Mám dát dítě do školky, když zakašle tak 2x za hodinu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
400
2.2.26 14:39
@Liberalissima píše: Více

Na ORL jsme byli před rokem, pak i na vyndání nosní mandle…až teda teď ta imunologie snad něco přinese… Jinak u nás taky krevní obraz OK, základní protilátky v normě…kluk vypadá jak reklama na zdraví, v životě na nic alergie. Akorát byl za loňský školní rok ve školce 8 dní :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
2.2.26 14:39
@Mgree píše: Více

Máme s manželem oba home office: on s ní kolem sedmé vstane a pracuje s ní do 11. Já pracuju už od šesti ráno, v 11 si jí přeberu, on jde na oběd a pak už pracuje v klidu ve svojí pracovně. Já pracuju s ní do jedné, kdy končím (mám zkrácený úvazek), a jdu jí po obědě uspat.

Naposledy jsem OČR měla v říjnu, kdy jsem to od ní chytla fakt hnusně, a nedávala tenhle dvojí režim. No a další jsem si brala až teď, protože jednak padám na ústa, jednak máme tento týden 2 vyšetření a stejně bych chyběla. Mezi tím celý listopad, prosinec i leden byla defacto doma a jeli jsme v tomhle režimu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
2.2.26 14:41
@Mgree píše: Více

Mam OČR a normálního zaměstnavatele. Stejně tak manžel. Střídáme se, my taky máme dvě babičky, ale tam chodí tak na doleceni. U nás v práci má OČR pořád někdo, počítáme s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
2.2.26 14:41
@Janča6 píše: Více

Já doufám, že až bude chodit do školy, že už to snad bude nějak pořešené, to je ještě 2,5 roku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
2.2.26 14:56

@Mgree U těch starších na začátku jsem chodila pouze přes den ( psal se ale rok 2002 ) a hlídal manžel na směny. po noční nešel spát, před odpolední jsme si dítě předávali na zastávce, bral hodně nočních o víkendu ( to já měla volno), aby měl pak třeba možnost mít volno v týdnu.
Pak jsem šla čistě na noční ja. Za cenu zase toho, že ty nemocné děti jsem obstarala já a manžel se o ně staral odpoledne a v noci po práci.
Pak jsme jeli kolotoč proti sobě. To byl mazec, já naštěstí nemusela na odpoledni, měla jsem možnost chodit na noc ty směny. Odpolední mi šíleně vadila.
No a teď mám většinový HO, což je asi nejlepší varianta. Tedy ne že by HO s nemocným dítětem bylo super labužo. Ono zkus pracovat s dítětem co zvrací a nebo má 39.6. Zase ale za cenu, že tedy jsem ani nebyla na RP a od konce MD pracuji. Dítě od 2 let chodilo do soukromé školky. Náš největší spíš problém jsou diagnózy dětí. Protože on normálně nefunguje.
Manžel si bere HO někdy, když potřebuji byt v práci a ne na HO.
Z nemoci dítě většinou vyroste. :kytka:
Když děti byly větší, tak jsem pak už většinou chodila na nějaký normální úvazky. My nikdy neměli na pomoc babičky a pracovat jsme museli oba, minimálně na částečný úvazek já.
A tedy nějak fungujeme bez OČR. Asi nejdelší byla, když jedno z dětí mělo úraz ve sportu a ze začátku nebylo schopno vstát z postele. To měl manžel OČR někdy v 2010 tak roce, cca.
Teď za ty 3 roky jsme OČR neměli ani jednou - poslední dítě. Nejmladší ze staršího z trojlístku je dávno na střední škole :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28934
2.2.26 16:08

@Liberalissima u nás taky imunita skoro v cajku, ale dítě má laktozu (a donedávna netolerovalo mléko, ted už občas bezlaktozove projde), astma, pár alergií a hlavně bylo imrvere přetížené, protože prostě do školky muselo, chodila jsem do práce (no věčně jsem byla na OČR). A k tomu prodělalo boreliozu, která se mu sem tam vrátila…

Mladší má/měla horší imunitu klinicky a rozhodně byla ten zdravější kus (nemocná jen 1-2× měsíčně). Ale pouze v případě, že pořádně spala, nebyla přetížená, neudělala dietní chybu… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
2.2.26 19:49

Tak OCR má většina lidí, či mají malé dítě a nemají hlídání při nemoci.
Sama vidíš, že dítě není ok, akorát z toho bude mít zápal plic, jdu s ním j lékaři a holt si vezmi normálně paragraf, co jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
2.2.26 22:11

Nase deti byly dva roky skoro v kuse nemocne, prvni rok jsem byla na rodicaku a druhy mela castecny uvazek, takze to jsme lepili home officem a babickama. Treti rok uz to bylo o moc lepsi, ale porad ta mladsi mela pidi rymecku, ze treba dvakrat denne smrkla a dvakrat denne zakaslala, nekolik mesicu v kuse. To teda do skolky chodila, ja uz jsem na plny uvazek. Jen kdyz nam prislo, ze nejaky tyden kasle trochu vic, tak zustala doma. Ale potom jsme prestali spolehat na jeji pokusy o smrkani a zacali fakt poctive odsavat a strikat morskou vodu, i kdyz nam prijde zdrava a konecne je uplne ok. Je proste potreba ji takto nekolikrat denne tu nosni hygienu udelat. Vzdy nejdriv morskou vodu, pockat, az se to uvolni, odsat. Kdyz je ucpane, muze se (max tyden) dat neco na uvolneni, nassivin. A neustale trenujeme smrkani, sedime s ni treba 10 minut a smrkame. Je to pakarna, ale funguje to. Skvela je taky konvicka, ale tu jeste nezvlada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí