Ostrava Výškovice - jaké je tam bydlení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.12.13 11:05

Ostrava Výškovice

Hezký den,
zítra se s dcerami stěhujeme do nového bytu ve Výškovicích, protože jsme se s manželem rozvedli a já mám v Ostravě několik známých. Mám z toho celkem strach, budu bydlet zatím sama s dětmi v Ostravě. Starší dceři je 16,mladší 5.Časem se k nám možná nastěhuje můj přítel a asi bysme se i přestěhovali. Starší dcera zde půjde do prváku na sš, mladší půjde za rok do školy. Chci se zeptat těch co v Ostravě bydlí nebo ji znají, je tam opravdu taková kriminalita? Zrovna ty Výškovice nevím jestli jsou vhodné místo pro výchovu dětí. Ostravu celkem znám, ale nikdy jsem tam nebyla přes noc, takže nevím. Starší dcera je z toho na prášky, že si bude muset hledat nové kamarády, mladší to neřeší, proetože jsem ji vychovávala sama a nechodila do školky, takže první třídu začne normálně tam.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Aleyt
12.12.13 11:10

Ahoj Anonymko… :D Já bydlím v Ostravě už 11 let. Výškovice mám moc ráda, myslím tu oblast kolem Lumírovy ulice, máme tam rodiče. Kriminalita? no asi jak kde, ale všude bude něco. Třeba já za sebe můžu říct, že bych nebydlela v Hrabůvce, nebo na Dubině :roll: tam to bude asi horší než ve Výškovicích. Kdybych si měla vybírat znova kde bydlet, šla bych do Výškovic, bydlím v Porubě a taky nic moc. :nevim: A neboj, zvykneš si :kytka: :hug:

• Citovat
  • Upravit
1283
12.12.13 11:15

Zalezi na tom, kde presne budete bydlet- jestli blizko Belskeho lesa ci v oblasti kousek od Odry, to je super na prochazky :palec: nebo z konecne Vyskovic hezka prochazka pres pole do Stare Bele…libilo by se mi tam bydlet :D je tam hodne sidlist, takze urcite se tam budou vyskytovat takove ty sidlistni party pubertaku s krabicovym vinem, atd. Jinak oproti sousednimu Zabrehu nebo Vitkovicim je tam daleko min cikanu, takze z tohoto pohledu urcite bezpecneji a tolik bych se nebala jit tam i za tmy, jako v tech jinych lokalitach 8o

Příspěvek upraven 12.12.13 v 11:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
12.12.13 11:15

Ahojky, v Ostravě jsem se narodila, vyrostla (konkrétně v Zábřehu) a pracovala jako soc. pracovnice. Je pravda, že Jih jako celek (patří tam Zábřeh, Výškovice, Hrabůvka, Dubina a Bělský les) se zhoršuje. Nejhorší mi příjde Dubina a Hrabůvka. Na Dubině řádí „mládež“, hlavně vandalové, sprejeři, občas výkaly na chodbách…V Hrabůvce jsou to fěťáci. Zábřeh a Výškovice bývaly klidné (nebydlí tu ani cigáni v takové míře - kromě Čujkovové ul.), bohužel, co udělali na náměstí SNP cigánskou ubytovnu, se to jen zhoršuje. Výškovice býval vždy klidný obvod, pokud vím, stále se drží, jsou tam hlavně starousedlíci…jo, pár problémových klientů mi bydlelo na konečné jak jsou ty věžáky: Výškovická 180, 182 (nebo tak nějak) - nebyli nebezpeční, spíše alkáči a jeden feťák. Výškovic si važ - není tam ubytovna. Nejhorší to podle mě je právě na náměstí SNP, kolem Hlubiňáku, Areál na Plzeňské a problémová, ale uzavřená komunita je na ubytovně SOIVA na Hulvácké ul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
12.12.13 11:18

Žiju v Ostravě celý život a neměnila bych :)

Ted bydlíme v Hrabůvce v té „centrálnější“ části a můžu říct, že je tady klid, žádní nepřizpůsobiví, hejhuláci z hospody apod. Nemám strach brzy ráno ani večer venčit hafana (a obranář to teda není) :)

Ono v každé části města záleží na konkrétním místě. I v Porubě se mi stalo, že mi přepadli syna (kousek od Hl. třídy). Rozhodně bych ale nechtěla Dubinu, Vítkovice ani Přívoz.
Výškovice jsou hezká část, kousek do Bělského lesa, příp. k řece s dětmi. Občanská vybavenost taky velmi dobrá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.13 11:24

Ahoj,
díky všem, jsem ráda, že jsou ty Výškovice celkem chváleny :)Ještě by mě zajímalo, jak je to s tím smogem, jestli je tam opravdu tak často.
Jinak díky za odpovědi, potěšili jste mě :D :)

• Citovat
  • Upravit
Aleyt
12.12.13 11:28

Tak ten je všude…jak je smog…je to hrozné :cert:

• Citovat
  • Upravit
3098
12.12.13 11:29

Ahoj, my bydlíme v Zábřehu u kina Luny, takže na hranici Výškovic a ve Výškovicích bydlí tchánovci. Jsou to 2 oblasti, kde bych bydlela s nejklidnějším svědomím o bezpečnosti. Ve Výškovicích bývá nebezpečná konečná, právě jak jsou tak ty věžáky, ta druhá strana, jak je hokejka je v klidu. A potom ten most ze Zábřehu do Výškovic, tam nechodit v noci sama pěšky. JInak bych byla aprosto v klidu. Je tu nádherně, kousek je Bělksý Les, já to tady miluju. Navíc ty kluby, které tam byly v areálu Odry už tam nejsou, takže je tam i v noci klid.

Bydlela jsem i v Hrabůvce, ale na rozhraní Hrabové a tam byl taky naprostý klid. Všechno se to spíše odehrávalo u Venuše a směr na Dubinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.12.13 11:30

Nejvyšší kriminalita dle tabulek - ostrava přívoz, ostrava mar. hory. Ale nevybereš si, všude je něco. Jen bych se toho tak nebála. Prostě nemít věci ve sklepech - tam se krade vše, nepohybovat se sama venku např o půlnoci. To je v každém městě. Jinak je to ale v klidu, nemusíš se tolik bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.12.13 11:31

@carnation Luna? to je kousek od té ubytovny v čujkovově? Chlup od tama máme babi. Ale jinak zábřeh je prý nejbezpečnější ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.12.13 11:32
@Anonymní píše:
Ahoj,
díky všem, jsem ráda, že jsou ty Výškovice celkem chváleny :)Ještě by mě zajímalo, jak je to s tím smogem, jestli je tam opravdu tak často.
Jinak díky za odpovědi, potěšili jste mě :D :)

ohledně smogu? tak to je tu asi jediné a obr mínus.. to je tu téměř celou zimu a někdy fakt humus :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
12.12.13 11:32

Co se tyce smogu, rekla bych, ze ten sousedni Zabreh je na tom hur, uplne nejhorsi je to v Bartovicich, Radvanicich. Na smog si zvyknes a kdyz tak se vyparis do toho lesa :P Konkretne Vyskovice jsou podle me vazne dobra volba, tak at se vam tam dobre bydli :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3098
12.12.13 11:35

@martina.se - Oni k té Luně nechodí, je tu Loď a tam se vyskytují právě ti, kteří je nemají rádi, takže by byli proti sobě. Já na náměstí SNP pracuju a můžu říct, že to tam jde díky té ubytovny od 10 k |5 :-( Byla jsem i v práci, jak byla ta demonstrace, to bylo. ČLověk jak to vidí na vlastní oči, tak je to úplněo něčem jiném než v telvizi, uvědomí si, co se tu vlastně děje intenzivněji. Jak jsem z práce jezdila třeba kolem 1 hodiny ráno, tak jsem měla opravdu půlky hodně u sebe, než jsem nasedla do autobusu :-( Teď jsem naštěstí těhotná a na nemocenské :-) U Luny je jen hotelám těch hutníků a tu jsou hlavně firmy a dělníci z různých firem, černo tu opravdu není a nikdy nebylo. Mám 2 vchody od sebe rodiče, takže jsem tu i vyrůstala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
12.12.13 11:38

No, stran smogu, Výškovice jsou na kopci - takže snad to alespoň trochu eliminuje a doprava tam taky nebývá hustá. Nejhůře je v centru a Radvanicích, Bártovicích. V Zábřehu se to taky zhoršilo, ale může to mít souvislost se stavbou propojky mezi ul. Pavlovova a Plzeňská - prý se tam dost práší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.12.13 11:38

@carnation takže je to ono, už vim… o demonstraci mi nemluv. Právě chlap byl u babi, já ho jela vyzvednout, přes náměsí a kluk mi říká - mami, tady je nějak moc lidí - já koukala jen na cestu(slunce do očí), mu říkám klid, to čekají na bus. Zabočim právě k baráku a koukám - všude policajti. No naložila jsem chlapa, vyjeli jsme a těsně za náma se strhla ta bitka :zed: bylo to o chlup. A máš pravdu, co je tam ta ubytovna, tak i babi říkala, že děsný - ona chudák bydlí hned naproti. Dřív klid, teď si v létě ani okno neotevře, děcka tam lítají po parkovišti, ječí a pod… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová