Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Larr,
záleží na hodně okolnostech. Kolik je ti let a jestli stojíš i o antikoncepční účinek
No, já osobně bych je asi kvůli pleti nebrala, ale já mám pleť pěknou, tak zas nevím, no…jak bych to řešila. Přijde mi to zbytečné. U kosmetičky nebo lépe u kožního jsi byla? Asi by to pro mě byla první varianta
Do HA kvůli pleti bych asi nešla. Snad jen jedině kdyby byla tak špatná, že bych kvůli tomu měla špatný sebevědomí a vyloženě až třeba nějaký psychický problémy, muselo by mě to fakt trápit, pak možná… ![]()
34 let, kožní a kosmetička už probíhá 20 let:))):(( a antikoncepce mi taky tak trochu přijde jen kvůli pleti zbytečná.
Psychické problémy ani snížené sebevědomí nemám, děkuji, že jsi i na to myslela ![]()
Takže, jak jsem psala, předem díky za názory.
Pomka píše:
Ahoj Larr,
záleží na hodně okolnostech. Kolik je ti let a jestli stojíš i o antikoncepční účinekNo, já osobně bych je asi kvůli pleti nebrala, ale já mám pleť pěknou, tak zas nevím, no…jak bych to řešila. Přijde mi to zbytečné. U kosmetičky nebo lépe u kožního jsi byla? Asi by to pro mě byla první varianta
Do HA kvůli pleti bych asi nešla. Snad jen jedině kdyby byla tak špatná, že bych kvůli tomu měla špatný sebevědomí a vyloženě až třeba nějaký psychický problémy, muselo by mě to fakt trápit, pak možná…
antiko bych teda jen kvůli pleti nebrala, ale…já mám od porodu papulu jak puboš, chlop teď domů došel s chlorelou a vypadá to, že to pomáhá. Detoxikuje to celý organismus, takže nejen pleť by z toho měla radost ![]()
Taky jsem brala HA a pak i tu s účinností na pleť. Ta se mi zlepšila. Vlivem okolností jsem po porodu přestala HA brát definitivně a o pleť se mi stará kožařka a to dost dobře. Takže pokud chceš řešit pleť, šla bych na dobré kožní a HA bych nebrala.
Jen počítej, že najít kožaře, který ti nebude cpát drahou kosmetiku a experimentovat, ale bude pleť opravdu léčit léčivy, je někdy kumšt. Chodila jsem na doporučení a byla to kožařka na baterky. Přešla jsem do nemocnice přímo na kožní, dělají i kosmetickou a korektivní dermatologii, a jsem moc spokojená. I objednací lhůty jsou super a když je větší problém, vezmou i hned. A hlavně to berou komplexně, nejen jako pupínek na xichtě, ale i výživu, co používám, jak pleť čistit, co na ní dávat a co ne, jestli jsou v pořádku hormonální hladiny, zkontrolují pihy a vyndají podezřelé, zákrok provádí plastický chirurg, který se ale neplatí..atd. Už jsem to tu psala, jsem moc spokojená.
Moje kamarádka měla také velké problémy s pletí. Nakonec jí pomohlo až změna jídelníčku. Musela úplně vyřadit mléčné výrobky a některé potraviny. Doktorka ji udělala krevní testy. A z těch pak vyloučila různé potraviny. Ani né po třech měsících jde vidět rapidní změna. Ono se říká, že problémy s pletí ve vyšším věku pramení zevnitř. Takže masti ani kosmetika nepomáhají.
Tak se zkus zeptat doktorky, jestli ti neudělá rozbor krve.
Mám ošklivou pleť (celý život) a tak si říkám, že si nechám předepsat antikoncepci, protože u ní jsem měla pleť vždy hezčí. Na druhou stranu si říkám, že jíst antikoncepci jen kvůli pleti asi není tak úplně v pořádku) Děkuji za názory a nápady.