Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem, chtěla bych se zeptat, jestli slavíte narozeniny v práci?
Nás je teda v kolektivu 30, já jsem jedna z těch mladších. Všichni, když mají narozeniny, tak nakoupí chlebíčky, zákusky a roznesou to po všech tady. Ještě se složí ostatní po pár korunách a koupí se mu něco a jde se mu hromadně přát.
Jistě chápete, že by to tak mělo být i naopak na moje narozeniny, ale já to bytostně nenávidím. Dnes nastal čas mých narozenin a já jsem nic nepřinesla a jen se tu děsím toho, že mi všichni přijdou popřát a budou mě líbat, atd.
Abyste si nemysleli, já na lidi přispěju, nemám s tím problém, nejsem lakomá, jen jim nechodím prostě přát, pokud to nejsou moji bližší kolegové, které mám ráda.
A dnes mám narozeniny, oni všichni přijdou a já jsem ve stresu, že pro ně nic nemám a ani mít nebudu. Přitom to ví, že to nemám ráda, že přispěju, ale nechci hromadná blahopřání. Každý rok se to tak děje a já přemýšlím, že si na svoje narozeniny budu brát asi dovolenou. Jo, je to zřejmě blbost, ale fakt mi to nedělá dobře. Ti lidé jsou pro mě kolegové a některé opravdu třeba nemusím, protože jsou dost falešní. To vše se děje i na svátky!
Jak to v práci děláte vy? Jak z toho případně vybruslíte?
Tak je to každý rok stejný, tak asi nikdo nečeká že něco doneseš a těch pár gratulací prostě nějak zvládneš
Příští rok si vem dovolenou a vyřešeno.
Já ti rozumím. Asi ti nezbyde nic jiného, než to říct
U nás se přeje ke kulatým a všichni se složí na dárek, ale jsou lidi, kteří oslavu s pohoštěním uspořádali a bylo to fajn, i takoví, kteří ne, i takoví, co si na ten den schválně berou dovolenou. Zajímalo by mě, kolik z těch kolegů, co přejí by taky nejradši nepřálo ![]()
P. S.: Jinak líbat bych se nenechala a vymluvila bych se na covid ![]()
U nás jsou lidi, co si to nepřejí, tak jim prostě nepřejeme
) Stačilo, že to řekli.
Požádej kolegyni. Svěř jí svoje přání, aby ti nepřáli a ona to předá dál.
Asi se to bude muset za rok zdůraznit pro aktivnější. Ale pak už budeš ta, které se nepřeje ![]()
Krásné narozeniny ![]()
Taky to nesnasim, uvadi me to do rozpaku a citim se velmi neprijemne..,ale uprimne, moc neznam nikoho, kdo by tohle mel rad
, tak nejak se to, ale dela no..dovolena by to u nas treba nevyresila, prisli by potom..v praci to bylo tak, ze bud oslavenec neco donesl, nebo ne, nejcasteji se peklo a dostal nejakou kytku, voucher, flasku…kdyz nekdo neco neprinesl, tak to nikdy nikomu nevadilo..roznaseni zakusku po kanclech..na to bych se mohla uolne vyprdnout..proste se donesly dve babovky a nechaly se v kuchynce a kdo chtel si nabidnul…me prijde, ze tohle vznika uz v te skolce, skole, kdy ten oslavenec prinese vsem ty bonbony a cela trida mu zazpiva nebo neco ![]()
To slavíte v takovém počtu každé narozeniny i svátek? To z těch oslav snad nevyjdete. U nás se vždycky slavili jen kulaté narozeniny. Na ostatní narozeniny popřejí jen nejbližší kolegové třeba dva, tři.
Jak já ti rozumím. ![]()
Naštěstí já už jsem od nástupu do firmy známá tím, že na tyhle blbinky nejsem. Takže kdo chce ten mi popřeje, ale nějaké nošení pochutin fakt nikdo neočekává. Pokud jsi to kolegům řekla, že ti to vadí, a oni pořád pokračují, tak jsou to fakt neempatičtí burani. Prostě si stůj za svým, fakt se není za co stydět.
EDIT: Mimochodem teda všechno nejlepší! ![]()
Příspěvek upraven 18.06.21 v 08:35
@Malineka píše:
Ahoj všem, chtěla bych se zeptat, jestli slavíte narozeniny v práci?
Nás je teda v kolektivu 30, já jsem jedna z těch mladších. Všichni, když mají narozeniny, tak nakoupí chlebíčky, zákusky a roznesou to po všech tady. Ještě se složí ostatní po pár korunách a koupí se mu něco a jde se mu hromadně přát.
Jistě chápete, že by to tak mělo být i naopak na moje narozeniny, ale já to bytostně nenávidím. Dnes nastal čas mých narozenin a já jsem nic nepřinesla a jen se tu děsím toho, že mi všichni přijdou popřát a budou mě líbat, atd.
Abyste si nemysleli, já na lidi přispěju, nemám s tím problém, nejsem lakomá, jen jim nechodím prostě přát, pokud to nejsou moji bližší kolegové, které mám ráda.A dnes mám narozeniny, oni všichni přijdou a já jsem ve stresu, že pro ně nic nemám a ani mít nebudu. Přitom to ví, že to nemám ráda, že přispěju, ale nechci hromadná blahopřání. Každý rok se to tak děje a já přemýšlím, že si na svoje narozeniny budu brát asi dovolenou. Jo, je to zřejmě blbost, ale fakt mi to nedělá dobře. Ti lidé jsou pro mě kolegové a některé opravdu třeba nemusím, protože jsou dost falešní. To vše se děje i na svátky!
Jak to v práci děláte vy? Jak z toho případně vybruslíte?
Chlebíčky ve vedru nenosím. Přinesla jsem něco na zub, někdy i upeču. Ale neroznáším to po všech. Většinou si popřejem jen mezi sebou, co jsme v místnosti. Líbání od kolegů nesnáším, pokud to někdo vyžaduje, strpím to, ale sama podávám jen ruku. Zvlášť když se chce líbat šéf, to nějak nedávám
Naštěstí je koronáč a lidi se trochu štítí
A já ho z pusy chytnout nechci, kdyz jsem doposud odolávala a už jsem i očkovaná.
Chápu tě, taky to nesnáším. Když ze mě konečně v práci „vyrazili“ datum narozenin, rovnou jsem dopředu hlásila, že to slavit nechci, takže jsem se vyvarovala tomuhle trapnému okamžiku. Mělas jim to říct
Teď už neuděláš nic, pokud pro tebe něco mají a přijdou popřát, budeš za trapku, promiň, že to takhle píšu naplno.
U nás se to u jedné kolegyně vyřešilo tak, že ji dárek necháme na stole. Ona je opravdu introvert a nemá to ráda, není to póza a my ji máme rádi, tak ji přeci nebudeme trápit. Řekni to nějaké své nejbližší a popros ji, aby to předala dál. My máme tedy kolektiv, co má pochopení - nevím, jak je to u vás. A vše nejlepší! ![]()
Chápu, já preventivně nehlásila datum narození a mám klid. Kdybych ale věděla, že přijdou popřát, něco na zub bych přichystala, je-li to u vás zvykem ![]()
@Mauv píše:
Chápu, já preventivně nehlásila datum narození a mám klid. Kdybych ale věděla, že přijdou popřát, něco na zub bych přichystala, je-li to u vás zvykem
No tak tohle je ale přesně špatně. Pokud budeš na tu hru přistupovat, tak je jen naprosto logické, že ti kolegové to budou očekávat. Nejlepší je hned v zárodku říct, že o to nestojím a nazdar. Pokud jsou normální, tak nebudou dělat pupínky. A pokud by dělali problémy, tak by to nebyli lidé, kterým bych tak jak tak chtěla podstrojovat. Easy. ![]()