Jak se k Vám chová partner?

16557
8.2.11 11:30

Jak se k Vám chová partner?

Původně jsem teda chtěla anonymně :nevim:
Jsem s přítelem 2,5 roku a připadám si jako po 20 letech manželství :roll: Dřív byl přítel pozornější,snažil se,jezdili jsme na výlety,lyžovat,do bazénu atd.Občas mi přines čokoládu,nebo nějakou maličkost.Snažil se i přes to,že byl pracovně dost vytížený a skoro neustále v práci.Dness ho skoro nepoznávám.Je línej,pohodlnej,přijde z práce,svalí se na gauč a kouká na televizi.Zvedne se akorát když si jde pro něco do lednice,nebo na záchod :pocitac:Nikam nechodíme,protože jemu se nechce,ale mrzí mě,že s kamarádem občas vyrazí na hokej(jako divák)a když bych s ním ráda vyrazila někam já,např.do kina,na víno,výstavu apod.je unavenej,bolí ho hlava,záda…popř.všechno dohromady :cert: Je mu 36,je to ještě mladej chlap ale chová se jako 70 letej důchodce.Začala jsem chodit 4X týdně cvičit,protože mě už nebaví se vedle něj jen tak válet na gauči a čumět na televizi,na to mám dost času v důchodu :think: Navíc se začal chovat jako balvan :pocitac: K narozeninám mi přines kytku se slovy,abych si jí vážila,protože byla hodně drahá.Včera za mnou přijel do práce,popřát mi k svátku a znuděným hlasem se mě zeptal,jestli chci koupit kytku.Večer mi teda přines karafiáty,který mi dnes ráno vyčet.Jeho chování mi je neuvěřitelně líto :oops: Mám pocit,že víc dávám než dostávám a on jen bere.Začal být sobeckej a zlej.Když si vařím kafe,automaticky mu uvařím čaj,když jde udělat čaj on,ani se nezeptá,jestli si nedám taky :nevim: Těch situací je víc.Je jak chodící mrtvola,nic ho nebaví,je bez energie a životního elánu,zavřenej doma.Holky,mě už se otvírá kudla v kapse,jen ho vidím rozvalenýho na tom gauči a musím se teda dost přemáhat,abych mu něco neřekla :pocitac: :cert: řekla jsem si,že budu někam chodit teda sama,když jemu se nechce a zítra jdu s kamarádem na bowling.Máte doma některá takovej exemplář?Jsou Vaše drahý polovičky pozorný,nebo taky vidláci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8911
8.2.11 11:39

Podle mě, si k tobě chlap dovolí jen to, co mu dovolíš ty sama. :nevim: (btw, to je věčný evergreen, co se tu opakuje a probírá stále dokola)

Mně kdyby chlap udělal něco takového co tobě (třeba to s tou kytkou), tak by si to za rámeček nedal! :cert: Bych mu řekla, že je ubožák a že jestli mu nestojím za to, aby se ke mně choval hezky, tak tady taky nemusím vůbec bejt. A následovala by „odvetná akce“ ve smyslu, neperu mu, nevařím, neuklízím po něm, neměl by sex apod. (buď jedno z toho nebo kombinace všeho, podle toho, jak moc by mě rozčílil). Prostě všechny ty činnosti, které nejsou mojí povinností, ale které jsem pro něj ochotná z lásky udělat, pokud on si jich ode mě váží.

Btw, já bych s chlapem, který má „náplň života“ takovou jako píšeš, vůbec nebyla. Proč ty s ním vůbec jsi? Čím tě váš vztah obohacuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
8.2.11 11:42

Já podobného pustila k vodě, i když jsem ho měla ráda. Představa, jak takový vztah bude vypadat s dětmi či po deseti letech mě děsil. Teď jsem mnohem šťastnější, s jiným chlapem, který je pozorný a ohleduplný i po deseti letech. Někdo neumí pracovat na vztahu dýl, než je (z jeho pohledu) nutné. Pak to takhle dopadá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
8.2.11 11:43

Tak ja ti to povim takle,kdyz jsme nemeli deti bylo to v pohode,jezdili jsme po vyletech atd,ted jsou deti a kdyz chvi jet k pribuznym na chvilku s nim tak jednou do tydne tak ma kecy ze jsme tam casto a o vyletech radci pomlcim :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
8.2.11 11:44

zakladatelko-kopla by jsem ho někam :mrgreen: s chlapem jsem 8 let, defakto od svých 16 let, z toho už 5 let žijeme ve vlastní domácnosti, já ještě mezitím studovala, pak do toho i pracovala aby nás neživil jenom on,..... no a náš vztah? je krásnej :hug: nechodíme pařit s partou, chodíme zásadně sami-občas večeře, do kina, do bazénu, do knihovny randit mezi regály-tam jsme měli poprvé rande :mrgreen:
když něco slavím vždy my koupí dáreček a když se ptám na cenu-říká, neřeš to. Nekupujeme si nic za tisíce, nemáme na to, ale jen tak pro radost. Často jezdíme na výlety po čr.Neříkáme si, že se milujeme, my to víme. Když jsme nemohli mít miminko, podstoupil všechno co bylo potřeba a nedělalo mu to problémy. Voláme si a píšeme sms když je v práci,…
je jasný, že ten vztah je takovej i díky tomu, že ještě nemáme dítě, pak přibydou starosti a stresy a už nebudeme mít na sebe tolik času, ale má dobrý základ od svých rodičů. Jsou spolu 35 let a do dneška se spolu koupou ve vaně a když jdou na vycházku vedou se za ruce :mrgreen:
takže já by jsem nemohla být s chlapem jakýho máš ty doma. Jinak tomu mýmu je 32 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
8.2.11 11:45

Souhlasím s Nelisou. :palec: Někde jsem četla nebo slyšela krásné přirovnání: „Vztah je jako zahrada, neustále je o ni potřeba pečovat, aby vzkvétala.“

Rozuměj, založit zahradu na začátku můžeš krásnou, ale jak tam nebudeš dál makat, tak ti zaroste plevelem a nakonec zajde. A úplně stejné je to se vztahem - musí se na něm pracovat pořád! Každé polevení v úsilí se za čas projeví… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
8.2.11 11:46

Mahdalka to znám.taky ten můj chlap co se oženil,má 2kluky tak zpohodlněl.dárečky,kytičky a pozornosti to už taky zapomněl:(.ale ráno mi pokud je doma dělá snídaně a když je potřeba neco udělat,tak mi pomůže.ale jinak jako bys mluvila o mé polovičce:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
8.2.11 11:47

O vztah se musí pečovat a partneři by se měli snažit každý den. Drbnostma - třeba ten čaj jak píšeš. Bohužel člověk je tvor líný a s tím tohle souvisí. Jsi jeho žena, tak co bych se snažil… takhle uvažuje hodně mužů. Ten můj má k tomu také sklony. Povídat si o tom s chlapem nemá cenu, protože muži si o vztazích nechtějí povídat a tvá žádost o to, aby byl k tobě pozornější by vyplynula jako vyčítání, což také nemají rádi. Má rada je: míň se snažit mu dělat servis, dobře vypadat i doma, a lehce vzbuzovat žárlivost. Tohle u nás pomohlo :-D Víš, nejhorší pro vztah je - žena unavená doma s miminkem na mateřský. Většinou žena na sebe nemá čas, přibrala, je unavená, nikam nechodí… muže už tolik nepřitahuje. Chlap si je jistej a to mu dává pocit, že se nemusí tak snažit.
Choď pravidelně někam s kamarádkama, udělej se krásná, hezky se obleč a měj dobrou náladu :-D Nic po něm nechtěj ! Uvidíš, co to s ním provede… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
8.2.11 11:47

Já osobně mám doma poklad…pomůže s úklidem, uvaří…nosí mi domů maličkosti, čokoládu, píše mi přes den mail nebo sms, jen tak pro radost, že na mě myslí…někdy mi dá ráno o víkendu pusu a řekne „ještě lež zlato, dnes vařím já“…pak mě nechce pustit do kuchyně, prý „bude to překvápko“..občas najdu doma na stole vzkazík, když je zrovna v práci a já vstávám nebo má směnu tak, že přijdu odpolko domů a on už je pryč…atd…je to milé…sice ještě nemáme děti a nejsme spolu víc jak 5 let…tak kdo ví, jak to bude potom…ale zatím si užívám krásný vztah plný tolerance, porozumění, důvěry, lásky…je to nejen skvělý partner, ale i kamarád, který mě umí rozesmát, podpořit…

V Tvém případě bych si s ním asi promluvila, že Tě to mrzí…že není jeho povinností Ti kupovat kytku a že když už Ti jí koupit chce, že čekáš, že je to proto, že Ti chce udělat radost…ne proto, že MUSÍ a hned druhý den Ti to vyčte…je možný, že si ani neuvědomuje, že Tě to ničí..chlapi bývají v tomhle „natvrdlý“… :-? A pokud by to nepochopil a neměl snahu s tím něco udělat, tak bych taky asi volila „bojkot“…neprat, nevařit…moje babička měla na dědu vždy takovej trik…nesnášel lečo, takže vždy, když babičku naštval, měl ho hned ten den k večeři…a děda věděl, že něco „podělal“… :lol: do té doby si kolikrát ani neuvědomil, že babičku něčím ranil…prostě bral věci jako samozřejmost a spoustu věcí si neuvědomoval…má to tak asi hodně chlapů…takže pokud nepomůže „rozhovor“…přestala bych dělat věci, na které je zvyklý a bere je jako samozřejmost… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
8.2.11 11:48

On se právě ještě do nedávna choval jinak a nevím,jak si tu jeho změnu chování vysvětlit :nevim: Ale asi je chyba ve mě,v tom,že mu se vším až moc pomáhám,jsem taková jak se říká úslužná a mám pocit,že se na mě začal až moc spoléhat :think: Asi jsem si to zavinila tím,jak se snažím být pozorná,chápající a hlavně benevolentní.Kolikrát jsem ho upozornila na to,že jiná ženská by mu už dávno nakopala zadek :zed: Je to úplně jinej člověk,než s kterým jsem se seznámila :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
8.2.11 11:49

samozřejmě, že vztah časem není už jako na začátku, ale pokud si ho ti dva udržují,tak takový být může. My jsme spolu přes 5 let a vztah máme stále krásný, ale i proto, že na něm prostě pracujem:-) jezdíme na dovolené, na výlety, do kin, máme plno koníčků, které děláme spolu, pak přítel má své(motorky atd.) na kterých ho já s radostí doprovázím. Ale taky pořád maká a přes týden je k.o. a je rád, že si doma po práci odpočine a v tu chvíli ho ráda obletuju, protože vím, že fakt dře, abysme se měli dobře. za pár týdnů už budeme tři a to je pro nás pro oba nová etapa a já věřím, že pozitivní.
Promluv si s ním o všem, co tě trápí, komunikace je hodně důležitá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
8.2.11 11:49
kacerval píše:
Tak ja ti to povim takle,kdyz jsme nemeli deti bylo to v pohode,jezdili jsme po vyletech atd,ted jsou deti a kdyz chvi jet k pribuznym na chvilku s nim tak jednou do tydne tak ma kecy ze jsme tam casto a o vyletech radci pomlcim :-?

Poslouchej, neříkala jsi, že Pepa se teď snaží? Ty vado, už si ho konečně postav do latě, anebo se na to vážně vykašli. Fakt vem rozum do hrsti, jsi tak mladá… :kytka:
(omlouvám se trochu za OT)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
8.2.11 11:52

Možná si s ním promluv a zkuste to vykomunykovat,ale když se nic nezmění asi bych ho poslala do pryč.Já jsem takhle doufala 5 let u expřítele a nic se nezměnilo bylo to akorát horší.Nelituju že jsem se sním rozešla mám ted manžela a jsem štastná.Přeji at to vyřešíš a at je lépe. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
8.2.11 11:54

tak trochu mi to připomíná moji situaci - ale z druhé strany. S manželem jsme spolu skoro 10 let. On má velmi náročnou práci, která navíc s sebou nese spoustu společenských povinností, má hodně koníčků, sportuje, dost cestuje (pracovně nebo my 2 spolu několikrát do roka), teď ještě stavíme nový dům… prostě pořád se něco děje. Přitom květiny mi nosí neustále, drobné pozornosti taky, na výročí apod. nezapomíná, stará se o mě. Báječnej chlap, ale z jeho životního stylu jsem občas unavená (a to je o 10let starší). Taky mi občas vyčítá, proč mu neudělám kafe, když si dělám, proč se mi nechce ven, na večeři, někam jet, jít na golf atd. Asi si občas o mně myslí to, co ty o svém příteli…
Ale rozhodně si nepřipadám jako líná, stíhám toho dost v porovnání s „obyčejnými“ lidmi. Jen v jeho měřítku je to prostě pořád málo.
Zkuste si vy dva najít nějakou pravidelnou společnou aktivitu, co budete provozovat společně, no a pak si dejte prostor pro sebe zvlášť (ty choď cvičit nebo cokoliv a on ať se kouká na TV).

Ale jestli je to lenoch od podstaty, tak ho nezměníš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
8.2.11 11:55
mahdalka píše: …jsem taková jak se říká úslužná a mám pocit,že se na mě začal až moc spoléhat :think: …

Zásadní chyba!! Okamžitě s tím přestaň. Chlap nesmí mít pocit, že je pro tebe středobod vesmíru a že bys pro něj udělala cokoliv, jen aby neodešel.

Btw, rada s lečem od Janiny, je super. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital