Dilema - čekat na toho pravého vs. IVF s kamarádem

Anonymní
3.2.11 10:22

Velký dilema

Zdravím všechny a radši jako anonym.Včera se se mnou po 2,5 letech rozešel přítel,poslal jen sms a tím to pro něj zřejmně skončilo :nevim: Po banální hádce,kterou nafoukl jako bublinu,urazil se a odešel.Plánovali jsme společnou budoucnost,dítě,založení firmy a všechno se to najednou rozpadlo :oops: Ocitla jsem se tím na životní křižovatce a nevím,co dál,jak to řešit.Jsem v registru jako čekatelka na darovaná vajíčka už skoro třičtvrtě roku.Letos mi bude už 34 let,tak se bojím co ted a nevím co dál.Mám dilema-čekat až někoho a jestli vůbec potkám,znovu od začátku s ním budovat vztah a čekat jestli to tentokrát vyjde,nebo využít velkorysé nabídky kamaráda a jít na IVF s ním?Jsem zajištěná a mám vlastní byt,říkám si když to zvládli jiný,zvládnu to taky.Ale je tu jedno velké ALE…Poradte prosím,co by jste v mé situaci dělali Vy?Jsem hrozně zklamaná a dost těžce to nesu :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
357
3.2.11 10:31

Je možné, že když jste se pohádali, jednal v afektu a za pár dní přijde, že je mu smutno…pokud to opravdu byla banalita, rozleží se mu to v hlavě…tak bych ještě chvíli počkala, než přejdou emoce…přeci jen se to stalo včera a asi bych z toho ještě nedělala závěry… :nevim:

V případě, že je to definitivní a ukázalo by se po pár dnech, že je to opravdu konec…asi bych do toho miminka šla, když bych měla kde bydlet a byla zajištěná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
3.2.11 10:34

Tak to ti asi neporadim, jelikoz tuto situaci neznam..
Ale asi ti reknu jen - rid se svym srdcem.. :kytka:

Zalezi samozrejme na tom, jak moc velka hadka to byla, jestli to nebyla pouze nejaka prehanka, a zda se pritel nevrati, ale nevim jak to mezi vama je, kazdy partner by mel poznat, kdy to ten druhy mysli vazne a kdy pouze trucuje.. :think:

Ja vim, ze na tebe asi tlaci tlac, ze uz mas opravdu vek na detatko, ale rozhodni se sama.. v tomhle ti nikdo moc neporadi, nebo jo, poradi, ale je jen a jen na tobe jak se rozhodnes.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikavi
3.2.11 10:42

ve 34 letech bych šla určitě do miminka…lepší mít miminko sama,než ho nemít vůbec

• Citovat
  • Upravit
1317
3.2.11 10:45

Jste spolu poměrně dlouho 2,5 roku. Nevím jaký vztah jste měli před tím, ale poslat sms, že se stebou rozchází mi přijde divný. To snad možná dělají puberťáci a né lidé, kteří spolu plánují rodinu. Možná opravdu jednal v afektu. Uvidíš po pár dnech. Stím jestli mít miminko sama. No to se musíš rozhodnout sama. Máš velkou výhodu v tom, že máš byt a jsi zajištěná, takže byjsi to v tomhle měla lehčí. Musíš se řídit srdíčkem. Držim pěstičky, ať se tvá situace co nejlépe vyřeší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.11 10:50

Už párkrát takhle trucoval a po pár dnech se vrátil.Ale vždycky jsem se mu musela omluvit já,on na to vyloženě čekal,protože je hrozně hrdej.Už týden není doma a včera mi napsal,že se chce rozejít :oops: Já mu hned volala,ale neměl ani tolik odvahy a slušnosti,aby mi zved tel. :poblion: Prostě to jen vyřešil jednou pitomou sms.Má u mě věci,oblečení atd.přece jenom 2,5 roku společného života,to už člověk něco nastřádá.Ale nějak mi pořád nejde do hlavy,že by mě jen tak opustil,po tom všem-i když i to se stává.Ale já příteli docela dost pomohla a pomáhám-když potřeboval,půjčila jsem mu peníze,napsala mu faktury,vyřizovala za něj mejly.A ted,najednou je konec,jen tak.Vůbec to nechápu.A to mimi mě na tom teda mrzí nejvíc

• Citovat
  • Upravit
xxZuzana
3.2.11 10:53

těžká situace - mít dítě bez táty a být na všechno sama je veliké rozhodnutí. A rozhodneš to i za to dítě. Myslím si, že ve 34 letech ještě není důvod k přehnanému spěchu - dala bych šanci normálnímu vztahu, do roka můžeš být někde jinde, klidně i těhotná s novým partnerem. Přítel, který se rozejde po SMS, je podle mě nevyzrálý a asi bych s ním moc nepočítala - co se dá od takového čekat? Ale na dálku se radí jen těžko.

