Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Škoda, že nedává ten streptokill (lze i do roztoku vody a kloktat - to by také nezvládl?), protože já tak dětem angínu vyléčila (také to měly být už 3.atb v řadě za jednu zimu, což se mi nechtělo, tak jsme vyzkoušeli toto a zabralo).
Léčit každou streptokokovou angínu pomocí ATB je do jisté míry přežitek. Ano, zkrátí to délku trvání příznaků. Ale pryč jsou doby, kdy všechny strašil „duch“ post-streptokokových komplikací.
@Doctus Chápu Vás správně, že pokud mu všechny příznaky vymizí, tak mohu být relativně klidná? To by vysvětlovalo i klid naší dr
děkuji
@Popokatepetla kloktání ještě zkusíme
Já bych zašla na testy streptokoka. Již 2× za sebou se mi stalo, že ten rychlotest dělaný v ordinaci byl falešně pozitivní, pak dělali důkladnější, poslali na rozbor a vždy vyšel negativní a já zobala ant. zbytečně. Zas tam to nebyla kombinace s covidem.
Jinak ten streptokill je dobrý, jen se musí víckrát za den. A jak praví Popokatepetla dá se udét i na formu roztoku a kloktadla. Přesný popis máš na lahvičce. Nebo lichořerišnice bez alkoholu. To je takové přírodní antibiotikum a umí zahnat angínu a působí i jako prevence.
Standardem by mělo být kultivační vyšetření, strep-testy nejsou příliš spolehlivé.
Dobrý den všem,
syn (8 let) je již od ledna několikrát nemocný. Před 14 dny dobral atb na zánět dutin (10 dní duomox). Ted o víkendu začal mít zase horečku a k tomu trochu rýmu. Když jsem se mu podívala do krku, tak mi přišly mandle dost oteklé a červené. Proto jsem koupila v lékárně domácí streptest a covid test, abychom případně nemuseli k dr. a Covid vyšel pozitivní, pak jsme dělali i streptest a také pozitivní.. Dneska jsme byli tedy u dr. a streptest v ordinaci vyšel negativně. Máme dávat Bactoral.. samozřejmě pokud by se mu ty mandle nezlepšily, tak tam s ním pujdu znovu.
Syn teď už vypadá mnohem lépe. Nicméně ve mě hlodá ten domácí pozitivní streptest - ikdyž je mi jasné, že nemusí být spolehlivý… Ikdyby to streptokok byl a syn se vyléčil bez atb - je to možné? všude čtu, že jsou atb nutná vždy kvůli následkům..
(Jednou už se nám u spálové angíny stalo, že jsme šli domu s neg. výsledkem a za dva dny byl pozitivní - ale to bylo i s typickou vyrážkou)
Spoléhala jsem trochu na Streptokill, ale bohužel se po něm poblinkal a už ho do něj nedostanu, tak mě zachvátila panika, aby se něco nepodcenilo.
Děkuji za reakce