Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj všichni,
máte někdo zkušenost IVF s PGD? A kolik Vás to celkem stálo. Nevím, kolik hradí pojišťovny a první konzultaci máme až příští týden, lékařka nás už ale teď upozornila, ať si na PGD připravíme zálohu 50 tis.!!!Tak nevím. Poradíte mi?
díky
tak ceny jsou odlisne car od caru, ale ivf tak kolem 25000kc
Ještě jste neměli ani první konzultaci a už víte, že budete mít PGD?
To je jako by se vám povedlo otěhotnět a vy při první UZ věděli, do jakýho fotbalovýho týmu ho na ZŠ necháte zapsat.....
![]()
Jinak ano, PGD je dost drahý, když ho chceš „jen tak“ či jak to napsat… pokud jsou k tomu nějaké zdravotní či genetické důvody, přispívá na něj pojišťovna.
IVF samotné se pohybuje od pár koru až po cca 20-25 tisíc, záleží jaké léky, co všechno podstoupíte atd… fakt se to nedá napsat přesněji, je to jako by ses zeptala - příští týden jedu poprvé do Tesca, kolik tam utratíte? (od pár korun po desetitisíce......
)
Inko co nechce aby se o něm vědělo že „dělá“ do ivf.....
![]()
Ahoj, nám se snažili vnutit PGD několikrát, ale stojí cca 40.000,– kč ( záleží na CARu ) - pojišťovna toto vyšetření nehradí, a protože jsme už za IVF vynakládali dost vysoký peníze, tak jsme do toho nakonec nikdy nešli. Ale existuje určitá nadace, která - když doložíš svoje finanční příjmy a výdaje - ti může na PGD přispět. Je to pomalu horší, než žádat o hypotéku, ale nám to nakonec - i když už jme to nevyužili - schválili Klidně písni i S.Z.
Ahoj, není to můj rozmar, PGD musíme mít a je jisté, že bez něj se nelze nikam posunout, proto to vím jistě, že bude. Mám genetickou vadu a už jsem 2× potratila. takže asi tak!
PGD se provádí různými metodami, každé CAR má zavedenou jinou metodu a tudíž i ceny jsou odlišné. Dříve se vyšetřovalo jen 8 chromozomů, kt. bývají nejčastěji postiženy- např Down. sy -trisomie 21. chromozomu.Dnes některá centra přecházejí na mikročipovou metodu, která přesně vyšetří počet všech chhromozomů, tj.46, vč. určení pohlaví, ale to se z etických důvodů sděluje jen u chorob vázaných na pohlaví- např. u hemofilie, dokonce jsou schopni určit nejen počet chromozomů, ale i jejich příp.odchylky ve struktuře.
Nevím, jak si centra vyjednávají přispívání na PGD s jednotlivými pojišťovnami,zřejmě to má každé CAR trochu jinak.Cena za mikročipovou metodu je cca 6O tisíc Kč bez ohledu na počet vyšetřovaných embryí,jedno CAR v Brně má nově vyjednanou od VZP částečnou úhradu, takže pár nakonec platí cca kolem 18-19 tisíc.....
Díky za info. V úterý budu vědět víc.
Mějte se všihcni fajn! ![]()