Co je to? Fotka dvouleté

Anonymní
15.2.24 11:09

Co je to? Fotka dvouleté

Už jsem zoufalá :,( Dcerka má pleny pouze na noc, měla vysoké teploty a oprudila se, mazala jsem jako vždycky sudocremem, ale nijak zvlášť se to nelepšilo. Pediatr mi doporučil imazol, prvních pár dní došlo ke zlepšení, ale teď už je to 2 týdny v tomto neměnném stavu. Pediatr mi řekl, ať mažu dál imazolem, ale v lékárně mi říkali, že se nemá užívat dlouhodobě a chtěla jsem žádanku na kožní, ale prý s opruzeninami je zbytečné chodit na specializované pracoviště, ale neudělal jí ani stěr. Objednala jsem ji na kožní sama, ale máme termín až za 2 měsíce :? Kamarádka říkala, že to vypadá jako molusky, poradíte, prosím, někdo, co by to mohlo být? :,(
Edit: Fotku jsem radši smazala, rad se mi dostalo spoustu, děkuji :kytka:

Příspěvek upraven 15.02.24 v 12:21

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7525
15.2.24 11:24

Toto podle mě nejsou opruzeniny. Pediatr to řeší jako jen imazolem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.24 11:34
@KKK85 píše:
Toto podle mě nejsou opruzeniny. Pediatr to řeší jako jen imazolem?

Ano, doporučil mi imazol, sama potírám řepíkem, což jsem mu řekla a prý stačí :? Už jsem z toho zoufalá, tak hledám rady všude :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.2.24 11:35

To není opruzenina. Molusky jsem v praxi neviděla ale opruzeniny ano a tohle mi tak vůbec nepřipadá.
Asi bych to imazolem nemazala vůbec.
Pokud by se to rozrostlo tak já bych asi prubla pohotovost. Dva měsíce je dlouhá doba.
Co to máte za odborníka?

• Citovat
  • Upravit
53190
15.2.24 11:36

Jejda, to opravdu nebudou opruzeniny. Poslala bych tu fotku na kožní a poprosila o dřívější termín, 2 měsíce jsou hodně dlouhá doba a může to být klidně něco infekčního :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.2.24 11:36

A ano, pokud by kožní nevzali dřív, jela bych klidně na dětskou pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.24 11:37
@Anonymní píše:
To není opruzenina. Molusky jsem v praxi neviděla ale opruzeniny ano a tohle mi tak vůbec nepřipadá.
Asi bych to imazolem nemazala vůbec.
Pokud by se to rozrostlo tak já bych asi prubla pohotovost. Dva měsíce je dlouhá doba.
Co to máte za odborníka?

Ono se to vůbec nešíří, takhle je to stejné 2 týdny. Za 2 měsíce máme termín na kožní, tohle ji trápí 3 a půl týdne :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.2.24 11:40
@unuděná píše:
Jejda, to opravdu nebudou opruzeniny. Poslala bych tu fotku na kožní a poprosila o dřívější termín, 2 měsíce jsou hodně dlouhá doba a může to být klidně něco infekčního :?

O to jsem je žádala, jestli bych mohla zaslat aspoň fotku a prý nestanovují diagnózy podle fotek, už jsem fakt zoufalá, ono ji to teda zřejmě nijak nebolí, nesvědí, ale trvá to dlouho beze změny :?

• Citovat
  • Upravit
53190
15.2.24 11:41
@Anonymní píše:
O to jsem je žádala, jestli bych mohla zaslat aspoň fotku a prý nestanovují diagnózy podle fotek, už jsem fakt zoufalá, ono ji to teda zřejmě nijak nebolí, nesvědí, ale trvá to dlouho beze změny :?

Zkusila bych klidně ještě jiné kožní, fotku rovnou poslat s tím, že pediatr neřeší a jinde jí vezmou až za 2 měsíce. Vypadá to fakt ošklivě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
15.2.24 11:43

Já bych tipla impetigo, to by mel lecit i praktik
videl ty puchyre? ono se to mohlo menit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.24 11:44
@unuděná píše:
Zkusila bych klidně ještě jiné kožní, fotku rovnou poslat s tím, že pediatr neřeší a jinde jí vezmou až za 2 měsíce. Vypadá to fakt ošklivě…

Asi zkusím, ač je to hodně daleko, ale už opravdu nevím :? Nejdřív jsem to připisovala opruzení z teploty, měla opravdu skoro 40°C, byla celá zpocená a měla to zarudlé celé a teď se to vždycky zhorší přes noc, kdy ještě potřebuje plenu, protože nevydrží :?

• Citovat
  • Upravit
2988
15.2.24 11:44

Mně to nepřipadá ani jako opruzenina ani jako molusky
ale přijde mi fakt divné, že doktor neřeší dříve než za 2 měsíce
tímto přístupem v podstatě nutí rodiče chodit na pohotovost a lhát, že to netrvá tak dlouho :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
15.2.24 11:45

Chudinka, to nejsou opruzeniny ani molusky. Já bych jela na jiné kožní, klidně soukromé nebo do nemocnice a nenechala se odbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.24 11:46
@cancerka píše:
Mně to nepřipadá ani jako opruzenina ani jako molusky
ale přijde mi fakt divné, že doktor neřeší dříve než za 2 měsíce
tímto přístupem v podstatě nutí rodiče chodit na pohotovost a lhát, že to netrvá tak dlouho :zed:

S pediatrem to řeším „pouze“ 3 týdny, za 2 měsíce nám dali termín na kožní.

• Citovat
  • Upravit
53190
15.2.24 11:52
@Anonymní píše:
Asi zkusím, ač je to hodně daleko, ale už opravdu nevím :? Nejdřív jsem to připisovala opruzení z teploty, měla opravdu skoro 40°C, byla celá zpocená a měla to zarudlé celé a teď se to vždycky zhorší přes noc, kdy ještě potřebuje plenu, protože nevydrží :?

Tak to spíš vypadá, že horečky byly k tomu a tohle je průvodní jev. Může to být něco jako streptokoková infekce třeba. Ale nejsem odborník, jen říkám, že bych už lítala všude možně jako splašená a i toho pediatra klidně víc otravovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí