Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Všechny vás tu zdravím mám dotaz synovi zrovna rostou 4ky zuby a uz 2 dny má obrovské horečky dnes se vyšplahali až na 40.
Byly jsme dokonce i na pohotovosti ale řekli nam že je to normální dávali jsme uz nějaké léky ale nepřijde mi že se to nějak extra lepší a už i obklady zkoušíme davat nevíte někdo jak těm horečkám trochu ulevit?? Jde vidět že se syn opravdu trápí a snažím se mu od bolesti pomoci i gelem na zuby ale zatím nic moc ![]()
Střídat nurofen/panadol po 4h, při velkých horečkách se může už po 3h. Uleví i od bolesti. A super je dát do vany s teplou vodou a připouštět pak studenou, dokud to dítko vydrží.
Studené obklady na kotníky, podkolenní jamky, čelo…tam kde proudí krev. Většinou se mi takto v krátké době podařilo o celý stupeň teplotu srazit…
Chudáček…nám vždy pomohly zábaly do studeného mokrého prostěradla. Prehodit přes dítě lehkou deku, nechat chvíli ležet, jak bude prostěradlo teplé, vybalit. Já si to pamatuju z dětství, humus, jak to studi
ale pomohlo vždy
Jen pozor, dítě nesmí mít studené ruce a nohy. Držte se
@Zita Aussig děkuju mooc v noci jsme teda ještě trošku zápasili ale zkusila jsem vaše rady a zatím to vypadá o mooc lépe ![]()