Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Přiznám se, že dnešní datum je pro mě i pro naši rodinu hodně významné. V dobrém si připomínám hrdinství těch, co se nebáli, zároveň myslím i na oběti a celkově to vnímám hodně silně. I pro to, že tenkrát protestovat nebylo jednoduché a bojovat proti systému bylo náročný. Za všechny ty hrdiny, nebojácné, odvážné zapaluju dnes svíčku a jsem jim moc vděčná. Co vy?
Musím říct, že jsem si nevzpomněla
rozhodně to hrdinství bylo a je jen škoda, že to potom dopadlo, jak to dopadlo ![]()
@janine24 Mému tátovi bylo osmnáct, celou invazi silně prožíval, zúčastnil se mnoha protestů, trochu záškodničil a nakonec s vojáky kšeftoval
Je škoda, že taková významná výročí začínají být opomíjena. A pak nemá národ zapomínat.
A to je nejsmutnější, že tolik lidí vůbec neví, co se 21. srpna stalo…
Ne, a popravdě už jsem na věci spojené s komunismem naprosto alergická. Jako by to byla naše jediná historie.
@kozisek píše:
Musím říct, že jsem si nevzpomnělarozhodně to hrdinství bylo a je jen škoda, že to potom dopadlo, jak to dopadlo
Vnímáme to podobně… byl to krásný začátek, pak přišlo temno a po převratu jsem tolik doufala. Pořád jsem ještě asi naiva, ale svoboda je pro mě nejvíc.
@mag píše:
@janine24 Mému tátovi bylo osmnáct, celou invazi silně prožíval, zúčastnil se mnoha protestů, trochu záškodničil a nakonec s vojáky kšeftovalJe škoda, že taková významná výročí začínají být opomíjena. A pak nemá národ zapomínat.
Až tak? Tak to lidi kolem mě se jich fakt báli. Ti kluci byli vyděšený, mysleli, že jsou bůhví kde a měli pocit, že nás musí zachránit i proti naší vůli ![]()
@lucenka píše:
Ne, a popravdě už jsem na věci spojené s komunismem naprosto alergická. Jako by to byla naše jediná historie.
Vzhledem k tomu, že jsme byli často pod cizí nadvládou si můžeme připomínat tak Přemyslovce a Karla IV.