Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jak spravit osklive nehty? Od dětství jsem si je kousala. Nechala jsem si je dorust, a včera jsem je tak nějak „zpilovala“, protože se lámaly. Do jakého tvaru to mam případně upilovat? Mám je teď fakt hodně kratoucky. Rostou rychle, kuzicka okolo je hnusna, třepi se, z boku roste nehet takový „bily“. Čím můžu ještě pomoc k nápravě? Do prace gelové nehty, ani barevně lakované mít nesmíme. Mám tam aspoň nalakovany bezbarvý vápník.
Zkus biosil. ![]()
Zacla bych nějakou výživou zevnitř, aspoň biosil na začátek. Kůži hodně hydratovat. Jaký mas pilnik? Kovové ty nehty třeba dost trhají a pak se třepí ![]()
Popravdě to je teda bída. Nechala bych narůst a došla si k manikerce. Ukáže ti, jak je upravit a poradi výživu
Máš zničená lůžka. Pomoct můžou opravdu ty výživové doplňky, aby byly nehty pevnější a pak doufat, že se to časem částečně upraví, když je nebudeš dál kousat.
Plus ty bezbarvé zpevňující laky.
Biosil, olej na nehtovou kůžičku a dojdi si na manikúru, ať ti to upraví někdo, kdo to umí.
Já si celý život nehty koušu
xkrát jsem vydržela, nechala si je dorůst, nalakovala, ale vždy se zlomily a já začala zase kousat ( a to nebyly nijak dlouhé). Přitom stravu mám pestrou, jsem štíhlá, žiju relativně zdravě. Těžko říct, co s tím. Moje máma má nehty pevné, nosí je dlouhé, dělá s jimi vše a nikdy se jí nezlomí. A ta má tedy ke zdravému životními stylu hodně daleko ![]()
@Anonymní píše:
Já si celý život nehty koušuxkrát jsem vydržela, nechala si je dorůst, nalakovala, ale vždy se zlomily a já začala zase kousat ( a to nebyly nijak dlouhé). Přitom stravu mám pestrou, jsem štíhlá, žiju relativně zdravě. Těžko říct, co s tím. Moje máma má nehty pevné, nosí je dlouhé, dělá s jimi vše a nikdy se jí nezlomí. A ta má tedy ke zdravému životními stylu hodně daleko
Kousani nehtu byva zlozvyk a o psychice.
Ahoj holky, jak spravit osklive nehty? Od dětství jsem si je kousala. Nechala jsem si je dorust, a včera jsem je tak nějak „zpilovala“, protože se lámaly. Do jakého tvaru to mam případně upilovat? Mám je teď fakt hodně kratoucky. Rostou rychle, kuzicka okolo je hnusna, třepi se, z boku roste nehet takový „bily“. Čím můžu ještě pomoc k nápravě? Do prace gelové nehty, ani barevně lakované mít nesmíme. Mám tam aspoň nalakovany bezbarvý vápník.