Ospen a zhoršení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
901
17.2.24 21:14

Ospen- zhoršení

Zdravím maminky, mám dotaz.
Syn před Vánoci chytil hrozný kašel a rýmu. V různých etapách se to zlepšilo a pak zase zhoršilo. Stále ještě pokašlával, ale nic hrozného a rýma zmizela. Nicméně ve čtvrtek po probuzení měl nateklé dost uzliny na krku, tak jsem s ním zašla k doktorce. Na poslech ok, trochu zarudlý krk, dělala mu test na Streptokoka a vyšel pozitivní. Nasadila tedy Ospen. Od té doby, co je začal brát, tak lehl. Začal mít teploty, dnes tedy skoro 39. Je malátný, nic nejí a stěžuje si na bolest celé pusy, k tomu se mu začaly na puse dělat opary. Já nevím, jestli to tělo bojuje, nebo je to nežádoucí účinek a zajet zítra na pohotovost? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76039
17.2.24 21:25
@Verukas píše:
Zdravím maminky, mám dotaz.
Syn před Vánoci chytil hrozný kašel a rýmu. V různých etapách se to zlepšilo a pak zase zhoršilo. Stále ještě pokašlával, ale nic hrozného a rýma zmizela. Nicméně ve čtvrtek po probuzení měl nateklé dost uzliny na krku, tak jsem s ním zašla k doktorce. Na poslech ok, trochu zarudlý krk, dělala mu test na Streptokoka a vyšel pozitivní. Nasadila tedy Ospen. Od té doby, co je začal brát, tak lehl. Začal mít teploty, dnes tedy skoro 39. Je malátný, nic nejí a stěžuje si na bolest celé pusy, k tomu se mu začaly na puse dělat opary. Já nevím, jestli to tělo bojuje, nebo je to nežádoucí účinek a zajet zítra na pohotovost? :nevim:

spíš zajeď zítra na pohotovost - ty opary má zřejmě proto, že uvedená antibiotika nesnáší, měla jsem to jako dítě - opary po určitém typu atb, nemohla jsem tyto atb dál dostávat - Ospen už mu nedávej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76039
17.2.24 21:27

@Verukas a ty streptokokové testy jsou mor dnešní doby, streptokok je běžné osídlení krku a najde se u 40 % naprosto zdravé populace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí