Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky, mám takovou otázku, snažíme se s přítelem už rok a 2měsíce o mimi a stále se nám nedaří. Cykly sem měla a mám nepravidelné, a tak mi dal dr Ha na 3 měsíce,ale ani po ni se mimi nepodařilo a cykly mám stejně rozházené. 2× se mi stalo,že mi vyšel pozitivní těhu test,ale pak nakonec ms přišla. Tak už jsem si řekla dost a objednala se k doktorovi, jdu tam zítra, a tak jsem se chtěla zeptat co mě čeká za vyšetření nebo léčbu? Máte s tím někdo zkušenosti? děkuji moc za odpovědi
neviem, aku liecbu nasadi Tvoj doktor, ale urcite by Ti mal urobit hormonalny profil plus by si si mala dat skontrolovat stitnu zlazu- tam byva casto problem. urcite by mal ist Tvoj priatel na spermiogram, ci nie je problem v nom.
ale ako poznam doktorov, tak urobi tolko, ze Ti nasadi hnusnu chemiu- clostil a utrogestan, a bude verit, ze do troch cyklov sa podari. a ak nie, tak Ta posle do caru.
ahoj , vetsinou se vezme krev na zjisteni hormonu, v dobe ovulace se dela ultrazvuk, aby se zjistilo, jak jsi na tom s foliky. nejdulezitejsi je ziskat pravidelny cyklus
jizvikova, tak o tom by som prudko polemizovala, dolezite je ovulovat a mat spermie, pravidelne to vobec byt nemusi, nie sme kazda podla tabuliek ![]()
a myslis, ze kdyz bude mit obcas menstruaci, ze to bude v poradku??
jizvikova je rozdiel mat obcas menstruaciu a mat nepravidelne cykly. ja som mala nepravidelne cykly cely zivot - rozpatia 28-40 dni a otehotnela som v pohode. staci vediet, kedy ma zena ovulaciu.
urcite budem mat radsej nepravidelny cyklus nez do seba pchat stale hnusnu chemiu.
Ahoj, zřejmě jak psaly holky - nejdřívě ti vetzme krev a zkontroluje hormonální profil a pak se chodí v určitý den cyklu na folikulometrii (zjistí vnitřním ultrazvukem, jestli se blíží ovulace - bezbolestné). Pokud by zjistili, že jsi bez ovulace, většinou se nasazuje horm. léčba, já dostala clostylbegyt a utrogestan (dává se na 3 měsíce). U mě to nejdřív vypadalo, že na ty léky vůbec nereaguju, dva měsíce žádný dominantní folikul, třetí měsíc jeden vyrostl, tak mi dr hned píchla pregnyl a já valila domů znásilnit manžela. Dneska jsem na začátku 35tt
![]()
U mě byl problém, že jsem 15 let brala HA a pak jsem zřejmě neovulovala (nebo jen nepravidelně).
Určitě to vyjde, držím palce.
Jo a ještě možná dr pošle partnera na vyšetření spermiogramu. Jestli můžu poradit, tak je dobré chlapovi nasadit jednak multivitamíny a ještě navíc selen+zinek (prodává se dohromady), to by mělo pomoct ke zkvalitnění spermatu ![]()
Holky moc vám děkuji za odpovědi. Snažíme se o prvního potomka, a tak vůbec nevim co mě čeká a nemine. navíc patřím mezi mladé snažilky a tak mám strach proč to nejde,vždyť jsem mladá,ale asi na tom tak nezáleží. jo a chtěla jsem se zeptat měl by na kvalitu spermií vliv zánět močových cest? Partner ho totiž před 2roky prodělal. jo a cykly mám nepravidelné a menstruace se vždy dostaví na vyvolávačce jsem nikdy nebyla. mám ji 34,36,56,42.
tezz, ak mas nepravidelne cykly, tak mozno jediny problem je, ze ste sa netrafili. nechces merat bazalnu teplotu, ta Ti vela napovie o fungovani tela.
inak, u nas v teme na skorsiu ovulaciu berieme soju, ma take iste ucinky ako clostil, az na to, ze nie je nebezpecna (clostil sa moze brat maximalne 6 krat za zivot).
a na ten spermiogram by som urcite isla, mozno zistite, ze je problem tam a bude stacit len nasadit konkretne vitaminy na jeho zlepsenie. ![]()
soldi píše:
tezz, ak mas nepravidelne cykly, tak mozno jediny problem je, ze ste sa netrafili. nechces merat bazalnu teplotu, ta Ti vela napovie o fungovani tela.inak, u nas v teme na skorsiu ovulaciu berieme soju, ma take iste ucinky ako clostil, az na to, ze nie je nebezpecna (clostil sa moze brat maximalne 6 krat za zivot).
a na ten spermiogram by som urcite isla, mozno zistite, ze je problem tam a bude stacit len nasadit konkretne vitaminy na jeho zlepsenie.
I to je možné, že jsme se netrefili, i když jsem jeden cyklus zkoušela ovu testy a ty mě řekly, že mám ovu okolo 21Dc. Tak jsme se pak okolo toho 21dc snažili,ale pak už jsem ovu testy nepoužila.no zkusím se zítra doktora na partnera zeptat uvidím co mi řekne. Jinak ti soldi moc děkuji za rady ![]()
Já jsem taky měla celkem nepravidelné cykly, hormonální antikoncepci jsem nikdy nebrala a tak nějak jsem vždy na sobě poznala, kdy mám ovulaci. To byla má antikoncepce, kupodivu to vycházelo. Pak jsme si s manželem řekli, že mimi už může klidně přijít, přestali jsme to řešit a asi na první pokus to vyšlo. Ale to jsem vážně cítila, že mám ovulaci přesně v době, kdy došlo k milování. Každopádně jsem nemohla uvěřit, že bych mohla být těhotná, ale jsem
Takže nepravidelné cykly určitě problémem nejsou.
tezz, jasne, rada poradim, keby si chcela zacat s meranim BT, tak vies, kde nas najdes ![]()
a ovulacia moze byt aj dva dni po pozitivnom ovu teste a ak je viac pozitivnych testoch po sebe, tak este neskor, ale inak je to celkom dobra vec ![]()