Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
No jasně, na požadovat vloženou částku zpět. Vem si právníka. Nechápu, proč ses nebránila hned
@Anonymní píše:
S byvalym partnerem, se kterym mam dite, jsme pred rokem sli od sebe. Vsechno to s sebou neslo to, ze jsem se ocitla prakticky na dlazbe. Oskubal me jako slepici a to do slova. Barak, na ktery si ja brala uver ze stavebka na opravy a dalsi uvery na opravy a zarizeni. Nyni mam tyto zavazky stale na hrbete, zatim co on mi zrusil trvale bydliste a ma novou partnerku. Existuje cesta, kterou se vydat a branit se treba v podobe nejakeho financniho odskodneni? Dekuji za rady a zkusenosti.
Trvalé bydliště nelze zrušit jen tak, pokud jsi tam žila delší dobu a ještě spolu máte dítě. On by Ti musel poskytnout náhradní bydlení než se to vyřeší soudně. Tak to aspoň řekla právnička kamarádce, která byla v podobné situaci. Základ je, že pak musíš prokázat, že jsi ty peníze do toho vrazila. Výpisy z účtu, faktury.
@Anonymní píše:
S byvalym partnerem, se kterym mam dite, jsme pred rokem sli od sebe. Vsechno to s sebou neslo to, ze jsem se ocitla prakticky na dlazbe. Oskubal me jako slepici a to do slova. Barak, na ktery si ja brala uver ze stavebka na opravy a dalsi uvery na opravy a zarizeni. Nyni mam tyto zavazky stale na hrbete, zatim co on mi zrusil trvale bydliste a ma novou partnerku. Existuje cesta, kterou se vydat a branit se treba v podobe nejakeho financniho odskodneni? Dekuji za rady a zkusenosti.
já bych ti také doporučovala právníka
@Anonymní píše:
Tady je určitě třeba právník. A prober si papíry, faktury, účty k té rekonstrukci. Všechno to dej dohromady - tím dokážeš, žes něco skutečně investovala a chceš to zpět.
A trvalé bydliště ti taky nemůže zrušit jenom tak.
Trvalé bydliště ti on sám zrušit nemůže, to můžeš jen ty sama, letos jsem to samé řešila se spolubydlící, které jsem se nemohla zbavit, jinak opravdu právníka a hned
@Dani65 píše:
Trvalé bydliště ti on sám zrušit nemůže, to můžeš jen ty sama, letos jsem to samé řešila se spolubydlící, které jsem se nemohla zbavit, jinak opravdu právníka a hned
Ale může, jako majitel nemovitosti. Já takhle bez problémů vypakovala trvale hlášené osoby. Jediný problém by mohlo být společné dítě.
Já teda nevím jak je to nyní, ale cca před 6ti lety jsem ex manželovi, zrušila trvalý pobyt celkem bez problémů. Dům byl původně jeho /dědictví/ a v rámci vyrovnání SJM připadl mně a se zrušením jeho trvalého pobytu problém nebyl ![]()