Oslovení titulem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Sem nedala odkaz. Lahola za to stojí ![]()
http://henryklahola.nazory.cz/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem se pobavila.
A zakladatelka už jistě e-mail odeslala. ![]()
Ale taky mi to nedá - nemyslím si, že za tituly se máme stydět, ale např. na zmiňované svatební oznámení jsme si je taky necpali. V občankách je máme - ale až léta po škole, když jsme měnili občanky kvůli svatbě a změně trvalého bydliště. ![]()
Ale víte, co mne pobaví - když se nechává titulem oslovovat někdo, kdo titul vůbec nemá. Někdo ho tak omylem osloví a dotyčný to ani neuvede na pravou míru…
Asi si chce užít svou minutku slávy… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@karolina_a_betuska píše:
@jessikka Jo a máš pravdu, ty profesoři na střední jsou fakt magořina. Samozřejmě když jsem tam byla, tak jsem jim tak říkala, ale když jsem chodila na návštěvu, když už jsem byla na/po vysoké, tak jsem jim říkala normálně titulem, co měli - třídní „paní doktorko“, atd. Jenže se bojím, že středoškolský učitele to baví, takže se „profesorů“ na SŠ hned tak nezbavíme
Slovník cizích slov slovo profesot vykládá dvěma způsoby. 1. vysokoškolský akademický titul, 2. název profese střeoškolského učitele. Takže středoškolský profesor je také správně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a taky jsem někde čela, že někdo si před jméno psal Mtr. Že neuhádnete, co tím chtěl básník říct? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Naima píše:
@jessikka neříkej, že sděloval, že má maturitu![]()
?
to snad nééééé, to by snad nikdo s maturitou nenapsal!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mooch píše:
to snad nééééé, to by snad nikdo s maturitou nenapsal!!!
Jen někdo náležitě hrdý
. Tedy, jestli je to maturant, tak je to horší, než zoufalec Rimmer v Červeném trpaslíkovi, který si psal ke jménu titul BPD, což znamenalo bronzový diplom za plavání
.
- Citovat
- Upravit
@jessikka píše:
Holky, fakt jsme si to nevymyslela. Ano Mtr. = maturant
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1aktak1 píše:
Takže „vážený pane kadnidáte věd, honzíku štávíkůj. zdravím tě“![]()
![]()
Je to strašně hodný člověk, myslímsi, že by se neurazil, kdyby ho někdo oslovil nesprávným titulem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím, jak v dopise správně použít oslovení Mgr.?
Vážená paní…
děkuji, ![]()
- Citovat
- Upravit