Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, mám dotaz. 6 letý syn prodělal pravděpodobně střevní infekci, zvracel, průjem, teplota, u lékaře jsem nebyla, trvalo to asi týden, po týdnu vše ustalo, ale dostala jsem to já, ty samé obtíže, které ustaly po 3 dnech. Jenže uplynul týden a syn zase zvracel, lékařka ho poslala na krev, moč, stolici, rentgen, mezitím byl zase v pořádku, jedl, běhal jako by nic, včera večer zase zvrace a já ráno. Takže v podstatě to zvracení není stále, ale jenom z ničeho nic někdy, co tedy dělat, musí být doma před lékařem, nebo může jít do školky, je to nevyzpytatelné a vypadá to, že po jídle to není, je to nárazové a to i u mne. d
Do školky rozhodně ne. Aspoň 3 dny bez potíží. U nás ve školce po prvním zvracení volají, ať přijdeme.
Taky mi volali po zvracení, ale to zvracení a průjem a bolení břicha po klidu doma přestalo, a asi za týden znova zvracel, to je divné, jako by se to vrátilo, ale po takové době, no a pak byl zase klid a včera večer znova zvracel a já dnes ráno, vrátila jsem se z práce, d
Když to máš i ty, tak to bude pravděpodobně infekční. Do školky ho určitě neposílej.