Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, potřebuji poradit. Chci uspořádat manželovi oslavu 30.tin. nejspíš bych to udělala doma protože to bude nejlevnější
ale prosím ó radu. jelikoz bydlíme v bytě. chteka bych už začít kolem oběda. takze chtěla bych pozvat už na oběd přátelé. Ale nevím co vařit
a odpoledne nějaké obložené mísy? Co myslíte prosím ó radu pro rodinu budem mít oslavu zvlast.
Děkuji
Tak záleží, co má manžel rád, jestli je na české jídlo, tak bych udělala třeba svíčkovou. Pak bych mu upekla nebo koupila dort a jako alternativu bych udělala i jednohubky a pár chlebíčků - ale záleží, jak kdo co má rád.
My jsme delali tricetiny na chate, takze to poresilo maso na grilu, jinak bych byvala udelala, co umim a nezabere to moc casu na pripravu, nebo nejlepe se to pripravi den predem (rizky, br. salat, gulas, svickovou atd.,takove spis „chlapske veci“).Na odpoledne a vecer pak nejake chlebicky, misy, pokud vas nebude moc, tak jsou bezva treba syrove fondue, nebo zase minirizecky, studene slane strudly, sneci, parky v testicku atd.
Souhlasim, ze klasicky obed ne. Udelej proste oblozene misy. Max bych pekla navic koleno nebo výpečky k pivu..
@ka2ka píše:
@radkka dobrý nápad
My to tak děláme vždy, už jen z toho důvodu, že je mezi našimi přáteli dost lidí s nějakou intolerancí, alergií, vegetariánů, veganů, takže uvařit oběd by byla fuška. A přijde mi i lepší, že si každý vezme to, na co má zrovna chuť. Měli jsme takovou i svatbu.
@Zuzabuta Podle mě záleží taky na těch přátelích. Pro někoho je jídlo v restauraci běžná věc, pro někoho je to svátek. Třeba v USA, kde všichni jedí běžně „venku“, se často zve domů a paní domu dělá jídlo.
Mě kdyby někdo pozval na oslavu, kde by se podávala domácí svíčková, byla bych z toho hotová.
Ale chápu, že je to extra pracné. A taky bys moc neušetřila.
Ale ta grilovačka taky nezná špatně.
@radkka píše:
My to tak děláme vždy, už jen z toho důvodu, že je mezi našimi přáteli dost lidí s nějakou intolerancí, alergií, vegetariánů, veganů, takže uvařit oběd by byla fuška. A přijde mi i lepší, že si každý vezme to, na co má zrovna chuť. Měli jsme takovou i svatbu.
víš co vzhledem k tomu co jsi vyjmenovala tak je to vlastně krásně ohleduplný, ono je únavný a trapný vysvětlovat že něco nemůžeš jíst
Nedávno jsme připravovali oslavu narozenin, den předem se udělali šneky z listového těsta, minipárečky zabalené v těstě a chlebíčky(různé pomazánky)
Ze sladkého rolády a koláčky
v den oslavy se upeklo více druhů masa, klobásky, opečené brambory a pečivo.
Díky holky. Vzhledem k tomu že to je v únoru a jsme v bytě nemám fakt kde grilovat. A chtěla jsem tu oslavu právě už od oběda protože jsem si myslela že do 10 by mohlo být hotovo,,noční klid,, v klidu znakneme ????????????. Bude nás 12 max 14. Mě by se třeba líbilo kdyby mě někdo pozval na oběd já si to užívám když něco slavíme a naší nebo babička atd nás pozvou na oběd pro všechny vařící děvčata je to super přeci.. říkala jsem si ty řízky a salát a brambory kdyby někdo nejedl salát. Řízky ji každej a v naší partě není nikdo vegan. dort jsem už zařídila. upece známá co nám péče dorty. takze to už mám také vyřešené. a ještě udělám malé koláčky něco jako svatební místo dalších zákusků. a strudly určitě akné ty jsou super, možná ještě i roládu sýrovou delavam, a nakou jednohubku taky.no akorát bude problém to ututlat ????????až do konce. protoze jsem ještě nevymyslela jak to udělat než všichni přijedou atd aby měl překvápko ????