Oslava - co na stůl?

1702
24.8.12 10:31

Oslava - co na stul?

Zdravim,
chtela bych pozadat o radu, co pripravit na oslavu. Normalne to neni tak tezke, ale za prve mam malo casu cokoliv zkouset, jelikoz je uz zitra a navic sestra je veganka a deda diabetik. Nejak si nevim rady spise s tou sestrou. Neji mlecne vyrobky, takze nejaka syrova misa asi nebude to prave o salamu nemluve…zelenina je u me samozrejmost, ale pripada mi to „malo“. Nemate zkusenost a neco vyzkouseneho pro takoveho stravnika? Predem moc dekuji za radu. K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16186
24.8.12 10:35

Můžeš upéct narychlo třeba slané tyčinky s kmínem, nebo šneka z listového těsta plněného třeba špenátem. Je to vydatné, rychlé a dobře to vypadá… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
24.8.12 10:37

Dala bych tam co mate radi, od syru, sunky, zeleninu, ovocny salat atd - bud si neco vybere nebo ne..
Dobre jsou treba pomazanky ze zdarve vyzivy, tofu, olivy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
24.8.12 10:39

Ahoj, kup humus a podobné pomazánky coby dip, k tomu nakrájej mrkev, celer, okurek na tyčinky, aby si do toho mohla zeleninu namáčet. Tofu na kostičky, mozzarelu s bazalkou a rajčaty…

• Citovat
  • Upravit
7932
24.8.12 10:39

Tak já bych asi došla do zdravé výživy a poprosila o radu - je možné, že tam budou mít třeba nějaké veganské pomazánky, pak bys mohla udělat jednohubky s tou pomazánkou a zeleninou ;) nebo potom vím, že se dají udělat pomazánky z tofu a uvařených luštěnin (obojí uvaříš - tofu ideálně třeba v bio zeleninové vývaru, aby trochu chytlo chuť, a rozmixuješ, případně dochutíš), to by snad taky mělo projít :think: nebo hummus by taky měl být veganský…

prostě bych šla asi tímto směrem - nějakou pomazánku na kolečka rohlíku nebo bagety, ozdobit okurkou nebo cherry rajčetem nebo paprikou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
24.8.12 10:59

@chaarleene On je trosku problem s tim obchodem se zdravou vyzivou. Nic takoveho u nas neni :roll: nebo o nem nevim :nevim: Kdyby byl, bylo by to jednodussi, protoze vim, ze tam si sestra nakupuje, ale bydli v Praze…tam tech obchodu je plno. Ta pomazanka z tofu a lustenin - lusteniny jedno jake? nebo vice druhu? To bych vyzkouset mohla :palec: A asi budu vypadat jako pitomec, ale hummus - to vubec netusim co je 8o

@neila ten snek taky neni vubec spatny napad…ja si lamu hlavu a staci tak malo :lol: Bohuzel jsem dnes uplne bez fantazie :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
24.8.12 11:02
@korana.kora píše:
@chaarleene On je trosku problem s tim obchodem se zdravou vyzivou. Nic takoveho u nas neni :roll: nebo o nem nevim :nevim: Kdyby byl, bylo by to jednodussi, protoze vim, ze tam si sestra nakupuje, ale bydli v Praze…tam tech obchodu je plno. Ta pomazanka z tofu a lustenin - lusteniny jedno jake? nebo vice druhu? To bych vyzkouset mohla :palec: A asi budu vypadat jako pitomec, ale hummus - to vubec netusim co je 8o@neila ten snek taky neni vubec spatny napad…ja si lamu hlavu a staci tak malo :lol: Bohuzel jsem dnes uplne bez fantazie :roll:

njn, každý má občas mozek v režimu off :lol: Mrkni třeba sem, je tu hafo receptů, které si lehce upravíš podle sebe http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?… :) my šneky milujeme a návštěvy je také zbožňují :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
24.8.12 11:06
@neila píše:
njn, každý má občas mozek v režimu off :lol: Mrkni třeba sem, je tu hafo receptů, které si lehce upravíš podle sebe http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?… :) my šneky milujeme a návštěvy je také zbožňují :pankac:

No jo, ja jsem zapomnela na vajicka…ona neji vajicka :roll: kupuje si domaci a ty z marketu neji :roll: Tenhle styl vyzivy vazne nechapu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
24.8.12 11:15

@korana.kora ty luštěniny - třeba z červené čočky se to dá udělat… hummus je v podstatě rozmixovaná ochucená cizrna :lol:

zkus se podívat třeba tady:
http://veganske-recepty.wz.cz/…y/pomazanky/

jen pozor na živočišné tuky, třeba v listovém těstě myslím je živočišný tuk a vejce…
já jsem si tohle jednou zjišťovala, když měl přijít na návštěvu kámoš vegetarián, ale nakonec vzal zavděk domácím jablečným koláčem (vejce a máslo mu naštěstí nevadí :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
24.8.12 11:38

@chaarleene jojo ten hummus jsem si uz nasla :) Uvivim, jestli ho nekde sezenu, kdyz ne nevadi…tu pomazanku urcite zkusim, jen tedy nevim, jestli tofu koupim treba v lidlu nebo v tescu…ostatni obchody mam dost z ruky :roll: Mocdiky za radu a odkaz :kytka:
Maslo ale tusim ze jedla…asi jak kdy, vzdyt ja bych asi umrela hlady byt takhle omezena v jidle :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
24.8.12 11:42

Kamarád vegan na posezeních většinou chroupe arašídy a taky kyselé zelí :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
24.8.12 11:48
@Kallkapa píše:
Kamarád vegan na posezeních většinou chroupe arašídy a taky kyselé zelí :mrgreen:.

Tak to tedy neni moc narocnej :lol: to zeli chapu, taky ho miluju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný