Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jak zvládnout IVF (úspěšně
)a mít při tom v péči 2-leté dítě, které má právě období vzdoru.
Máte s tím někdo zkušenosti?
Lenka
Ano řeším to samé zítra jdu na UZ a pokud to půjde jak má ve středu na odběr a to už si bere dovolenou babi ,pak manžel a pak se uvidí jak se to chytí.
Malá má dva období vzdoru taky, ale zatím jsem jí řekla,že mamku bolí moc bříško tak celý týden seká latinu zatím
Ahoj Blanko,
už jsme si psaly ![]()
U nás je momentálně hodně vzdorovité období, malá se válí po zemi, absolutně neposlouchá a má přímo záchvaty vzteku, když není po jejím.
Asi si manžel také bude muset vzít dovolenou popř. školka. Příbuzné moc využít nemůžeme.
Jen nevím, jak moc se mám šetřit. x-krát za den ji zvedám, chce se chovat a třeba nákup je pro mě boj s 12kilovým klubíčkem hadů…
ahoja, nemám zkušenost s péčí o 2letáka, ale s IVF hodně..
jako občasné zvednutí dítěte za den ti fakt nevadí, já po každém IVF dělala a cvičila a normálně fungovala. jen v den a den po odběru, by to chtělo trochu vypnout..
více méně, ted se „šetřit“ nemusíš, spíš se štři pschicky.. o šetření je řeč, až teprve když zjistíš případné těhu
hodně štěstí
![]()
Děkuju Mariee. Řeším ten režim, protože právě před těmi 3 lety mi to vyšlo, když jsem byla v klidu na PN (v izolaci od problémů a vnějšího světa )
L.
lenka47 píše:
Děkuju Mariee. Řeším ten režim, protože právě před těmi 3 lety mi to vyšlo, když jsem byla v klidu na PN (v izolaci od problémů a vnějšího světa )
L.
jojo to si říkám taky v roce 2008 jsem ležela a dívala se na TV a nedělala nic a ted malou taky pořád tahám mi máme ale 14 kg
asi z toho stejně nic nebude dnes jsem byla n UZ a mám dobré jen jedno vajíčko ostatních 9 nedorostly a dle DR. už nedorostou je to 3 IVF a asi poslední
![]()
já jsem měla z 3.IVF naprosto špatny vajuchy nevhodny na oplodneni a to jsem tam sla jako mistr sveta amoleta, ze uz jedno dite z IVF mam.
No na dalsi cyklus mam jine leky.
Doufam, ze to tvoje vajko a emryjko byde prebornik, preju ti to.
L.
taky ti přeju at mají ty naše batolátka vzdorující
sourozence a ať vše nám obou vyjde dobře
Leni ty jsi mi ani nenapsala jestli už stimujuješ? ty jdeš po 4?
stimulovat budu od konce brezna. Jsme ted 3 tydny nachcipani vsich tri a nechci proto zacinat uz od konce unora.
Jo bude to moje 4. IVF, placene pojistovnou.
Jo a jsem u Apolinare - v diskuzi na unoru jsi nekoho hledala… Diky nim mam dceru takze spokojenost, ale minule me taky trochu nadzvedli (informaci o kvalite mych vajuch a mem veku), ze jsem uvazovala o zmene.
tak jsem dnes šla na ten odběr. Nakonec jsem se domluvila s DR, že to zvládnem bez narkozy a jsem ráda nebyla jsem celej den aspoň tak připitomnělá
vrtání zubu je horší takže ženská co rodila to zvládne hravě.To jedno vajo je ok a tak se teď do pátku budu modlit, aby vše šlo dobře. Budu si to hradit abych mněla od pojiš.ještě 4 pokus.
Jsi statečná, vajucho a embryjko budou také skvělí bojovníci.
zdraví
Lenka
Dobrý večer maminky, ma to ted nektera taky tak? V úterý jsem byla na KETu a doma mame 18ti měsíčního prcka, který ted ma celkem náročné období..furt ho musím tahat..no oproti ivf s nim je toto nebe a dudy..tak ani nejako nedoufam v úspěch..i kdyz na klinice me uklidnovali, ze na výsledek toto vliv nema..
Mám to stejně, dítko 19 měsíců, dost zvedám, jsem měsíc po ket. Hodně jsem to na klinice řešila zda zveda/nezvedat dítě, ale prý to vliv nemá. Hodně záleží na genetice jak je embryjko silné. Dr. Říkala ze když ji nebudu zvedat tak bude řvát ze chce ke mně, ja budu ve stresu, ze je lepší fungovat normálně ![]()
Nevidím v dítěti problém. Sama jsem opakovaně zvedala dítě v golfáčích do MHD. Jediná doba, kdy jsem ho nezvedala byly tři dny po amnio.
Po prvním IVF jsem stěhovala pračku, jelikož jsem si myslela, že to nevyšlo - a vyšlo.
Děkuji! Uvidime, sourozenec by tomu našemu trapicovi udělal dobre, tak doufáme…je to posledni pokus, embryo je po genetice PGS a prý ok