Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máš pravdu, řešit jsi to měla hned, ale je moc dobře, že si to uvědomuješ to je fajn začátek. Být tebou, zajdu přímo do té banky, kde jsi si půjčila a zeptala bych se na možnosti, jaké máš. S osobním bankrotem zkušenosti nemám.
Holma píše:
Máš pravdu, řešit jsi to měla hned, ale je moc dobře, že si to uvědomuješ to je fajn začátek. Být tebou, zajdu přímo do té banky, kde jsi si půjčila a zeptala bych se na možnosti, jaké máš. S osobním bankrotem zkušenosti nemám.
Dekuji za radu zkusim jeste do banky zajit
Zajdeš do bankdy ve kterejé jsi si půjčila, oni ti dají kontakt na inkasní a exekuční servis u které máš svoji pohledávku, vzhledem k tomu, že nemáš žádný majetek a takhle nízký příjem zřejmě ani nic vymáhat nemohou, ale po té ti dají exekuci na plat a téměř na vše co budeš mít… Samozřejmě se můžeš pokusit domluvit na splátkovém kalendáři, k tvému příjmu je to ale dle mého nemožné..
Zkontaktovat se s nima bude první krok a určitě ti to pomůže aspon trochu od mimosoudního vyjednávání…
Třeba mě někdo opraví ![]()
ahoj jak už tu holky psali, spoj se s bankou kde sis uer vzala tam ti daji kontakt, vem si telefonni cislo a spoj se s nimi, popřípadě jim napis dopis který zašli doporučeně s duvody proc si platit nemohla, domluv se na případném řešení, uved svoji adresu, popřípadě email a tel na kterém tě mohou zastihnout bohužel tomu neutečeš a čím dříve to začneš řešit tím to bude mnohem lepší, jen tě asi nepotěším jestli už to prošlou soudem a mají to na starost exekutoři počítej s částkou minimálně o 100% vyšší
kdyby si chtěla pomoct ozvi se mi do SZ už jsem něco podobného zažila ![]()
Inkasní a exekuční servis ti dá podle mě strašně vysoké splátky, pokud už si s něma vůbec domluvíš splátkový kalendář. Myslím, že je moc nezajímá, že nemáš skoro žádný příjem. Přítel dlužil 100 000, zaměstnavatel mu neplatil, a měl jim splácet 6.000 měsíčně, a bohužel je fakt nezajímá, že peníze nemáš. My si vzali další půjčku, tuto Inkasnímu zaplatili a teď splácíme míň než polovinu z těch 6000, protože tohle se fakt zvládat nedalo
a vyhlasit osobní bankrot v tvém případě je ůplně zbytečné, jestli to je jen u jedné banky a ne více bank a jestli ti pomaha maminka, domluv se s nimi i třeba na měsíční částku 1000Kč, kterou by jste mohli dát s maminkou dohromady ale je to od domluvě možná by šli až na 500Kč
záleží jak ty s nimi budeš v kontaktu
Katuskka píše:
Inkasní a exekuční servis ti dá podle mě strašně vysoké splátky, pokud už si s něma vůbec domluvíš splátkový kalendář. Myslím, že je moc nezajímá, že nemáš skoro žádný příjem. Přítel dlužil 100 000, zaměstnavatel mu neplatil, a měl jim splácet 6.000 měsíčně, a bohužel je fakt nezajímá, že peníze nemáš. My si vzali další půjčku, tuto Inkasnímu zaplatili a teď splácíme míň než polovinu z těch 6000, protože tohle se fakt zvládat nedalo
né všichni záleží které společnosti to podstoupilo
petullle píše:
ahoj jak už tu holky psali, spoj se s bankou kde sis uer vzala tam ti daji kontakt, vem si telefonni cislo a spoj se s nimi, popřípadě jim napis dopis který zašli doporučeně s duvody proc si platit nemohla, domluv se na případném řešení, uved svoji adresu, popřípadě email a tel na kterém tě mohou zastihnout bohužel tomu neutečeš a čím dříve to začneš řešit tím to bude mnohem lepší, jen tě asi nepotěším jestli už to prošlou soudem a mají to na starost exekutoři počítej s částkou minimálně o 100% vyššíkdyby si chtěla pomoct ozvi se mi do SZ už jsem něco podobného zažila
Moc dekuji za rady uvery jsem vzala ve trech ruznych bankach mbank,gemoney bank a ceska sporitelna kdyby to slo platit aspon tech 1000kc tak by to bylo super jen nevim jestli se semnou budou jeste bavit kdyz se ozvu po takove dobe
Anonymní píše:petullle píše:Moc dekuji za rady uvery jsem vzala ve trech ruznych bankach mbank,gemoney bank a ceska sporitelna kdyby to slo platit aspon tech 1000kc tak by to bylo super jen nevim jestli se semnou budou jeste bavit kdyz se ozvu po takove dobe
ahoj jak už tu holky psali, spoj se s bankou kde sis uer vzala tam ti daji kontakt, vem si telefonni cislo a spoj se s nimi, popřípadě jim napis dopis který zašli doporučeně s duvody proc si platit nemohla, domluv se na případném řešení, uved svoji adresu, popřípadě email a tel na kterém tě mohou zastihnout bohužel tomu neutečeš a čím dříve to začneš řešit tím to bude mnohem lepší, jen tě asi nepotěším jestli už to prošlou soudem a mají to na starost exekutoři počítej s částkou minimálně o 100% vyššíkdyby si chtěla pomoct ozvi se mi do SZ už jsem něco podobného zažila
no to se neboj jde o jejich penize, to se s tebou bavit budou urcite, zajdi do kazde z techto bank a rekni jim svuj problem, pripadne ti predaji informace kde byl tvuj dluh posouzen, ale divim se ze ti nikdy nedosel dopis na trvale bydliste ![]()
petullle píše:Anonymní píše:no to se neboj jde o jejich penize, to se s tebou bavit budou urcite, zajdi do kazde z techto bank a rekni jim svuj problem, pripadne ti predaji informace kde byl tvuj dluh posouzen, ale divim se ze ti nikdy nedosel dopis na trvale bydlistepetullle píše:Moc dekuji za rady uvery jsem vzala ve trech ruznych bankach mbank,gemoney bank a ceska sporitelna kdyby to slo platit aspon tech 1000kc tak by to bylo super jen nevim jestli se semnou budou jeste bavit kdyz se ozvu po takove dobe
Trvale bydliste mam na adrese kde je tet hotel tak to nejspis poslaly tam
![]()
Jen bych se jeste chtela zeptat je to asi blbost ale slo by se s bankou spojit emailem?
určitě zajdi do té banky. pokud nemáš možnost splácet, tak se pak můžete domluvit nebo zažádat o odložení, nebo u tebe spíše o zastavení exekuce - ale POZOR, zastavení neznamená, že dluh se zruší, jeho vymáhání se může po nějaké době obnovit a nejsem si jistá, jestli i přesto nenabíhají úroky ![]()
na osobní bankrot máš nízký příjem, je potřeba splatit během 5 let min. 30% dluhu. je ještě možnost sehnat si sponzora, který by ti každý měsíc dával potřebnou částku. ale pokud přestane platit, tak se může dostat do problému. je ještě několik podmínek k osobnímu bankrotu, pokud by ses chtěla informovat, navštiv Poradnu při finanční tísni: http://www.financnitisen.cz/
asi bych ti doporučila najít si v okolí bezplatnou právní poradnu (zřizují je neziskovky) a tam se poraď. přece jen jsem přes rok z praxe ![]()
tak držím palce ![]()
Anonymní píše:
Jen bych se jeste chtela zeptat je to asi blbost ale slo by se s bankou spojit emailem?
no spojit urcite slo ale informace me ti dle takto nereknou ![]()
Ahoj holky mam velky problem a nevim uz co mam delat

Pred dvema roky jsem zacala s jednou pujckou na bydleni az to zaslo tak daleko ze tet mam dluh skoro 400 000kc
prvni rok jsem to platila mela jsem praci a vse zvladala ale pak jsem otehotnela propustily me s prace a ja od te doby neplatim nemam z ceho sotva uzivim dve deti ani vlastni byt nemam zadny majetek kterej by i mohly zabavit proste nic pujcky neplatim uz dva roky dost casto se stehuji a proto je tezke me asi najit tim myslym exekutori
Nikdy jsem nebyla trestana rejstrik mam cisty a moc se toho bojim chtela bych to splacet mam s toho spatne svedomi
Ale jak to mam zacit splacet nevim kam mam jit banky uz to asi nemaji ale exekutori a jak se s nimi spojit kde vzit spojeni? Mam jen materskou 3800kc jinak mi moc pomaha maminka.
Kolik bych asi platila splatky?
A jeste jsem se dozvedela ze bych mohla vyhlasit bankrot ale to asi nebude jednoduchy.
Spousta z vas me asi odsoudi ze jsem si na to vzpomela az po dvou letech ale mela jsem pro to duvody za kazdou radu budu vdecna dekuji vsem