Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A kolik je dítěti? Pokud je předškolák, tak bych ho do školky poslala, pokud prcek, tak nechat do konce týdne doma.
@unuděná prcek, ale doma je to fakt dlouhý, sli bychom na prochazku a takle nemuzem nic ![]()
Malé dítě bych nechala doma. Na procházku klidně můžete, proč by ne?
@Dahlia0409 protoze mam osetrovne, prijde mi to blbý, nevim co rict kdybychom treba nekoho potkali
@Anonymní píše: Více
A co jako? To je domácí vězení? Jdete na nákup třeba, nebo prostě chvíli na vzduch ![]()
Ano. A s ošetřovným nejsi ve vězení, normálně jděte.
Vždyť na procházku normálně můžete. Nejste v domácím vězení. Když někoho potkáte, nic nevysvětluj a kdybys tu potřebu měla, tak je vseobecně známo, že na rýmu a ucpané dutiny je čerstvý vlhký vzduch to nejlepší a ulevuje. Osobně bych do pátka doma zůstala, aby se to nerozjelo. Ale je to na tobě, ty jsi matka a na tobě je rozhodnutí. Můj syn má vždy jen jednodenní rýmu nebo teplotu, takže i to je samozřejmě varianta. Jinak je spousta aktivit, jak doma zabavit dítě, chce to ale tu zábavu iniciovat, malé dítě samo program na celý den nevymyslí.
Myslim, ze se rika po ukonceni teplot dva dny bez dalších příznaků.
Ven klidne jit muzete. Asi ne na cele odpoledne lítat splašeně po hřišti, ale ocr nema vychazky, muzes ven kdykoliv a diteti to jen prospěje, pobýt na čerstvém vzduchu. Pokud se bojis řečí, sednete do auta a jedte nekam do polí
nebo na druhou stranu města.
však u ošetřovného nejsou vycházky, můžeš jít kamkoliv ty i dítě. Na procházku jít můžete. I s rýmou bys byla doma s dítětem třeba, a šli byste se projít. Neběhat, neskákat.. klidná procházka. Do obchodu mezi lidi bych ho netatala.
a nechala bych ho už doma do konce týdne.
Jako abych pravdu rekla tak ani nevim co by mi po dvouch dnech rekli kdybych to te prace prisla. Je to takove divne…kdyz reknu mel jen teplotu..ale s teplptou proste ho dat do skolky nešlo ![]()
tak očividně tam zase tolik ani nechybíš, nee?
@KKK85 jak je to mysleny? Asi z toho dvakrat nadseny nejsou, prace je tam dost. Ale prednejsi je mi zdravi ditete. Ale doma je to fakt na palici.
Dítě mělo v pondělí odpo po školce teplotu v rozmezí 37 až 38.5 max. V úterý ráno jsme dostali OČR, dopoledne mělo max. 37.3, malinko rýmu, odpoledne jsem žádnou teplotu nezachytila. Dneska nic, trochu huhňá od toho pondělí, ale z nosu nic závratného neteče. Doma se nudí, nevím zda nemám to ukončit a jít zítra do práce, ale bojím se aby se mu to huhňání v noci nespustilo, a jak pak zustat doma…
co byste prosim delali na mem miste? Byt doma do patka nebo jit do prace zejtra? Je možné, že to byla „jen“ 24hodinová viroza? Diky za rady. Prosim anonym jinak smazat