Model letadla pro přítele

3686
21.8.12 16:34

Model letadla pro přítele

Přítel v brzké době oslaví narozeniny a strašně se mu líbí modely na dálkové ovládání… :) Není to modelář, proto bych se chtěla zeptat zda některá z vás nekupovala hotový model letadla na dálkové ovládání. Zkoušela jsem hledat na netu, ale našla jsem jen profi co si člověk musí seskládat nebo jsou hodně drahé. Chci spíš hračku, ale ne ten pidi vrtulník co prodávají v hračkářství. A cena tak do 1500. :) Děkuju za tipy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
21.8.12 16:37

Ahoj, dá se koupit i o chlup větší vrtulník, než ten pidi.. mmchdm, ta malá bestie se neskutečně špatně ovládá… mrkni tu, vybírali jsme odsud a good http://www.mall.cz/…y-vrtulniky/#…, http://www.rcobchod.cz/…t-P1351.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.8.12 16:43

Nahlídni na Aukro, klikni na volbu Sběratelství a pak Modelářství. Tam si myslím vybereš…
Jinak letadlama se zabývám skoro 25 let. Ale myslím, že toto by si přítel radši vybral sám… Mám jiný návrh; zkus se podívat tady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
21.8.12 16:48

To letadlo je super!!! Přesně něco takového jsem si představovala, moc díky!! :palec: :potlesk: Třeba bude mít nový koníček. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
21.8.12 16:50

@Jura007 No kdyby se tím zabýval, tak si určitě rád vybere sám, ale nikdy to ani neměl v ruce. :) Jen to obdivuje když to vidíme venku se psem a básní jak to musí být boží. :lol: :roll: No, ale třeba ho to chytne. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.8.12 16:55

@Kapaz my máme ten pidivrtulník a to je strašný.. ovládam auta, letadlo, ale vrtulník ani boha. To letadlo má ovládání jednoduché, neměl by mít problém ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.8.12 16:57

Tak pokud to jenom obdivuje, tak ať se napřed něco naučí o dynamice letu. U takových rychlokvašek bývají pak nejčastější smrtelné úrazy. Sorry, že jsem tak útočný, ale je dobré si uvědomit, že letící letadlo v neškolených rukách je v podstatě odjištěná zbraň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
21.8.12 17:15

@Jura007 Tak snad nikoho nezabije když vypadne za barák na pole… Leda našeho psa. :mrgreen: :mrgreen: Jasně že to nepůjdeme zkoušet na dětské hřiště. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.8.12 17:18

A co když trefí sám sebe? Jasně, je to vaše věc… Já jen že při čelním pohledu dost blbě odhadneš rychlost příletu. Zvlášť začátečník. Ale to je opravdu vaše věc.
Já jen, že se takové věci stávají častěji, než by bylo vhodné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
21.8.12 17:49

Bacha na to!!!já to mímu koupila taky…prvni model prto začátečníky…cena 4.000.JENŽE!!!aby to lítalo jak má, musí s tím hrát..je hodně stránek a skupin, ale musí tomu chtít věnovat čas…u nás leží v šatně. A taky po zkušebních letech se budou muset koupit nová křídla, vrtule i destičky a leze to do peněz…tak si koupil malej vrtulník a ten nám přistál ve friťáku :mrgreen: …tak doufám že ho nechytne třeba auto :lol:

Opravdu si to pořádně rozmysli…jinak bych zašla do prodejny na to specializované. Hodně ti poradí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
21.8.12 17:50

A je to i nebezpečné, když to neumí ovládat…není to tak jednoduché jak to vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
21.8.12 18:03

No to jste mě pěkně nahlodali, chtěla jsem mu konečně udělat radost nějakou „hračkou“… :think: Pořád kupuju dárky co užije a co jsou praktický. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.8.12 18:12

@Kapaz Tak abych trochu zdůvodnil svůj postoj. Jeden z těch odkazů, co jsi tady v diskuzi dostala, je na model „Mustang“. Je vzdáleně inspirovaný stíhačkou North American P-51 „Mustang“ z druhé světové. Ale… Je to dolnoplošník - a ty jsou rychlejší a míň stabilní než hornoplošníky. S těma se má začínat, ne s takovým „žihadlem“. I když je tam pohon elektromotorem, z těch dnešních vymáčkneš klidně i 100km/h. A srážka s něčím takovým už nejenom bolí. Navíc konec vrtulového listu, když tě sekne, dokáže pěkně poranit. U vrtulí letadel, poháněných spalovacím motorem, končívá „posekání“ i amputací prstu nebo proražením hlavy… Kdo to nezná, měl by si předem shánět informace.
To už je bezpečnější koupit si model tanku na dálkové ovládání a jezdit po zemi. Tam toto nehrozí.
(Malý dodatek: Za minulého režimu u „spalováků“ platilo striktní pravidlo, že kdo model startoval, musel mít kožené rukavice a na hlavě přilbu - jako se používá na kajaku… Nebylo to jen tak pro zábavu. Dneska si ale každý dělá kdo chce co chce… Následky tomu odpovídají…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14030
21.8.12 18:51

Přítel ode mě dostal vrtulník k narozeninám. Takový ten na domácí použití, tj. spíše doma po bytě než někde nad polem. Není to uplně ten jednoduchý, krásně zatáčí a tak. Musím říct, že pro úplného začátečníka to taky nebylo úplně jednoduchá věc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14030
21.8.12 18:51

Každopádně radost byla obrovská :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie