Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, mám dceru které je 5 let a zjistili ji Epilepsii dostala léky kdy ráno má dostat půl a večer půlku v pravidelném čase, jenže je problém že vstávám v 5 ráno do práce a v půl šesté budim dceru do školky kdy by měla dostat lék po snídani to by problém nebyl ale o víkendu ji budit v půl 6 ráno aby dostala léky a zároveň se vyspala mi přijde jako hloupost jenže nevím jak jinak to vymyslet. Moje otázka zní jak jste to řešili vy? Děkuji
Myslím, že to nemusí být přesně po 12 hod. ve všední den v 7 a 19 a v pátek večer jí dám v 8 a ráno v 9, takhle to necháme po dobu víkendu nebo prázdnin a pak to postupně zase posunu na ten všední den. Nejsou to atb, aby se musely dávat striktně na pevný časový interval
@Anonymní píše: Více
Vypadla mi tam věta, že taky máme dceru s epilepsii
Nemusí to bys truktne po 12h…prostě rano večer…vem si že třeba v nemocnici se dávají ranní léky kolem snídaně takže cca v 7 a večerní léky obvykle kolem večeře..takže cca v 5…jsou některé léky které dáváme extra..třeba ATB, ale to je spíš proto že se často berou častěji než 2× denně a ani tam není extrasupr nutné dodržet přesný čas na minuty a se to o hodinku posune nic se nestane…nebo léky na štítnou zkázu které se mají brát nějakou dobu před jídlem…ale antiepileptika k nim teda nepatří..když už je vytvořena hladina tak to fakt nemusí být úplně přesně na cas