Poplatky spojené s dobou studia

408
30.4.12 15:48

Poplatky spojené s dobou studia

:D 8o :srdce: Dobrý den, holky prosím vás dokážete mi některá poradit - kdo se v tom alespoň trochu vyzná:

1. začala jsem 5(6) letý mgr obor - po 2 letech jsem ho přerušila
  2. začala jsem 3(4) letý bc obor - za 2,5 ho vystudovala
  • dva roky ztracené na mgr mi připočítali k době studia na bc oboru - studovala jsem ho tedy 4,5 roku (a půl roku platila za překročení doby studia bc programu)
  1. začala jsem studovat 2(3) navazující mgr program - po půl roce přerušila
  • znovu začala letos - univerzita po mně chce poplatek za překročení doby studia - s tím, že mě opět odečetli ty dva roky za to první přerušené mgr.
  • vždyť už jsem za to jednou platila a dobu 7 let vůbec nepřekročila.

Víte prosím o tom některá něco? Nemohl by mi něldo, kdo má na to nervy , mi poradit? Prosím moc :srdce: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Any11
30.4.12 15:50

To prvni studium mas stale prerusene? Nebo uz ukoncene?

• Citovat
  • Upravit
408
30.4.12 15:57

To první studium byl po 2 letech na mou žádost ukončené, nelze ho obnovit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
30.4.12 16:11

A to druhe je prerusene nebo ukoncene? Ono to slovo preruseni znamena, ze jsi prestala a muzes zase zacit, neni to ukoncene studium.

• Citovat
  • Upravit
Any11
30.4.12 16:20

úplné znění zákona č. 111/1998 Sb.

(3) Studuje-li student ve studijním programu déle, než je standardní doba studia zvětšená o jeden rok v bakalářském nebo magisterském studijním programu, stanoví mu veřejná vysoká škola poplatek za studium, který činí za každých dalších započatých šest měsíců studia nejméně jedenapůlnásobek základu; do doby studia se započtou též doby všech předchozích studií v bakalářských a magisterských studijních programech, které byly ukončeny jinak než řádně podle § 45 odst. 3 nebo § 46 odst. 3, přičemž období, ve kterém student studoval v takovýchto studijních programech a v aktuálním studijním programu souběžně, se do doby studia započítávají pouze jednou.

To je zneni zakona.

• Citovat
  • Upravit
408
30.4.12 16:33

Aní - zlato, takže pokud to chápu správně:
Já jsem zatím odstudovala 4,5 roku (bakalář byl 2,5 + TY dva roky z prvního studia = 4,5/ půl roku navíc zapalcen) - plyne z toho, že už se to ale jedenkrát započítalo a neměli by mi ty dva první roky znovu započítávat? Je to tak? - V posledním studiu mi to mám podle mě normálně - opět 2(3) roky. V současné době odstudováván 1rok z toho (navazuji na půlroční přerušení) - takže mi zbývá ještě nejméně 1,5 na dokončení studia?
Vím, že je to motanec a moc si vážím tvé odpovědi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
30.4.12 17:05

Popravde sama moc nevim, mate mne to, ze to prvni bylo magisterske… :think: googlila jsem, ale nic jsem nenasla. Jeste se vecer podivam (a zeptam se manzela, ma s tim bohate zkusenosti :lol: ) a napisu. Treba nekdo mezitim poradi.

V kazdem pripade bych se odvolala a do odvolani napsala, ze uz to bylo zaplaceno v ramci Bc.

Jeste mi rekni, co je to za skolu, prosim… muzou to mit upravene trochu jinak.

• Citovat
  • Upravit
408
30.4.12 18:50

Nejdřív to byla mgr - Mgr/ČJ/NJ/Jihočeská, Bc/ČJ/Bohemistika/Jihočeská a teď Mgr/ČJ/Jednooborová/UJEP.
Myslím, že tento můj dotaz je dost obtížný, to se nikomu nechce asi ani číst 8) , což chápu :mrgreen: . Jsem z toho také právě zmatená a chci jít do odvolání alespoň jistá tím, že mám pravdu. A myslím, že jsem přesvědčená, že ano :think: No maglajz :dance: :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
30.4.12 19:11

Tak jsme to tady zkonzultovali a dle nas bys to platit nemela.

Tak doufam, ze se to tam uhadas. Drzim palce!

• Citovat
  • Upravit
408
30.4.12 19:16

Anííí- moc děkuji ještě jednou za tvou snahu (i manželovu) :lol: , dám časem vědět, jak jsem dopadla. Hezký čarodějnický večer :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
3.12.12 11:48

Ahoj holky, můžu obnovit?

Mám podobný problém jako zakladatel. Po SŠ jsem nastoupila na vejšku, ale obor se mi nezamlouval, tak jsem studium po roce ukončila a nastoupila na jiný obor, který jsem po 3,5letech ukončila. Mezitím jsem ale ještě odstudovala dva roky neúspěšně na jiné škole. Vše to byly Bc. studia. Překročila jsem dobu studia, tudíž jsem si ten poslední semestr platila. Ale Bc. mám úspěšně za sebou a začala jsem teď studovat navazující Mgr., kde na mě hned vybalili, že poplatek musím hned od začátku studia platit znovu, protože jsem prostě jednou překročila tu dobu a šmitec. Mě se to moc nezamlouvá, šlo přece o Bc. studium a toto je moje první Mgr. studium, navíc navyšuji vzdělání a ještě jsem v něm neodstudovala ani semestr a už mám platit? Nemáte někdo podobnou zkušenost, popřípadě radu, jak se poplatku vyhnout? na studijním mi neporadí. Děkuji všem moc za typy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
3.12.12 12:01

Dle mě nemůžou slučovat bc. a mgr. studium. Nám bylo jasně řečeno, že bc. studium 4 roky zadara a mgr. 3 roky zadara. Myslím, že na studijním tomu nerozumí. To je jako kdybych nevyčerpala celé 4 roky z bc. a chtěla je převést na mgr. Určitě je k tomu nějaký zákon/vyhláška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
3.12.12 12:18

Ahoj, je to tak, jak píše @micelinka Jedině že bys překročila věkovou hranici 26 let, pak se tuším musí taky platit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
3.12.12 12:20

@kokomo věk nehraje roli, 26 mi není a studuji zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
3.12.12 12:26
@micelinka píše:
@kokomo věk nehraje roli, 26 mi není a studuji zdarma.

aha, tak pak bys opravdu nic platit neměla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze