Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, jdu si pro radu. Dcerce budou v dubnu dva roky. Již druhý měsíc je bez plen jak přes den, tak přes noc. Až jsem se divila, že se jí nestála do teď žádná nehoda. V minulém týdnu jsme byli u lékařky, přišlo mi, že často chodí na malou, ale dle Dr moč v pořádku. Včera v noci se poprvé počůrala. Celou noc sebou házela, byla nevrla. Dnes v noci se tento stav opakoval, zase se počůrala i přes to, že jsem s ní v noci byla. Začaly se jí ale prozeravat poslední stoličky. Může to mít k tomu souvislosti? Nezaznamenala jsem nějakou psychickou změnu či tak něco. Vím, že je malinká, ale nejde mi to do hlavy, když si do teď i v noci říkala a opravdu přes dva měsíce je bez plen. Přes den si také krásně říká, aniž by si třeba ucurla. Nemůže to značit třeba cukrovku? I když Dr při kontrole moči říkala, že tam cukr není. Dělala ale jen vyšetření papírkem. Děkuji za vaši odpověď
@Domina19 když jsem vzala pleny na noc našim klukům, tak bylo občas období, kdy se pocuravali. Vždycy když spali neklidně, nebo se budili. Řešila jsem to tak, že než jsem šla spát já, tak jsem je odnesla na záchod. V podstatě i když se začali kroutit, tak jsem je tam vzala a byl klid. ![]()