Může přijít sociálka, když dítě často chybí ve škole kvůli nemoci

Anonymní
17.3.25 07:36

Může přijít sociálka?

Už nevim co dělat s dcerou 3třída. Je hrozně často nemocná. Dr řekla že je to normální pár dní je zdravá pak zas týden dva marod. Teď se nám táhne už 4 týden velká rýma včera večer k tomu bolest v krku kašel. Takže zítra opět k dr. Byly jsme i na testech na imunitu a výsledky v pořádku i na alergie. Máme učitelku před důchodem a už se začínám bát že na mě zavolá sociálku že je malá věčně doma, ale co mám dělat? Když na ni někdo prskne a hned něco chytne?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31278
17.3.25 07:42

Nejske leky na podporu imunity od doktorky máte? Otuzovani, chozeni ven, slunicko, solna jeskyne, lazne,…
Nevim, jestli by se hned resila socialka, ale skolni docházka je povinna a aby bylo dite klasifikováno, musi mit urcite hodiny plus znamky.
Reš to u lekarky i ve škole.
Je fakt, ze byt mesic doma s rymou je peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
17.3.25 07:45

@Mar__tanka1983 pokud alergo i imuno v pořádku, těžko někdo napíše léky na imunitu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.3.25 07:46

@Mar__tanka1983 Ano zrovna jsem psala učitelce, že už jsem nešťastná ale že opět bolení v krku, kašel a velká zelená rýma. Je to masakr. Malá bere vitamíny ven chodíme taky běžně nechápu to. Zítra to proberu s dr ale ta mi vždy řekne že je to normální, mě to moc normální nepřijde

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
17.3.25 07:46

Jedno z mých dětí je na tom stejně. Bohužel již od kojeneckého věku. Řešení to zřejmě nemá.

• Citovat
  • Upravit
3036
17.3.25 07:47

Tak i kdyby, máte záznamy, žes řešila s doktorkou, ale ja bych se taky spíš bála toho, že bude problém, aby ji vůbec mohli klasifikovat, plus se pidila po příčinách.
Jinak z vlastní zkušenosti - jestli jste nebyli na ORL, tak určitě zajdi, u nás taky pediatra že vše ok, časté rymy normální, na ORL objevena nosní mandle s prominutím jak kráva, takže návrh na operaci, nakonec v době čekání jsme zkusili prolecit kortikoidy a anihistaminiky a výrazně splaskla a rýmy polevily, I když nevymizely úplně. Syn byl taky ve 3. třídě, není to jen záležitost malých dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
17.3.25 07:55
@Velryba černá píše: Více

Tak kamaradky syn dostaval od dr. neco na podporu imunity, i kdyz nebyl „úplně chabrus“, jako ve smyslu nejakeho imunitniho onemocnění, jen byl pořád na hromadě..
Zkusila sem pohledat a podle me to byl broncho waxom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28797
17.3.25 07:56

Syn to měl taky, ten byl zdravý jen v době covidu, když bylo všechno zavřené, jinak pořád něco už od porodnice. Léky na imunitu bral od šesti let, zabralo něco až předloni trošku a loni konečně zlom a je to v normě. 13 let :roll: ve škole na to neřekli vůbec nic, prostě je nemocný, tak je nemocný.

Příspěvek upraven 17.03.25 v 07:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
17.3.25 07:56

@Mar__tanka1983 ten často píší právě alergologové, když se nemoci táhnou, například u nás ale efekt nulový, je to modulované na bakterie, nikoli viry. U syna navíc pozoruji zhoršení stavu po vakcinaci.

• Citovat
  • Upravit
53190
17.3.25 08:18

Syn byl jeden rok taky pořád na hromadě, druhá nebo třetí třída, už přesně nevím. Byla jsem kvůli tomu za třídní „vysvětlovat“, nabídla jsem potvrzení absencí od doktorky, aby bylo jasné, že si nevymýšlíme a chceme jít škole co nejvíc vstříc. Syn je jedničkář, takže škola vůbec neřešila, nic jako maximální povolené absence nemáme, tím se pak straší až ti potížisté. Na dítě s doplněnou a doučenou látkou nikdo nikdo socku volat nebude, ani paní ředitelku ;) Ale makejte doma, násobilka, vyjmenovaná slova. Jinak se to s ní poveze dál..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24803
17.3.25 08:29

Už bych dávno zkoušela i alternativní medicínu - čínskou / homeopatii / bylinky
něco v tom tělíčku není v pořádku
a musí se najít příčina, ne jen hasit následek…

se školou bych velmi intenzivně komunikovala, snažila se o on-line formu spolupráce, aby si dítě nějaké úkoly/cvičení dělalo doma, probrala bych s učitelkou možnost vzdáleného zkoušení kvůli klasifikaci, aby kvůli věčným absencím fakt náhodou nemuselo dítě opakovat ročník nebo složitě řešit rozdílovky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
17.3.25 08:35

No tak na tebe zavolá sociálku. No a co? Jestli je doma všechno ok, tak se přeci nemáš co bát, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
17.3.25 08:36

Dcera měla v pololetí 270 omluvených hodin, porucha imunity, astma. Časté záněty průdušek a anginy. Dr. omluvenky nedává. Ve škole z toho nikdo problém nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
17.3.25 08:36

Byla jsem s dcerou teď během měsíce na alergologii, na ORL a u praktické doktorky a stále pokašlává. Řekli mi, že je teď úplně zdravá. Jinak měla i poprvé v životě antibiotika před měsícem a byla asi 10 dnů doma, předtím jsem ji taky nechala párkrát doma i několikrát omluvila z tělocviku. Doma jsem se s ní poctivě učila, aby se potom chytala ve škole. Když přišla do školy, dostala hned jedničky. Máš kdyžtak zprávy od lékařů. Třídní učitelka třeba teď všem poslala zprávu, že nemají ani nachlazené děti posílat do školy, jinak že bude volat, aby si pro ně rodiče přijeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
17.3.25 08:45

Mě v tomhle věku třeba hrozně pomohly lázně, taky sem byla co druhý týden nemocná, tak mě naši poslali na 2 měsíce do lázní a pak uz sem nebyla nemocna prakticky vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí