, což předpokládám nejpozději do pár týdnů můžeš, protože nastoupíš na mateřskou, nech si ji doma. Poslední, co chceš, řešit je nemocný novorozenec. Nebo ty ko těsně před porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
26.1.26 21:26

Ano, je to školkou. Dcera vám to nosí domů, ty ani manžel na skolkove bacily nejste zvyklí a navíc máte oba z různých důvodů oslabenou imunitu. Ve vašem případě bych dost zvážila nechat dceru doma jednak po ti nejhorší bacilove období (třeba aspoň do března) a pak určitě s novorozencem. Pokud tedy není vážný důvod, proč do školky musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
26.1.26 21:29

A proc musí dcera do školky, kdyz ji to evidentně nedělá dobře a ty jsi těhotná? Nechej ji doma ať jsi zdravá i ty. Stejně az se malé narodi tak do MS ji nedas.

Jinak na podporu imunity doporučuji Luivac. Bct lyzat. Nám dost pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
26.1.26 21:38

Nam u syna pomohl imunoglukan, ale mozna jeste vic cas. V peti uz to bylo s nemocnosti lepsi. A jinak pohyb, sport, pobyt venku… pokud teda aktualni zdravotni stav dovoli. Vzdycky jsem zavidela, pokud nekdo mel dite odolne proti tem vsem skolkovym bacilum, ale neda se nic delat, vydrzet, taky jsme bojovali hodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
26.1.26 21:39

To je běžné, že se imunita dětí musí vytrénovat. Pokud by děti chodily do jeslí, tak by si imunitu vytrénovaly dříve a ve školce už by problém nebyl. Tak teď bude nutné si skokově zvyknout, ale časem to přejde. Pokud kojenec bude kojený mateřským mlékem, netřeba se bát nemocí, protože mateřské mléko poskytuje kojencům imunitu. Doplňky stravy jsou jen placebo, vitaminu C máme dnes dost, je nejen v pomerančích, ale třeba i v paprikách. Mohla by pomoct lesní školka, kde jsou děti jen venku a nepředají si tak velkou nálož virů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85447
26.1.26 21:54

Obe nase deti byly prvni dva roky po nastupu do skolky nemocne nonstop. Po dvou letech ve skolce jsou uz nemocne malokdy, maji 11 a 6 let, za me normalni. A ano, pokazde nas nakazili, ty detske bacily jsou mor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21675
26.1.26 21:57

Tohle je dost obvyklý model po nástupu do školky. Obě děti mi chodily do jeslí, také tahaly různé nemoci. Děti byly do týdne fit, my s manželem jsme se z toho léčili aspoň tři týdny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
26.1.26 21:58

Dceru do školky chci dávat právě proto aby si nějakou imunitu vybudovala ještě před tím, než se narodí druhé dítě. A ne, že jí dám do školky až příští rok a budeme toto vše řešit ještě s nemocným miminkem. Nebo až jako předškoláka a bude pak furt nachcípaná ještě v první třídě. Prostě si myslím, že čím dřív, tím líp. A taky vidím, jak ji ta školka prospívá, v šikovnosti, nějaké emoční stabilitě.
Já jsem doma na neplaceném volnu, v tomto nemocném režimu bych stejně pracovat nemohla, hlídání nemáme. Takze nejde o to, že tam musí být za každou cenu kvůli pracujícím rodičům, jen mi odkládání školky přijde jako odkládání tady těch problémů na horší dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
26.1.26 22:03

U nás doma to bylo takto zhruba do 5 ti let věku syna ted mu je čerstvě 7 a vždy jednou za 7-10 dni rymecka na 3 dny a muže zase do školky..vydrž to u těch malých tak je :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.26 22:05

My jsme docela držáci. Ti neděláme nic extra. Ani vitamínů se neladujeme nonstop. Spíš jako když si vzpomenu. Chlap má sníženou imunitu od dětství ale není každou chvíli marod. Tak nevím co děláme jinak než některé jiné rodiny.

Kamarádka mi doporučovala kozí kolostrum v tabletách. Od doby co tim láduje děti, má celkem klid s nemocemi. Kupovala jsem kozí syrup s kolostrum. Ale nějak netuším, jestli to mělo účinek.
Jako dítě jsem pila kozí mlíko na litry, nemocná jsem nebývala.
Občas si to kozí mlíko koupím, asi jako sentimentální připomínku na dětství. Nebo možná bludnou představu o zázračné kozí ochraně? Dceři jsem jako miminku taky dávala kozí UM. První rok a půl jsme dali bez virózy. Možná na tom něco bude. :think:

Pokud ale budeš doma s miminem a máte problémů s nemocemi asi bych taky volila cestu nechat si je oba doma.

• Citovat
  • Upravit
14730
26.1.26 22:13
@PavelChytry píše: Více

Na to mateřské mléko bych vůbec nespoléhala. Mnoho i plně kojených miminek chytne nemoc od školkových sourozenců nebo od jiných lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2335
26.1.26 23:16

Ja som mavala najstarsiu chorlavu v kuse, ked zacala chodit do skolky. Lekarka mi vtedy poradila kolostrum, ale nejak som nemala pocit, ze by sa nieco zmenilo. Dalsie deti uz ovela menej. Uz su vacsie a momentalne ochoreju naozaj vynimocne, vratane najstarsej. Vyrastla z toho postupne. Davam im probiotika a rybi olej. Ked nezabudnem, co sa mi stava dost casto :oops: Velakrat pytaju alebo si zoberu sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2335
26.1.26 23:20
@Bramborab píše: Více

Zlepší sa to. Moja dcéra tiež po nástupe do škôlky mala za sebou 3 zápaly priedušiek v priebehu pol roka. Zosilnela a vyrástla z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí