Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj všem,
chtěla bych se optat jestli nekdo máte, nebo jste měly zkušenosti s nezrajícími vajíčky. S přítelem se snažíme o miminko, ale bohužel stále marně. Dr. mi dělal ultrazvuk a zjistil, že vajíčka mám malé a nezralé, největší mělo 8mm, ostatní max.4mm, a to v době jeden den pred ovulací.Proto mě předepsal Clostilbegyt, nyní dobírám první balení. Máte s Clostilbegyt někdo nějaké zkušenosti? A pokud ano, pomohl Vám otěhotnět? Předem děkuji, za odpovědi.
Mějte se Sabina
Ahoj Sabuse, já měla uplne stejny „problém“. Dr. mi řekl, ze mi nedozravaji vajicka, v dobe ovulace byla hrozne malinka. A pry ze me zadnyma lekama cpat nebude, at zkousime a pak ze se uvidi. No a ja sla za mesic na kontrolu - vajicka byla opet malinkata… Doma jsem to obulila a pak jsem zjistila, ze jsem tehotna!!! v den, kdy mi to na 2. kontrole rekl, ze jsou mala, uz jsem byla 1 den tehotna!!! Rikal, ze se to stava, ze se to povede ikdyz jsou vajicka mala - klido az koncem cyklu. Takze neves hlavu a zkousejte! Treba budete mit taky takove stesti a brzo uslysis tu dobrou zpravu! Je to tezke, ale hlavne se zkus nestresovat! Hodne stesti ![]()
Ahoj Aleno, díky ti za odpověď a zároveň za dodání naděje. Tak to jste měli opravdu obrovské štěstí, já jsem už psychicky vyčerpaná, po každé návštěvě u lékaře se doma sesypu, nejde mi to neřešit. Dr. mi napsal recept na dvě balení Clostilbegytu, a pokud neotehotním jdu na pruchodnost vejcovodů. Bohužel v rodině, u sestry mé matky se již neplodnost objevila, o to vím mám teď strach co bude dál. Jěště jednou díky moc, za dodání optimismu
Já měla úplně stejný problém. Dostali jsme Clostík a povedlo se hned napoprvé. ![]()
Ahoj Gabi, hned na poprvé, tak to gratuluji. Kéž by se to podařilo i nám. Mám na tebe jěště jednu otázku, cítila si na sobě nějaké změny v průběhu užívání Clostíku? Mě příjde a i přítel mi říká , že jsem přecitlivělá, a navíc se mi často motá hlava.
díky
Sabuse píše:
Ahoj Gabi, hned na poprvé, tak to gratuluji. Kéž by se to podařilo i nám. Mám na tebe jěště jednu otázku, cítila si na sobě nějaké změny v průběhu užívání Clostíku? Mě příjde a i přítel mi říká , že jsem přecitlivělá, a navíc se mi často motá hlava.
díky
Mě bývalo blivno od žaludku, ale přešlo to, když jsem se ráno pořádně nasnídala a nebrala ho nalačno. Jinak motání hlavy jsem měla taky, pak mě trápily příšerné návaly horka a byla jsem příšerně unavená, chodila jsem spát i v sedm večer.
jsem ráda, že v tom nejsem sama, na zvracení mi sice není ,ale unavená jsem neustále, vcera jsem šla spát po dedmé hodině, a návaly mám také. Doufám, že nám Clostík pomůže a konečně otěhotním.
Sabuse píše:jsem ráda, že v tom nejsem sama, na zvracení mi sice není ,ale unavená jsem neustále, vcera jsem šla spát po dedmé hodině, a návaly mám také. Doufám, že nám Clostík pomůže a konečně otěhotním.
Budu držet palce. ![]()
ahoj, mám stejný problém plus teda ještě k tomu máme něco navíc
ale s vajuchy to dr vyřešil první měsíc injekčně a druhý cyklus clostík, ten beru teˇˇd momentálně, takže výsledky jak zabral nebo nezabral budu vědět v pondělí. Jinak ale vím že hooodně moc holkám pomohl, takže pokud máte problém jen v tomhle, je to ![]()
loka píše:
ahoj, mám stejný problém plus teda ještě k tomu máme něco navícale s vajuchy to dr vyřešil první měsíc injekčně a druhý cyklus clostík, ten beru teˇˇd momentálně, takže výsledky jak zabral nebo nezabral budu vědět v pondělí. Jinak ale vím že hooodně moc holkám pomohl, takže pokud máte problém jen v tomhle, je to
Přesně tak. Pokud je problém pouze v nedozrávání vajíček, určitě by pomoct měl.
ahoj sabuse,
mám taky problém s nezrajícíma vajíčkama a anovulací, nejprve jsem brala clostík, hned napoprvé jsem po něm měla folikul 21mm, ale neotěhotněla jsem, bohužel, pak jsem ho brala ještě 3× ale už na mě nefungoval a vajíčka už po něm nedozrávala ![]()
takže teď stimuluju injekčně puregonem a doufám, že se to moje bříško už konečně umoudří a bude to mít dobrý konec
jinak jak jsi psala, že jsi unavená a přecitlivělá, tak to je normální měla jsem to u clostilu taky a občas jsem měla po ránu žaludek jak na vodě, ale to by člověk všechno nějak přežil, kdyby odměnou bylo mimčo, ne? ![]()
Ahoj Sabuse,
děkuju za tvůj dotaz, protože mám úplně stejný problém a díky tobě jsem si mohla přečíst více zkušeností. Můžu jen potvrdit, co už bylo napsáno. Tedy nejprve jsem brala clbg. 1×denně, zabral, ale „těhotná“ jsem byla 2dny a pak to samo odešlo. Podruhé jsem brala dvojitou dávku, ale již nezabral, doktor mi doporučil zkusit to ještě jednou a když nic, pošle mě na reprod. kliniku a uvidí se, co dál.. Při braní clbg. jsem měla akorát návaly horka, a pravdou je, že ten měsíc, co zabral, mě tlačilo břicho (prostě jsem cítila, že vaječníky pracují:) jinak žádný vedlejší účinky. Přeju ti hodně štěstí,pro mě jsou vždycky nejtěžší ty přechody z naděje, že by třeba už.. do reality, že zase nic…tak se drž
Ahoj, tak já jsem zrovna skončila 3měsíční stimulaci - folikuly sice dozrávaly na levém vaječníku i předtím, ale díky Clostíku se nalevo povedlo vždy uzrát 2 vajíčka zároveń a po 3 měsících se navíc povedlo „zprovoznit“ i pravý vaječník (ale asi je chyba ještě jinde, nejspíš ucpané vejcovody, tak se jdu objednat do CARu) - takže i když Clostík třeba nepomůže k mimču, minimálně jsi pod pravidelným dozorem lékaře a dost to napoví i o možných problémech… ![]()
Ahojda mám stejný problém…Už přez rok se s přítelem snažíme o miminko.Dr mi také předepsala Clostik. K tomu mám ještě na levém vaječníku cystičku.Chodím na ultrazvuk každý měsíc,ale pořád nic.
Když zjistila že mi Clostik nezabírá předepsala mi Listovku a k tomu 2× deně Utrogestan.Už začínám přemýšlet že změním gynekologa jelikož mě pořád cpe jen práškama,ale nic jiného nedělá.Na žádné jiné vyšetření než ultrazvuk mě neposílá. ![]()
Ahoj, chtěla bych poprosit o radu. Vajíčka mi nedozrávají, dr. mi předepsal clostilbegyt, ten jsem brala 5 dní 1-0-1, pak jsem měla jít na kontrolu, tam jsem šla o 4 dny později kvůli odjezdu do ciziny. Dr. mi znovu napsal clostilbegyt ale předtím bych měla brát ještě utrogesten (ms nemám bez hormonů vůbec, takže mám brát utrogesten na vyvolání a pak ten clostík) no a teď se mi nabídla pomoc, vyšetření na oberonu, jedna paní říkala že je nedozrávání ovlivněno ledvinamy, takže jdu o víkendu na detoxikaci ledvin. Na ten oberon jdu za dva týdny, tam by mi paní zjistila co je špatně a navrhla léčbu. Tak nevím jestli ty prášky začít brát a nebo si počkat jak dopadne vyšetření, případně jak pak oduvodnit dr. že sem ty prášky nezačala brát, aby nebyl naštvanej že zbochybňuju jeho léčbu ![]()