Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
chtěla bych vás poprosit o radu. Jsem v 16.tt a 3 dny jsem trosku pokaslavala. Včera večer se to dost zhoršilo a kašlu téměř neustále, měla jsem i zimnici. Poboliva mě trochu v krku ale hlavně mě to strašně dráždí na kasel, zejména v noci. Zvysenou teplotu nemám zatim vubec. Nasadila jsem si sirup na kasel Stopkašel a přítel mi dnes koupi pastilky do krku s islandskym lisejnikem. Plánuji jít zítra k dr aby mě radši poslechl, protože ten kasel se mi moc nelíbí. Myslíte že takto intenzivní kaslani může nějak ublizit mimi? Někdy kašlu až mě z toho bolí břicho a tak mám strach
máte prosím nějaká doporučení co vám pomohlo zejména na drazdivy kasel ale celkově nachlazeni v těhotenství? Děkuji moc za rady.
Nech si udělat testy na černý kašel, teď to dost řádí. Co dál ti nejlíp pořadí lékař. Snaž se odpočívat, co to jde.
Tohle bych fakt řešila s lékařem. Ať vyhodnotí situaci a předepíše léky. Kromě černého kašle teď zase jede i Covid…
Ahoj, jsem teď 17tt a už mám asi 6. týden kašel :/ teploty jsem neměla, jen bolest v krku, hrozný kašel a vyčerpání. Nejdřív jsem se to snažila léčit sama sirupy a pastilkami atd, ale nic nepomáhalo a pořád se mi to horšilo, tak jsem nakonec dostala antibiotika a až ty mi konečně pomohly. Včera jsem byla na kontrole a mimi vypadá v pořádku, tak se mi ulevilo, taky jsem se o něj hrozně bála. Hodně mě pořád bolelo břicho z kašlání.. Antibiotika mi dali asi až po 3 týdnech a teď lituju, že jsem si je nenechala dát dřív (ale byl to ještě první trimestr a doktorka se bála).
Testovali mě 2× a i když to vypadalo na černý kašel, tak testy vyšly negativní. Prý má teď spoustu lidí ten černý kašel a covid, ale testy nejsou 100%, takže ani nevíme co jsem to chytla.
Určitě si zajdi co nejdřív k doktorovi a nech se pořádně poslechnout a otestovat.