• Citovat
  • Upravit
7584
3.2.11 10:56

Do dítěte bych šla i bez něj.
A jestli zas čeká na nějakou omluvu? Hm, aby ses mu neomlouvala pořád. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
3.2.11 10:57

Napíšu ti jen k tomu miminku. Je mi 33 a také nemůžu mít děti normálně. Kdybych byla ve stejné situaci jako ty, tak čapnu kamaráda za límec a nastavím ruku na sperma. Omlouvám se, že to tak píšu, ale chlapů jsou mraky, ale miminek nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
3.2.11 11:02

Jestli nechal doma vsechny veci - tak by se mel drive ci pozdeji vratit :think:

Jinak samozrejme mej ty taky svou hrdost, a neomlouvej se mu, za co? Mel by se ti omluvit on, a pokud to nedokaze, tak to neni chlap pro tebe, muj pritel to na me taky zkousel, ale neuspel, dupla jsem si, a dostala svoje.. jsem stastne tehotna, jsme zasnoubeni, a svatba bude jeste pred porodem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
3.2.11 11:03

Souhlasím s Lemaz. Buď se vrátí, nebo ne. Ale už nejsi dvacetiletá, každý rokem to bude jen složitější dostat se k vytouženému miminku. Můžeš čekat, jestli se ti přítel vrátí, pak hledat dalšího přítele, budovat s ním vztah a najednou ti bude skoro 40 a budeš si vyčítat, že jsi to neřešila jinak. Je spousta mužů, kteří tě budou chtít klidně i s miminkem.

Ty máš úžasného kamaráda, který ti chce pomoci. Neváhej a jdi do toho. Pokud se do té doby přítel vrátí, půjdeš tam s ním, pokud ne, jeho problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
3.2.11 11:06

Ahoj,
ja ako pesimista mám pocit, že nejde o banálnu hádku ale o čosi vážnejšie. Nemože mať napr. milenku? Alebo nejaké vážne problémy v práci s ktorými ťa nechce zaťažovať tak radšej zvolil takúto priblblú cestu. Nikto normálny vo vašom veku by sa predsa nerozchádzal po telefóne. Tvoj partner je podla mňa nevyzralé decko. :pocitac: Na tvojom mieste by som sa rozhodla pre mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.11 11:11

Myslím,že už se přítel vrátí jen pro ty věci 8-o Taky mám pocit,že se pořád omlouvám jen já a nejhorší je,že nevim za co :nevim: A možná jen potřeboval důvod k rozchodu,tak si ho prostě našel :think: Kamarád je úžasný a jsem mu opravdu vděčná,že by tohle udělal-pro mě.Má jen jednu podmínku a to,že by chtěl dítě občas vídat,v tom problém nevidím :huban: Ale ještě mě k tomu napadá jedna věc,kdyby podepsal otcovství,musel by po IVF být napsán v rodném listě?

• Citovat
  • Upravit
2681
3.2.11 11:13

Ahojky…můj názor je, že by jsi do toho měla jít. Zcela souhlasím s tím co napsla lemaz: „Kdybych byla ve stejné situaci jako ty, tak čapnu kamaráda za límec a nastavím ruku na sperma. Omlouvám se, že to tak píšu, ale chlapů jsou mraky, ale miminek nee.“ A pokud je tvuj přítel hrdý natolik,že se nedokáže ani jednou omluvit…tak to není hrdost,ale známka toho jak málo pro něj znamenáš. Držím palečky… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.11 11:15

Milenku nemá určitě,to vím!Ale ty prac.problémy jsou dost pravděpodobný,už se tak jednou stalo :pocitac: Abych pravdu řekla,taky mi nepřijde normální,když se se mnou chlap v 36 letech rozejde po tel.Kdyby aspon po tel.ale po sms?Možná tak kdyby to byl jen nevinný flirt v 16 letech :think: Musím říct,že mě to dost urazilo a ponížilo,takový jednání :cert:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex