Osmileté gymnázium 8 třída

Anonymní
30.3.22 00:30

osmileté gymnázium 8 třída

Ahoj, jsem v tercii (8 třída na gymplu) a zdá se mi že na tu školu asi nemám. Strávila jsem v podstatě 6. i 7. třídu online takže mi to učení přišlo v pohodě, na základce jsem měla samé 1 ale už i učitelky a mamka mi říkaly ať tam nechodím že na to nemám. Ale já chtěla vypadnout a dostala jsem se tak jsem myslela že to nemůže být tak hrozné. 6 i 7 jsem měla max. dvě dvojky (matika a čeština :roll: ) Ale teď je to horší, vychází mi asi 7 dvojek a je toho na mě hrozně moc. Učitelé říkají že je to hrozné že se musím víc snažit a mamka je taky dost naštvaná i když se opravdu snažím. Spolužáci říkají že jsem hloupá protože většina z nich má vždycky samé :( Myslíte že by pro mě byla třeba lepší nějaká střední škola když na gympl nemám úplně výsledky? Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74
30.3.22 01:02

Přece nepropadas.. Dvojky jsou naprosto v pohodě známky.. Nestresuj se a buď v klidu, máš pěkné výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
30.3.22 01:55

Dvojky jsou úplně v pohodě, postupně si zvykneš i na větší tempo práce, které tě holt zatím nikdo nenaučil.

Vydrž a poper se s tím. Tím že utečeš se naučíš vzdávat, ne řešit problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
30.3.22 06:56

Dvojky na gymplu jsou standardní, hezké známky. Pokud mají jiní samé, tak je to jejich věc.

Že Tě prudí rodiče i matka, to mi hlava nebere, jsou v tom případě omezení: známky špatné nemáš, a není důvod Tě deptat. Jasně, dospělí často mají pocit, že by ses mohla/měla snažit víc, ale to je jejich problém.

Pokud s tím budeš mít potíže, poraď se se školní psycholožkou (nebo psychologem, abych nediskriminovala :) ), je tam od toho.

Školu bych neopouštěla, už proto, že by Tě za rok zase čekalo martyrium s přijímačkami.

Pokud by příští rok ještě nějak přituhlo, byla jsi ještě horší, tak se můžeš zkusit přihlásit na jinou školu po kvartě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
30.3.22 07:00

Dvojky v osmicce na gymplu nejsou nic, za co by ses mela stydet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
30.3.22 07:09

Celý gympl jsem měla trojky, čtyřky a jednou jsem z matiky rupla úplně :lol: dělala reparat v létě. A většina třídy to měla podobně, naopak bych na jedný ruce spočítala lidi jako ty, co procházeli s dvojkama a vyznamenáním. Maturitu jsme udělali všichni. Pokud nejsi troll na emiminu, nevím co řešíš a co řeší učitelé. Je to blbost. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24902
30.3.22 07:46
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem v tercii (8 třída na gymplu) a zdá se mi že na tu školu asi nemám. Strávila jsem v podstatě 6. i 7. třídu online takže mi to učení přišlo v pohodě, na základce jsem měla samé 1 ale už i učitelky a mamka mi říkaly ať tam nechodím že na to nemám. Ale já chtěla vypadnout a dostala jsem se tak jsem myslela že to nemůže být tak hrozné. 6 i 7 jsem měla max. dvě dvojky (matika a čeština :roll: ) Ale teď je to horší, vychází mi asi 7 dvojek a je toho na mě hrozně moc. Učitelé říkají že je to hrozné že se musím víc snažit a mamka je taky dost naštvaná i když se opravdu snažím. Spolužáci říkají že jsem hloupá protože většina z nich má vždycky samé :( Myslíte že by pro mě byla třeba lepší nějaká střední škola když na gympl nemám úplně výsledky? Díky.

si z nás děláš srandu, ne??
Lidi, co by u nás na gymplu měli jen jedničky a dvojky bych spočítala na jedné ruce… jinak pár trojek byl standard.. Většina se na vš dostala…
Podle mne trollíš, protože co píšeš je nesmysl. A pokud je to pravda, tak jsi natrefila na divné spolužáky i rodiče i učitele. S tvými známkami ti těžko na zš říkali, že na gympl nemáš.. a že by ti matka spílala za dvojky v tercii? Ale prosím tě…

Příspěvek upraven 30.03.22 v 08:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
30.3.22 07:51

Takže jsi spíš šprtka, co jede po jedničkách? ono na gymplu, prostě už jen šprtat nestačí, záleží na souvislostech, logickém myšlením inteligenci…

na druhou stranu za dvojky se fakt stydět nemusíš, já za dobu na gymplu měla pravidelně1-3 trojky, 2× dokonce čtyřku, maturitu za 1,2,3,4, no na vejšku jsem se dostala a žiju si docela dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
30.3.22 07:53

Nekrmte toho trolla. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24902
30.3.22 07:59

@topazio si myslím, že jde sice o „osmačku“ ale na základní škole :lol:

a v osmičce ZŠ sedm dvojek je dost, takže by tomu tón příspěvku odpovídal.

Tu už se dá věřit tak každému 4. příspěvku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.3.22 08:15

Takhlo přiblblý snad student gymnázia být nemůže…
Je zcela běžné, že se dítě na víceletém gymnáziu zhorší ( a to klidně i o 2 stupně). Neb nároky jsou prostě vyšší.
A dvojky jsou hezké známky. Kdo se snaží o jedničky jen kvůli jedničkám je dement.
Navíc nejdůležitější je mít 1-2 z profilových předmětů, kterým se pak jednou bude člověk věnovat při daším studiu. Pokud chce někdo studovat překladatelství, je fakt jedno, jestli má z matiky za 4, hlavně, že prolézá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
30.3.22 08:29

Tomu se nedá moc věřit. Prosím tě, já se ze samých jedniček v sedmičce, zhoršil v osmičce na jednu dvojku a jednu trojku a to na základce a nikdo neřekl ani slovo. Tenhle rok se zhoršili skoro všichni, asi erupce na slunci. Na gymplu je běžný se zhoršit o dva stupně, takže i kdyby si měla hromadu trojek, určitě ti učitelé nebudou říkat, že na to nemáš. Buď trolis a nebo máš problém, ale známky to nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.22 08:33

Hele chápu, já jsem ze samých jedniček šla v primě na jednu trojku a nějaké ty dvojky. Máma se za mě do té doby všude chválila, chlubil jak jsem geniální a pak ji sklaplo :lol: mě to taky trápilo, brečela jsem. Dva roky než jsem srovnala znalosti z vesnické malotridky. A od kvinty se začalo chodit pít :lol: ale my jsme byli celkem geniální třída, trojky byly opravdu výjimkou z 21 žáků 17 maturovalo s vyznamenáním. Vysokou neudělal jen jeden, jinak je to nějaký ten lékař, psycholog, farmaceut, několik stavařů, historik, právníci, veterinář, učitelky a vlastně ani nevím co všechno :lol: ale za známky se nikdy nikdo nesmál, učitelé se snažili motivovat.

• Citovat
  • Upravit
6363
30.3.22 08:37

Za mě jsou známky OK jak na gymplu, tak i na ZŠ.
Znám však rodiče, kteří by za takové známky hnali dítě na učňák. :nevim:
Kolegyně měla dceru na osmiletém gymplu a sešla se opravdu výběrová třída, takže snad všichni měli vyznamenání.
Záleží, kolik času věnuješ učení - ležíš v něm celé odpoledne, nebo ti stačí jen poslech ve škole + chvilka doma? Pokud se už teď učíš až do pozdních večerních hodin, tak mám obavu, že to asi OK nebude. Učivo bude náročnější.
Asi jsi nastupovala v době, kdy začal covid a pak byla první dva roky gymplu doma. To může mít taky vliv. Sice už se chodí téměř celý školní rok do školy celou dobu, ale co si budeme povídat, je rozdíl mezi vzděláváním se distančně a prezenčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
30.3.22 08:39
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem v tercii (8 třída na gymplu) a zdá se mi že na tu školu asi nemám. Strávila jsem v podstatě 6. i 7. třídu online takže mi to učení přišlo v pohodě, na základce jsem měla samé 1 ale už i učitelky a mamka mi říkaly ať tam nechodím že na to nemám. Ale já chtěla vypadnout a dostala jsem se tak jsem myslela že to nemůže být tak hrozné. 6 i 7 jsem měla max. dvě dvojky (matika a čeština :roll: ) Ale teď je to horší, vychází mi asi 7 dvojek a je toho na mě hrozně moc. Učitelé říkají že je to hrozné že se musím víc snažit a mamka je taky dost naštvaná i když se opravdu snažím. Spolužáci říkají že jsem hloupá protože většina z nich má vždycky samé :( Myslíte že by pro mě byla třeba lepší nějaká střední škola když na gympl nemám úplně výsledky? Díky.

Jsou to slušné výsledky. Pokud más pocit, že v matematice něčemu nerozumíš, ať ti to maminka vysvětlí. Beztak by s tím, s čím si poradíš, vůbec nehnula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí