Ostrava Výškovice - jaké je tam bydlení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5455
12.12.13 11:43

@martina.se
A kdyby aspoň ječeli slušně, co? :zed: Trhá mi to srdce, jsou to místa mého dětství, mládí, znám tam každý chodníček, každý klepáč, na kterém jsme řádili, na SNP jsem chodila do tanečních, do mléčného baru s kamarádkama si předat vánoční dárečky a pojíst zákusek…a teď? Škoda mluvit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.12.13 11:47
@carnation píše:
@martina.se - Jé, tak to ona bydlí tam právě u té Čujkovové, to je blbé, tam bych nešla ani kdyby mi zaplatili. Ono totiž na jedné straně je ubytovna a přes cestu je dům sociálních služeb, kam si zase úřad stěhuje sociálně slabé. A celkově tam ty svobodárny jsou určeny spíše pro sociálně slabé, takže víme pro koho :-(

njn, jenže ona tam bydlí už cca 20 let. Dřív to byla pohoda, klid, měla všechno právě na dosah - nákupy, dr a tak.. a teď? poslední rok je to fakt utrpení :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.12.13 11:47
@Apaji píše:
@martina.se
A kdyby aspoň ječeli slušně, co? :zed: Trhá mi to srdce, jsou to místa mého dětství, mládí, znám tam každý chodníček, každý klepáč, na kterém jsme řádili, na SNP jsem chodila do tanečních, do mléčného baru s kamarádkama si předat vánoční dárečky a pojíst zákusek…a teď? Škoda mluvit :?

přesné.. člověk u ní sedí doma to je samá ku a pí a vim co všechno.. malý parchanti, je tomu tak 3-5 a oni toto. To se tam ani nedá zaparkovat - bo klidně poskáčou auto a pod :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3098
12.12.13 11:49

@martina.se jo, to bohužel věřím. Kdysi tam opravdu bylo nádherně, bydlel tam i bývalý přítel, v noci jsem se nebála jít pěšky sama k němu, teď bych to nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.12.13 11:50
@carnation píše:
@martina.se jo, to bohužel věřím. Kdysi tam opravdu bylo nádherně, bydlel tam i bývalý přítel, v noci jsem se nebála jít pěšky sama k němu, teď bych to nedala.

přesný. a nejhorší, že ten byt je její, jenže teď je to neprodejné - že by jako šla jinam :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
12.12.13 11:52

@martina.se
Ty…ehm, „brďo“ (jiné slušné slovo výkřiku jsem nenašla)!!! Jako poskáčou a poškrábou auto, jo? Bych je :pocitac: :pocitac: :pocitac: Taky jsme vyváděli blbosti, vylomeniny, ale toto? A ten zeleninový a ovocný trh byl vždycky skvělý - v sobotu ráno procházka na čerstvé rajčata, papriky k snídani. Mňam. Fakt jsem zastánce ghett mimo města a nejlépe jim udělat vlastní stát. Mezi slušné lidi tihle nepatří. Ale jsem se rozčílila :cert:. Už mlčím, nebo dostanu ban :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.12.13 11:55

@Apaji jo, upa v klidu - nedávno jsme čučeli z okna a přímo před našima očima se smradi proběhly po zaparkovaných autech.. Jinak ten trh tam, to bylo vždy super. Tam jezdím celkem často, protože tam seženu věci, které jinde nemají - tedy zeleninu ovoce a pod.. Jen netuším, jestli je to tam i přes zimu, budu muset zjistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
925
12.12.13 11:55

Já teda bydlela od malička na Dubině :mrgreen: a i když se teda říká že je to jedno z nejhorších míst, tak jsem se tam nikdy nějak nebála a to ani v noci :nevim: (asi zvyk :lol: ),já teda měla vždycky hrůzu z Přívozu 8o a to i za bílého dne, natož v noci…Teď bydlím ve starém Zábřehu a jsem taky spokojená :pankac: a Výškovice mi přijde jako jedno z nejlepších míst, myslím že jsi vybrala dobrou lokalitu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
12.12.13 11:56
@martina.se píše:
přesný. a nejhorší, že ten byt je její, jenže teď je to neprodejné - že by jako šla jinam :zed:

Ano, bohužel, jako bonus znehodnotí majetek jen svou přítomností. To raději bydlet vedle ZOO a poslouchat páření paviánů, než na SNP :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
12.12.13 11:58

@martina.se
Jsou na trhu i přes zimu, ale neprodávají ovoce a zeleninu. No, když je nad nulou, tak jo (brambory, mandarinky, pomeranče…) Jinak vesměs vánoční dekorace, větve, jmelí, ořechy, pletené i nepletené hadry, občas je tam sádka s kaprama…Tedy loni to tak bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.12.13 11:59
@Apaji píše:
Ano, bohužel, jako bonus znehodnotí majetek jen svou přítomností. To raději bydlet vedle ZOO a poslouchat páření paviánů, než na SNP :roll:

přesně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
12.12.13 11:59

Mi je taky strasne lito, ze za meho detstvi se o mluvilo o Privozu, maximalne o Vitkovicich jako o cikanske lokalite a ted uz pomalu Ostrava=jedna jejich velka lokalita :( jak rekl Okamura- udelat jim vlastni stat a at si ho ridi, jak nejlepe umi! Porad si ale myslim, ze aspon ty Vyskovice obecne jsou dobra volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.12.13 12:05

@Apaji zajdu tam mrknout… :palec: rozhodně, ať je to jak chce, tak jsou tam lepší trhy, tak např ve Frýdku - tady je to směšný :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
24.3.16 11:41

Ahoj holky, téma je staršího data, ale pro mě momentálně aktuální. Čekáme první miminko, termín 9/2016. Bydlím v Ostravě Výškovicích… najde se nějaká těhulka či maminka na procházky Bělským lesem? Mám 29 let, ráda sportuju… Kdyžtak písněte a hezký den! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
24.7.17 18:30

Ulice - průkopnická

Ahoj holky, přemýšlíme o stěhování na ulici průkopnická, v blízkosti kotvy (jde na kotvu vidět ze dvora). Neznám pořádně tuhle oblast, a tak bych se ráda dozvěděla zda je to tam v pořádku, nebo nemá přímo někdo zkušenost s bydlením v téhle oblasti. Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová