Ostrava - kam zajít?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6381
30.1.24 07:24

Ostrava - kam zajít ?

V pátek pojedeme s dětmi do Ostravy. Zatím nevím jestli autem nebo vlakem. Dětem je 7,5 a 4 roky. Nejsou zrovna extra chodci.
Hotel máme cca 10 minut od nádraží.
V Ostravě jsem zatím byla jen kdysi dávno v baru. Teď mám vytipovanou věž v centru. Zajímalo by mě jestli nám Ostrava bude stačit na ty 2 celé dny nebo byste doporučily jet i jinam.
Kam zajít na oběd? Ideálně místo s dětským koutkem.
Jaká místa bychom neměli vynechat?
Volily byste auto nebo vlak z Prahy? (Děti chtěj vlak, ale máme i nějaké věci)
Jak spolehlivě funguje v Ostravě mhd? Dá se tím všude a spolehlivě dostat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7266
30.1.24 07:38

Volila bych auto. Já jela na podzim opačně… Ostrava- Praha, sama jen s dcerou. A jak jsem zjistila zpáteční cesta by mě už vyšla regio jetem asi na 2tis… tak to jsem raději volila auto.. nabalila jsem se jak jsem chtěla a jela si podle sebe. A dcera taky prudila že chce vlakem :).

Jídlo s dětským super koutkem je tady:
https://www.penzion-studenka.cz/index.php

Jídlo tak normální, ale ten koutek je fakt super. Ale to chce auto :-).

a kdy jedete? Ted na jarní prázdniny asi že? Já bych měla spíše letní tipy na výlety.

Příspěvek upraven 30.01.24 v 07:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11636
30.1.24 07:39

Doporučuji ZOO.

Zkus si nastudovat MHD, byla tam výhodnější víkendová celodenka - kupovali jsme ji na nádraží v infocentru nebo hned vedle.
Mrkni na to, mám info staré pár let - chvilku jsme tam nebyli.
I jednotlivé jízdenky se tam myslím v MHD platí kartou na označovači jízdenek, ale jak píšu, chvilku jsme tam nebyli, tak nemám akutální info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
30.1.24 07:41

@KKK85 Skvělý, díky moc. Sice to řízení bude náročný, ale budeme mobilnější. A tady to místo vypadá jako presně to, co hledám. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266
30.1.24 07:44
@Dollorres píše:
@KKK85 Skvělý, díky moc. Sice to řízení bude náročný, ale budeme mobilnější. A tady to místo vypadá jako presně to, co hledám. :palec:

my už tam byli vícekrát.. je to tam super pro děti. Koutek zadarmo :) a jídlo normální.
Já to odřídila na podzim sama tam i zpět a šlo to :). Bála jsem se taky…ale dá se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14573
30.1.24 08:05

Na MHD v Ostravě je nejlepší to, že funguje na platební kartu. Proste cely den si můžeš jezdit, jak chceš a jen prikladas kartu při nástupu a výstupu a ono ti to pak spočte samo a odečte vhodnou jízdenku. Pecka. S dětmi bych jela do centra, je tam nějaký ten svět techniky, karolina, to by bylo na cely den. Myslím, ze i hornické muzeum by mohl byt zážitek. Mají tam cvičnou dráhu pro báňské záchranáře, kam nas všechny vypustili, abychom si to prolezli, a nacpaly se tam jak děti, tak i vetsina dospělých z prohlídky :mrgreen:

Jestli ti děti vydrží chvilku klidně posedět a slušně se chovat, jakoze v tom věku už to snad není problém, tak zajděte do kavárny Daniel, to doporucuju jako zážitek hlavně pro tebe. A mají tam i skvěle nealkoholicke koktejly, fondue s čokoládou nebo nugatem… Dětský koutek tam není, takže by to bylo jen na vypiti toho kaficka/koktejlu/dortik a šup zase jinam. Ale třeba byste to měli zrovna při cestě a v kavárně by zrovna bylo místo. To je ostravská legenda :D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
30.1.24 08:07

Já byla s klukama tady: https://www.dolnivitkovice.cz/…detsky-svet/ a dost je to bavilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
30.1.24 08:08

Doporučuji Dolní oblast Vítkovice. Pro děti je super U6 anebo malý svět techniky, jen si nejsem jistá, jestli je to otevřené i teď přes zimu.. :think: zoo je určitě taky hezká i v zimě. A dále se 3.2. otevírá v centru motýli dům. Potom kousek za Ostravou je Skalka, tam je vyžití pro všechny děti.. pokud byste chtěli nenáročnou procházku, tak je hezká cesta vody v bělském lese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14573
30.1.24 08:08

Jo a pak jsme s ditetem ještě byli na vyhlídkové věži ostravské radnice, je tam infocetnrum a myslím, ze i nějaký program a materiály pro děti tam měli. Taky kousicek od centra. Dva dny v centru zabit no problém ;) a kdyby byla jooo nuda, tak zoo a dinopark. Ale to už je trochu z ruky, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
30.1.24 08:11

@Evkad Díky. Zoo zní fajn, počasí by mělo být pěkný a zabere to alespoň půl dne. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
30.1.24 08:17

@Semtex Tak to hornické muzeum zní taky skvěle, na ničem podobném ještě nebyli, ale jsem si jistá, že by je to bavilo. A taky je to spjatý s Ostravou, což je fajn.
Jo, posedět s nějakým dortíkem vydrží a tu kavárnu taky potřebuji. :mrgreen:
Je skvělý, že nepotřebuju drobný na MHD.
Ale jestli to chápu dobře, tak si tu platební kartu pípnu 3× u nástupu a 3× u výstupu? Když jsme 3. :think:
Tu vyhlídkovou věž mám právě v merku, ta nesmí chybět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
30.1.24 08:19

@Meggiska Wow, to se jim bude taky líbit.
To vypadá, že to bude chtít tak ještě 2 dny na víc. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.1.24 08:45

@Dollorres v Ostravě je milion věci, takže 2 dny jsou sakra málo. Vlakem se dostaneš do centra. MHD je spolehlivá, dostaneš se opravdu všude. A dětmi bych zašla do Dolní oblasti Vítkovic, do malého světa techniky, do zoo, Fun parku, mini golfu atd. Kartu v MHD pipnes jednou, navolis si tam děti a sebe, pak platba. Jednou při nástupu, jednou při výstupu. Pokud si dobře pamatuji, děti do 6let neplatí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14573
30.1.24 09:19
@Dollorres píše:
@Semtex Tak to hornické muzeum zní taky skvěle, na ničem podobném ještě nebyli, ale jsem si jistá, že by je to bavilo. A taky je to spjatý s Ostravou, což je fajn.
Jo, posedět s nějakým dortíkem vydrží a tu kavárnu taky potřebuji. :mrgreen:
Je skvělý, že nepotřebuju drobný na MHD.
Ale jestli to chápu dobře, tak si tu platební kartu pípnu 3× u nástupu a 3× u výstupu? Když jsme 3. :think:
Tu vyhlídkovou věž mám právě v merku, ta nesmí chybět.

Pipnes u nástupu, navolis tam sebe a jedno dite a při výstupu jen pipnes. Po nějaké době se ti pak odečte ta jízdenka, takže když jedes víckrát za den, odečte se celodenní. Když jedes jen jednou, odečte se po dni ta za jízdu na příslušnou dobu. Dite do šesti let by mělo byt zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10242
30.1.24 13:30

@Dollorres Rozhodně z Prahy vlak, ostravská MHD je možná úplně nej v ČR (stáhni si aplikaci Dopravního podniku Ostrava), koukněte na stránky ostravské ZOO, ta je moc pěkná, doporučit mohu oblast Dolních Vítkovic se Světem techniky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová