Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Liberalissima píše: Více
Na našem ORL berou normálně. I bez papíru.
@Janča6 píše: Více
A nebylo by lepší nimi být ještě třeba rok doma? ![]()
No já budu doma, i když budu pracovat. Protože s tou jejich nemocností (a svojí taky, protože jak to všechno psychicky náročné - řešíme nejen zdravotní stav dětí, tak jsem taky často nemocná, i když jde převážně o lehčí virózy) prostě nic mimo domov vykonávat nemůžu.
Nebo myslíš, že by holky rok ani nechodily do školy?
Jj, já ji ted nehledám. Naposledy vloni začátkem léta.
@Janča6 já bych s tím vyčkala, až to s tou nemocností bude lepší
u nás to tak bylo 12 let v kuse, poslední rok o něco lepší, ale dobrý to není. Stejně malá nezvládá chodit ani celý týden do školky, tak zatím vyčkávám… za leden má průměr 2× týdně ![]()
@Snopy123 @Janča6 Psala jsem to v reakci na příspěvek, ze ve školce jsou unavené nemocné děti. Proto píšu, ze některé děti při nemoci unavené nebývají. Jinak me osobně to je uplne jedno, moje děti byly a jsou nemocné minimálně a s nemoci zůstávají doma. Nevim co bych dělals kdybych bývala měla dítě nemocné porad, asi bych musela dat výpověď a byt doma, protoze moji praci za me nikdo neudělá.
@Janča6 U nás se to u těch starších zlepšilo, když nejmladšímu bylo 6. On byl hodně často na hromadě už jako mimino včetně hospitalizacích. Měl prokázanou špatnou imunitu a chytal snad i ze vzduchu a samozřejmě pak kolečko doma.
Takže chápu, že někdy je to dooost na bednu někdy. Práci jsem našla, ale měla jsem asi kliku a u nás hodně i hlídal manžel ( v té době dělal na směny ).
U toho posledního pracuju na většinovém HO, ale je jeden a tedy ani nic jiného nehledám. Ale přiznám se, že kdybych neměla tu možnost Ho tak si ho asi ani nepořídím
A opět někdy se zapojuje manžel. Dítě sice je doma snad každý měsíc už několikátý rok školky, ale naštěstí to není drama žádný. Ale tak s obyčejnou chřipkou teď je doma skoro 3 týdny, což bude taková klasika no. Ale taky z toho vyroste.
Vy to máte komplikované počtem dětí a tím úrazem. To musí být masakr. ![]()
@Alušáček mám dítě několikátý rok školky doma co měsíc. Nějaké řešení to mít musí bohužel. Vzdy člověk nějaké řešení musí zvolit. ![]()
Paradoxně nejzdravější bylo v soukromé kde i s rýmou děti posílaly tety domu.
@Janča6 píše: Více
To je rozumné ![]()
Máme jen jedno dítě, a kvůli nemocem jsme se teď rozhodli, že kdybych přišla o práci (u nás se ve vlnách propouští), že si nebudu hledat další hned, ale až se poměr zdravá:nemocná u dítěte srovná ze 1:3 na 3:1.
Já doufám, že na to nedojde, protože nejsem žádná bydlenka, ale už takhle to začíná být fakt neudržitelné a s jinou prací než mám by to bylo defacto nemožné. Být samoživitelka, už se houpu na stromě někde. A to jsme neměli zdaleka tak naloženo jak vy.
My jsme se teď konečně s naším skoro furt nemocným chlapcem dostali k výsledkům z imunologie a má astma. Jediný příznak je častá nemocnost a dlouhé trvání nemoci. Má na tři měsíce inhalační kortikosteroidy a doufám, že to nějak pomůže. Chodím sice na malý úvazek, ale i tak…ruzne lepime OCR, HO a stoji to za…nic. Už jsem i ukončila předčasně pobírání RP, aby mohl manžel na OČR. A navíc je to takové akční dítě, takže dlouhými pobyty doma je frustrovaný a protivný.
@Eva2610 píše: Více
My máme podezření, jestli nebude něco podobného, nebo nějaký divnopozůstatek abkm alergie. Protože krevní obrazy chodí čisté, a dítě FURT na hromadě, hnusné laryngitidy, bronchitidy, každá na cca tři týdny, furt dokola. Už 5 měsíců jsme objednaní na ORL a periodicky vyšetření přesouváme, protože na něj musí být zdravá, což je nesplnitelná podmínka ![]()
Teď ve čtvrtek se snad konečně dostaneme, protože je klasicky třetí týden doma a už jí tedy skoro nic není, ale do školky zatím nepůjde.
Imunologie nás čeká pak, v závislosti na výsledku.
Jeden by nevěřil, jak může defacto „zdravé“ dítě (myšleno s absencí vážnějšího diagnóz, díky bohu) vyřadit lidi z normálního provozu ![]()
A jak to delate, kdyz chodite do prace a dite jw furt nemocne? Ja mam z toho uprimne hruzu, syn se ted leci se zanetem prudusek uz 2. tyden hodne kasle. Do skolky jeste nechodi, ale za 2 mes. zkusi jit.
V praci vam to toleruji, kdyz jste doma s nemocnym ditetem? ![]()
A až bude chodit do školy, tak když už jí bude lépe, budete dodělávat školu třeba za 3 týdny, které se vám nakupí
A to třeba 4× ročně. My to máme v několika vydáních.
Naštěstí u druhačky je paní učitelka hodná a nechce po ní dodělávat učivo za ty víc než 2 měsíce. Prostě šla do školy a navázala na spolužáky. Naštěstí je teprve ve 2. třídě, takže žádná vyjmenovaná slova apod. a je chytrá.