Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
potřebuji poradit od všech, které musí na umělé oplodnění. Chtěla bych se hlavně dozvědět, kde je o vás dobře postaráno a hlavně, kde se zbytečně necpou peníze lékařům do kapsy. Uvažovala jsem o Unice v Brně, ale teď jsem našla i dobré recenze na kliniku v Polance nad Odrou a taky v Ostravě Eurofertil. Mám jedno dítko doma, oplození bylo přirozené, ale teď jsem měla mimoděložní a přišla jsem o vejcovod a druhý nemám(vrozená vada). Ani nevím, která metoda pro mě by byla nejlepší z těch všech, která CAR nabízejí. Budu ráda za jakékoliv zkušenosti a posnatky. Díky
já bych byla pro Unicu Brno ,tam jsem podstoupila 2×IVF a zadařily se dvojčátka.Taky nemám vejcovody,tak jsme měli komplet IVF+ICSI+prodloužená kultivace.Péče skvělá ,vše super vysvětlí a nemyslím si že by zbytečně tahali prachy.Ještě mám zkušenost s Obil.trhem-děs
a Repromeda taky děs.tak to je má zkušenost,držím pěsti
první 3 pokusy jsou hrazené pojišťovnou tak ty nás vyšly cca 15-20000 kč za pokus./1 IVF úspěch ale pak potrat,další 2 pokusy nic/ a pak jsme měli 1× nehrazený a ten nás vyšel 75000kč
ale stálo to za to, hned 2 mimča
![]()
Za me fertimed polanka,hned prvni ivf nam vyslo
.Pristup super a ze by znas vytahli nake penize navic si nemyslim
. Drzim pesti at to v CARU,pro ktery se rozhodnete vyjde ![]()
CHodili jsme do Frýdku-Místku k Čaplygynovi a to je dr. který tahá spoustu penez. Tak jsme šli do GYN centra do centra Ostravy a tam to bylo uplně jiné a super. Sice těhu ještě nejsem, ale to není chyba lekařů. Tedy za mě centrum OV.
ahoj, tak za mě reprofit Brno s pobočkou v OL - mám kamarádky, co se jim zadařilo i ve Fertimedu, ale některé přešly do reprofitu a říkaly, že přístu nebe a dudy
= v reprofitu o 100% lepší ![]()
v reprofitu se nám vždycky snažili vyjít vstříc, určitě nám nějaký ten tisíc ušetřili -to vím ![]()
ps jsem také bez vejcovodu - po mimoděložním, druhý šel pryč, protože tam byl zánět, jinak by se IVF nepovedlo
Ahoj,
tak ja jsem zacala navstevovat Eurofertil Ostrava ted v unoru a zatim maximalni spokojenost. Pan doktor strasne mily, driv pracoval v Gyncentru a nadaval na ne, ze jim jde hlavne o penize, tak ho pacientky ukecaly a nakonec zalozil ted od ledna ten Eurofertil. Zatim jsme platili jen 30 Kc regul. poplatek a 200 Kc za spermiogram. Pan doktor ma nazor, ze je lepsi zacit resit neplodnost nejprve lehkou stimulaci (mam PCO), pripadne IUI, IVF az jako posledni moznost. Jsme s timto pristupem opravdu spokojeni, tak snad se nam brzo zadari ![]()
Ahoj, já chodím do Gyncentra, ale popravdě mám v plánu odejít. Uvažuji o UNICE v Brně. Ale myslím, že v každém CAR je někdo spokojen a někdo ne, ono je to opravdu těžké vybrat…
Ahoj, taky mám ten pocit z toho všeho co jsem si přečetla. Každý názor úplně jiný, podle toho, jestli si zrovna padne do oka doktor pacient, také prostředí a těch faktorů je strašně moc. Dík za názor.
Ahoj Tylansie, chodím do Gyncentra OV, ale asi budu po neúspěších odcházet do Polanky. Peníze skoro utraceny a nic z toho, to jsou mé výsledky… ![]()
jo zapomněla jsem napsat, že jsem v gyncentru byla na několika konzultacích a před stimulací jsem utekla do reprofitu ![]()
u dr. v gyncentru jsme měli mít „protekci“, nicméně dr. navrhoval absolutně nevhodné postupy k mé diagnóze - vyplňovali jsme dotazníky naprosto zbytečně, vůbec je nečetl
a jel podle klasického plánu, IUI když se nepovede IVF…nehledě na konkrétní pár - toť můj dojem, pak jsem se rozhodovala mez fertimedem a reprofitem, vyhrál reprofit, kdybych začínala, asi bych zkusila napoprvé Eurofertil, ale nevím, jaké dr. si k sobě dr. Jaroš vzal, hlavně jaké embryology-žky na těch závisí u IVF snad nejvíce…
hodně štěstí při výběru ![]()
Příspěvek upraven 19.02.11 v 11:23
ivvča píše:
Ahoj, já chodím do Gyncentra, ale popravdě mám v plánu odejít. Uvažuji o UNICE v Brně. Ale myslím, že v každém CAR je někdo spokojen a někdo ne, ono je to opravdu těžké vybrat…
a nedoporučuje ti unicu náhodou tvůj gynekolog? protože co znám holky, co v unice byly - tak všechny utekly - můj mi říkal, když už Brno, tak Unicu,ale já neposlechla, tam by mě nikdo nedostal.
Jo, taky mně doktor doporučil Unicu v Brně, že má s nimi dobré zkušenosti, ale že záleží na mě, které CAR si vyberu. Právě, že se rozhoduji mezi nově otevřeným Eurofertilem v OV, Polankou a Reprofitem v Brně. Na Unicu jsem si přečetla dost negativní informace. Tak nevím. Jak píšu, je to opravdu jen o tom, jak si daní lidé padnou do oka.