Oslovení titulem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16975
1.3.18 16:03
@Anonymní píše:
Prosím, jak v dopise správně použít oslovení Mgr.?

Vážená paní…

děkuji, ;)

Paní Magistro, Pane Magistře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
1.3.18 16:13

Když už, tak bych napsala „Vážená magistro Nováková“, bez té paní. Nebo bych ji oslovila třeba funkcí nebo tak, i bez magistry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
1.3.18 16:28
@lalaláček píše:
Když už, tak bych napsala „Vážená magistro Nováková“, bez té paní. Nebo bych ji oslovila třeba funkcí nebo tak, i bez magistry.

Buď Vážená paní Nováková nebo Vážená paní magistro, nekombinuje se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
1.3.18 16:31

@Lendeš Mně kombinace „paní magistro“ připadá hrozně divná. I když mě tak lidé někdy oslovují, to si pak vždycky připadám jako lékárnice :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
1.3.18 16:38
@histep píše:
Nebo snad vážená paní megero? :mrgreen:

ha ha, vtip na úrovni. Vsadím se, že jsi o žádný akademický titul nezavadila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
1.3.18 16:39

@lalaláček Ale jazykově je to správně a je to zdvořilé. Kombinace magistro Nováková správně není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
1.3.18 16:47
@Lendeš píše:
@lalaláček Ale jazykově je to správně a je to zdvořilé. Kombinace magistro Nováková správně není.

To samozřejmě ano. Za sebe tedy dodávám „bohužel“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
1.3.18 16:48

@Burj Chalifa To měla být ironie na dotaz, který mi přijde neuvěřitelný, že někdo neví co znamená jaký titul.
Jinak o titul jsem žádný sice nezavadila (to nevím co by mělo být), ale v diplomu mám Ing.
Tímto se všem dotčeným Mgr. omlouvám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
1.3.18 16:51
@Burj Chalifa píše:
ha ha, vtip na úrovni. Vsadím se, že jsi o žádný akademický titul nezavadila.

nahodou, ja se dobre zasmala. Titul mam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2215
1.3.18 18:18
@Anonymní píše:
Prosím, jak v dopise správně použít oslovení Mgr.?

Vážená paní…

děkuji, ;)

Oslovení je: Vážená paní magistro

přímení se tam již nedává, pokud by se psalo přímení, tak: Vážení paní Nováková, do oslovení se obvykle nedává zároveň titul i příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.18 19:08
@histep píše:
@Burj Chalifa To měla být ironie na dotaz, který mi přijde neuvěřitelný, že někdo neví co znamená jaký titul.
Jinak o titul jsem žádný sice nezavadila (to nevím co by mělo být), ale v diplomu mám Ing.
Tímto se všem dotčeným Mgr. omlouvám :kytka:

Já jsem nepsala, že nevím, co zkratka Mgr. znamená, ale jak se správně používá v oslovení psané korespondence. Jestli se tam píše ta zkratka nebo se dává pouze příjmení nebo oboje, nebo jen magistro…odpověď jsem dostala, arogantní komentáře miluju, jak si někteří velice rádi téma otočí, jen aby na sebe upozornili a dotyčného ztrapnili. Nevím, co je to poslední dobou za hnusné chování na portálu pro obyčejné maminky :( :zed: Bohužel už je to dneska v téměř každé druhé diskuzi…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.18 19:10
@Anonym_kaO píše:
Oslovení je: Vážená paní magistropřímení se tam již nedává, pokud by se psalo přímení, tak: Vážení paní Nováková, do oslovení se obvykle nedává zároveň titul i příjmení.

Děkuji, myslela jsem si to, ale raději jsem se zeptala. ;) :palec:

• Citovat
  • Upravit
2215
1.3.18 19:13
@Anonymní píše:
Děkuji, myslela jsem si to, ale raději jsem se zeptala. ;) :palec:

Neni zač :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
1.3.18 19:18

@Burj Chalifa náhodou já jsem se zasmála. S kámoškama si říkáme magorky a co? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
1.3.18 19:42
@Anonymní píše:
Já jsem nepsala, že nevím, co zkratka Mgr. znamená, ale jak se správně používá v oslovení psané korespondence. Jestli se tam píše ta zkratka nebo se dává pouze příjmení nebo oboje, nebo jen magistro…odpověď jsem dostala, arogantní komentáře miluju, jak si někteří velice rádi téma otočí, jen aby na sebe upozornili a dotyčného ztrapnili. Nevím, co je to poslední dobou za hnusné chování na portálu pro obyčejné maminky :( :zed: Bohužel už je to dneska v téměř každé druhé diskuzi…

definuj obyčejnou maminku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko