Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj!
Prosím o radu. Jsem v 6tt, volala jsem na gynekologii a sestřička mě objednala mě až v 9tt, do te doby využít případně pohotovost, dřívější termín nenašla, protože pak mají DV. Před 2 měsíci jsem jim nesla dokumenty o zjištěné Leidnově mutaci - het., zároveň mám PCOS, hormonální potíže, aktuálně po drillingu, po sestinedeli zjištěn pozitivni test. O ničem mě needukovala, rovnou odkázala na pohotovost, zástup jiný nemají. Říkám si, zda 9tt není pozdě, vlastně jsem myslela, že bych měla být co nejdřív sledovaná na hematologii a tak.. nevím, zda nevyužít pohovost pro potvrzeni těhu a objednat se na hematologii? Jsem z toho trochu nervózní.
Moc děkuji za případne sdílení zkušenosti, je to první těhotenství. ![]()
@Pandomut píše: Více
1. gynekolog - nevim. Ale myslím, že stejnak nic moc nevymyslí
2. hematolog - řešila bych to oddděleně, zavolej na svou hematologii, objednej se ( potvrzení nutně nepotřebuješ). Každé pracoviště funguje jinak, jednotná pravidla nejsou. Někde sledují od začátku těhotenství, někde až druhou polovinu, třetí trimestr, v některých lokalitách hematologové vymřeli, takže tam maj lidi smůlu úplně. Ale jinak, pokud jsi nikdy neměla trombozu, opakované potraty, tak to klidně nějaký ten týden počká. Nestresuj se.
Zavolej na hematologii a domluv se s nimi..neteř taky má leidena a ještě se jí myslím hromadí železo..a měla jim volat hned jak bude mít dvě čárky na testu…ještě dřív než bude volat na gyndu…nicméně byla po dvou potratech na prelomu 1 a 2 trim. Takže nejspíš proto ji chtěli vidět hned..hned od začátku taky pak píchala fraxik…
Gynekolog mě poslal na hematologii až kolem pátého měsíce tam řekli že na ředění je ještě čas
ředila jsem až asi dva měsíce před porodem nebo tak nějak