Epilepsie a dávkování léků

2
30.1.26 17:00

Epilepsie a dávkování léků

Dobrý den, mám dceru které je 5 let a zjistili ji Epilepsii dostala léky kdy ráno má dostat půl a večer půlku v pravidelném čase, jenže je problém že vstávám v 5 ráno do práce a v půl šesté budim dceru do školky kdy by měla dostat lék po snídani to by problém nebyl ale o víkendu ji budit v půl 6 ráno aby dostala léky a zároveň se vyspala mi přijde jako hloupost jenže nevím jak jinak to vymyslet. Moje otázka zní jak jste to řešili vy? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
30.1.26 17:22

Myslím, že to nemusí být přesně po 12 hod. ve všední den v 7 a 19 a v pátek večer jí dám v 8 a ráno v 9, takhle to necháme po dobu víkendu nebo prázdnin a pak to postupně zase posunu na ten všední den. Nejsou to atb, aby se musely dávat striktně na pevný časový interval

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.1.26 17:23
@Anonymní píše: Více

Vypadla mi tam věta, že taky máme dceru s epilepsii

• Citovat
  • Upravit
11816
30.1.26 17:46

Nemusí to bys truktne po 12h…prostě rano večer…vem si že třeba v nemocnici se dávají ranní léky kolem snídaně takže cca v 7 a večerní léky obvykle kolem večeře..takže cca v 5…jsou některé léky které dáváme extra..třeba ATB, ale to je spíš proto že se často berou častěji než 2× denně a ani tam není extrasupr nutné dodržet přesný čas na minuty a se to o hodinku posune nic se nestane…nebo léky na štítnou zkázu které se mají brát nějakou dobu před jídlem…ale antiepileptika k nim teda nepatří..když už je vytvořena hladina tak to fakt nemusí být úplně přesně na cas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
31.1.26 08:43

Děkuji moc za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie