Vlastnoruční obřad

2
30.10.17 21:45

Vlastnoručni obřad

Ahojky, chtela bych vas poprosit o rady/ vlastni zkusenosti.
Pristi rok planujeme svatbu. Vzhledem k tomu, ze bych rada svatbu v prirode a na nejakem opravdu peknem miste, tak me napadlo, ze bych si nejake pekne vyhledla, dohodla se s majiteli pozemku a pak si tam sama (s prateli) udelala obradni misto- pujcila si zidle apod.
Delala jste to nektera takto? Nebylo to az zbytecne moc pracne? Jak jste resili hudbu?
Jidlo by uz pak bylo v nejake restauraci. Budu moc vdecna za odpovedi. Diky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4062
30.10.17 22:17

@Junonka: Pozor na to, že místo obřadu musíš dohodnout především s matrikou (pokud tedy nechceš církevní obřad) a ta je vždycky místně příslušná. Takže až si vyhlédneš místo, tak si především zjisti, do jakého matričního obvodu spadá a informuj se, jestli tamní oddávající bude ochoten tam dojet a obřad provést, případně za jakých podmínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
30.10.17 22:17

My měli svatbu v parku, obřad problém nebyl, jen najít oddávajícho a matrikáře (musí spadat pod katastr toho místa) co bude ochotný oddat na neobvyklém místě. Potřebovali jsme jenom stůl na úřední záležitosti (aby se vešla bez problémů A3) a pro ty nejstarší jsme měli připravených pár zahradních skládacích židlí. Občersvení jsme neřešili (jen jsme měli vodu a kelímky) za ty dvě hodiny než nás oddali a nafotili nikdo hlady neumře. Hudbu nám zahráli kamarádi na kytaru a akordeon živě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
30.10.17 22:33

Kolegyně měla svatbu také na neobvyklém místě, na hradě, kam místní matrikářka nechtěla chodit, a tak to udělali tak, že se úředně vzali už den předem, to ani neměli prstýnky, a druhý den měli „svatbu“ s hosty, obřadem apod., akorát místo úředníků měli známého, zdatného řečníka.
Tím neříkám, že se mi to nějak extra líbí, spíš to přidávám jen jako nápad, že i takovou cestou lze jít v případě touhy po obřadu na neobvyklém místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
31.10.17 06:20

Jak psali holky. musíš mít ochotnou matriku. anebo mít „církevní“ obřad, některé církve oddávají kdekoliv.

je dobré mít v záloze nějakou mokrou variantu. nikdy nevíš - bude orkán, lejt jako z konve…

já občerstvení doporučuju. trocha alka/nealka/slaného/sladkého tě nezabije a je to oc příjemné.

počítej, že tam všichni musí být schopni dojít - to že ty si kopec vyšlápneš levou zádní neznamená že babička ano. bude to v lese - půjdete lesní cestou v podpatcích?

jinak je to samozřejmě krásné, pokud bych to tak měla já, chtěla bych nějaké místo, které má pro nás výzanm - první polibek/rande/seznámení atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
31.10.17 06:51

Pokud vám to matrika povolí, tak si taky obvykle účtuje extra poplatek za obřad mimo obecní úřad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
31.10.17 08:17
@Alyss1 píše: …
já občerstvení doporučuju. trocha alka/nealka/slaného/sladkého tě nezabije a je to oc příjemné. …

Já bych řekla, že měla na mysli občerstvení přímo na místě obřadu - to podle mě nutné ani obvyklé není (maximálně tak strécové nalívající panáky ;) ), asi na většině obřadů, co jsem byla, jídlo nebylo. Většinou bylo na nějakém místě (třeba u nevěsty rodičů), kde se všichni shromažďovali před odjezdem na obřad, nebo byl až potom oběd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
31.10.17 16:18

Cirkevni oddavajici se daji najit i na inzerat, pokud je ti jedno, co za cirkvicku to bude :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
31.10.17 18:09
@Pudloslava píše:
Cirkevni oddavajici se daji najit i na inzerat, pokud je ti jedno, co za cirkvicku to bude :-)

pokud jedno jaká církev, pak už to ale není o víře ale o laciném efektu. A to se s církevním sňatkem neslučuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
1.11.17 06:09
@Burj Chalifa píše:
pokud jedno jaká církev, pak už to ale není o víře ale o laciném efektu. A to se s církevním sňatkem neslučuje.

Nicmene ty inzeraty jsou, takze se spiritualitou nekterych statem uznanych cirkvi se to evidentne slucuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
1.11.17 10:30

Moc děkuju za všechny odpovědi :kytka:
Nakonec i po zvážení všech vašich rad/otázek, jsme včera vybrali místo :-). Obřad bude na krásným místě v přírodě a přitom budeme na pozemku restaurace, takže příjezd a všechno kolem bude bez problémů. Místo nás s přítelem oba chytlo hned za sdrce a dokonce mají ještě volný námi vybraný termín. Děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
2.11.17 21:36

@Junonka Tak ať se svatba vydaří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie