Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravim,
chtela bych pozadat o radu, co pripravit na oslavu. Normalne to neni tak tezke, ale za prve mam malo casu cokoliv zkouset, jelikoz je uz zitra a navic sestra je veganka a deda diabetik. Nejak si nevim rady spise s tou sestrou. Neji mlecne vyrobky, takze nejaka syrova misa asi nebude to prave o salamu nemluve…zelenina je u me samozrejmost, ale pripada mi to „malo“. Nemate zkusenost a neco vyzkouseneho pro takoveho stravnika? Predem moc dekuji za radu. K.
Můžeš upéct narychlo třeba slané tyčinky s kmínem, nebo šneka z listového těsta plněného třeba špenátem. Je to vydatné, rychlé a dobře to vypadá… ![]()
Dala bych tam co mate radi, od syru, sunky, zeleninu, ovocny salat atd - bud si neco vybere nebo ne..
Dobre jsou treba pomazanky ze zdarve vyzivy, tofu, olivy..
Ahoj, kup humus a podobné pomazánky coby dip, k tomu nakrájej mrkev, celer, okurek na tyčinky, aby si do toho mohla zeleninu namáčet. Tofu na kostičky, mozzarelu s bazalkou a rajčaty…
Tak já bych asi došla do zdravé výživy a poprosila o radu - je možné, že tam budou mít třeba nějaké veganské pomazánky, pak bys mohla udělat jednohubky s tou pomazánkou a zeleninou
nebo potom vím, že se dají udělat pomazánky z tofu a uvařených luštěnin (obojí uvaříš - tofu ideálně třeba v bio zeleninové vývaru, aby trochu chytlo chuť, a rozmixuješ, případně dochutíš), to by snad taky mělo projít
nebo hummus by taky měl být veganský…
prostě bych šla asi tímto směrem - nějakou pomazánku na kolečka rohlíku nebo bagety, ozdobit okurkou nebo cherry rajčetem nebo paprikou ![]()
@chaarleene On je trosku problem s tim obchodem se zdravou vyzivou. Nic takoveho u nas neni
nebo o nem nevim
Kdyby byl, bylo by to jednodussi, protoze vim, ze tam si sestra nakupuje, ale bydli v Praze…tam tech obchodu je plno. Ta pomazanka z tofu a lustenin - lusteniny jedno jake? nebo vice druhu? To bych vyzkouset mohla
A asi budu vypadat jako pitomec, ale hummus - to vubec netusim co je ![]()
@neila ten snek taky neni vubec spatny napad…ja si lamu hlavu a staci tak malo
Bohuzel jsem dnes uplne bez fantazie ![]()
@korana.kora píše:
@chaarleene On je trosku problem s tim obchodem se zdravou vyzivou. Nic takoveho u nas neninebo o nem nevim
Kdyby byl, bylo by to jednodussi, protoze vim, ze tam si sestra nakupuje, ale bydli v Praze…tam tech obchodu je plno. Ta pomazanka z tofu a lustenin - lusteniny jedno jake? nebo vice druhu? To bych vyzkouset mohla
A asi budu vypadat jako pitomec, ale hummus - to vubec netusim co je
@neila ten snek taky neni vubec spatny napad…ja si lamu hlavu a staci tak malo
Bohuzel jsem dnes uplne bez fantazie
njn, každý má občas mozek v režimu off
Mrkni třeba sem, je tu hafo receptů, které si lehce upravíš podle sebe http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?…
my šneky milujeme a návštěvy je také zbožňují ![]()
@neila píše:
njn, každý má občas mozek v režimu offMrkni třeba sem, je tu hafo receptů, které si lehce upravíš podle sebe http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?…
my šneky milujeme a návštěvy je také zbožňují
No jo, ja jsem zapomnela na vajicka…ona neji vajicka
kupuje si domaci a ty z marketu neji
Tenhle styl vyzivy vazne nechapu ![]()
@korana.kora ty luštěniny - třeba z červené čočky se to dá udělat… hummus je v podstatě rozmixovaná ochucená cizrna ![]()
zkus se podívat třeba tady:
http://veganske-recepty.wz.cz/…y/pomazanky/
jen pozor na živočišné tuky, třeba v listovém těstě myslím je živočišný tuk a vejce…
já jsem si tohle jednou zjišťovala, když měl přijít na návštěvu kámoš vegetarián, ale nakonec vzal zavděk domácím jablečným koláčem (vejce a máslo mu naštěstí nevadí
)
@chaarleene jojo ten hummus jsem si uz nasla
Uvivim, jestli ho nekde sezenu, kdyz ne nevadi…tu pomazanku urcite zkusim, jen tedy nevim, jestli tofu koupim treba v lidlu nebo v tescu…ostatni obchody mam dost z ruky
Mocdiky za radu a odkaz ![]()
Maslo ale tusim ze jedla…asi jak kdy, vzdyt ja bych asi umrela hlady byt takhle omezena v jidle ![]()
Kamarád vegan na posezeních většinou chroupe arašídy a taky kyselé zelí
.
@Kallkapa píše:
Kamarád vegan na posezeních většinou chroupe arašídy a taky kyselé zelí.
Tak to tedy neni moc narocnej
to zeli chapu, taky ho miluju ![]()