Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Je možné, že když jste se pohádali, jednal v afektu a za pár dní přijde, že je mu smutno…pokud to opravdu byla banalita, rozleží se mu to v hlavě…tak bych ještě chvíli počkala, než přejdou emoce…přeci jen se to stalo včera a asi bych z toho ještě nedělala závěry… ![]()
V případě, že je to definitivní a ukázalo by se po pár dnech, že je to opravdu konec…asi bych do toho miminka šla, když bych měla kde bydlet a byla zajištěná.
Tak to ti asi neporadim, jelikoz tuto situaci neznam..
Ale asi ti reknu jen - rid se svym srdcem.. ![]()
Zalezi samozrejme na tom, jak moc velka hadka to byla, jestli to nebyla pouze nejaka prehanka, a zda se pritel nevrati, ale nevim jak to mezi vama je, kazdy partner by mel poznat, kdy to ten druhy mysli vazne a kdy pouze trucuje.. ![]()
Ja vim, ze na tebe asi tlaci tlac, ze uz mas opravdu vek na detatko, ale rozhodni se sama.. v tomhle ti nikdo moc neporadi, nebo jo, poradi, ale je jen a jen na tobe jak se rozhodnes.. ![]()
ve 34 letech bych šla určitě do miminka…lepší mít miminko sama,než ho nemít vůbec
Jste spolu poměrně dlouho 2,5 roku. Nevím jaký vztah jste měli před tím, ale poslat sms, že se stebou rozchází mi přijde divný. To snad možná dělají puberťáci a né lidé, kteří spolu plánují rodinu. Možná opravdu jednal v afektu. Uvidíš po pár dnech. Stím jestli mít miminko sama. No to se musíš rozhodnout sama. Máš velkou výhodu v tom, že máš byt a jsi zajištěná, takže byjsi to v tomhle měla lehčí. Musíš se řídit srdíčkem. Držim pěstičky, ať se tvá situace co nejlépe vyřeší ![]()
Už párkrát takhle trucoval a po pár dnech se vrátil.Ale vždycky jsem se mu musela omluvit já,on na to vyloženě čekal,protože je hrozně hrdej.Už týden není doma a včera mi napsal,že se chce rozejít
Já mu hned volala,ale neměl ani tolik odvahy a slušnosti,aby mi zved tel.
Prostě to jen vyřešil jednou pitomou sms.Má u mě věci,oblečení atd.přece jenom 2,5 roku společného života,to už člověk něco nastřádá.Ale nějak mi pořád nejde do hlavy,že by mě jen tak opustil,po tom všem-i když i to se stává.Ale já příteli docela dost pomohla a pomáhám-když potřeboval,půjčila jsem mu peníze,napsala mu faktury,vyřizovala za něj mejly.A ted,najednou je konec,jen tak.Vůbec to nechápu.A to mimi mě na tom teda mrzí nejvíc
těžká situace - mít dítě bez táty a být na všechno sama je veliké rozhodnutí. A rozhodneš to i za to dítě. Myslím si, že ve 34 letech ještě není důvod k přehnanému spěchu - dala bych šanci normálnímu vztahu, do roka můžeš být někde jinde, klidně i těhotná s novým partnerem. Přítel, který se rozejde po SMS, je podle mě nevyzrálý a asi bych s ním moc nepočítala - co se dá od takového čekat? Ale na dálku se radí jen těžko.
Do dítěte bych šla i bez něj.
A jestli zas čeká na nějakou omluvu? Hm, aby ses mu neomlouvala pořád. ![]()
Napíšu ti jen k tomu miminku. Je mi 33 a také nemůžu mít děti normálně. Kdybych byla ve stejné situaci jako ty, tak čapnu kamaráda za límec a nastavím ruku na sperma. Omlouvám se, že to tak píšu, ale chlapů jsou mraky, ale miminek nee.
Jestli nechal doma vsechny veci - tak by se mel drive ci pozdeji vratit ![]()
Jinak samozrejme mej ty taky svou hrdost, a neomlouvej se mu, za co? Mel by se ti omluvit on, a pokud to nedokaze, tak to neni chlap pro tebe, muj pritel to na me taky zkousel, ale neuspel, dupla jsem si, a dostala svoje.. jsem stastne tehotna, jsme zasnoubeni, a svatba bude jeste pred porodem ![]()
Souhlasím s Lemaz. Buď se vrátí, nebo ne. Ale už nejsi dvacetiletá, každý rokem to bude jen složitější dostat se k vytouženému miminku. Můžeš čekat, jestli se ti přítel vrátí, pak hledat dalšího přítele, budovat s ním vztah a najednou ti bude skoro 40 a budeš si vyčítat, že jsi to neřešila jinak. Je spousta mužů, kteří tě budou chtít klidně i s miminkem.
Ty máš úžasného kamaráda, který ti chce pomoci. Neváhej a jdi do toho. Pokud se do té doby přítel vrátí, půjdeš tam s ním, pokud ne, jeho problém.
Ahoj,
ja ako pesimista mám pocit, že nejde o banálnu hádku ale o čosi vážnejšie. Nemože mať napr. milenku? Alebo nejaké vážne problémy v práci s ktorými ťa nechce zaťažovať tak radšej zvolil takúto priblblú cestu. Nikto normálny vo vašom veku by sa predsa nerozchádzal po telefóne. Tvoj partner je podla mňa nevyzralé decko.
Na tvojom mieste by som sa rozhodla pre mimi.
Myslím,že už se přítel vrátí jen pro ty věci
Taky mám pocit,že se pořád omlouvám jen já a nejhorší je,že nevim za co
A možná jen potřeboval důvod k rozchodu,tak si ho prostě našel
Kamarád je úžasný a jsem mu opravdu vděčná,že by tohle udělal-pro mě.Má jen jednu podmínku a to,že by chtěl dítě občas vídat,v tom problém nevidím
Ale ještě mě k tomu napadá jedna věc,kdyby podepsal otcovství,musel by po IVF být napsán v rodném listě?
Ahojky…můj názor je, že by jsi do toho měla jít. Zcela souhlasím s tím co napsla lemaz: „Kdybych byla ve stejné situaci jako ty, tak čapnu kamaráda za límec a nastavím ruku na sperma. Omlouvám se, že to tak píšu, ale chlapů jsou mraky, ale miminek nee.“ A pokud je tvuj přítel hrdý natolik,že se nedokáže ani jednou omluvit…tak to není hrdost,ale známka toho jak málo pro něj znamenáš. Držím palečky… ![]()
Milenku nemá určitě,to vím!Ale ty prac.problémy jsou dost pravděpodobný,už se tak jednou stalo
Abych pravdu řekla,taky mi nepřijde normální,když se se mnou chlap v 36 letech rozejde po tel.Kdyby aspon po tel.ale po sms?Možná tak kdyby to byl jen nevinný flirt v 16 letech
Musím říct,že mě to dost urazilo a ponížilo,takový jednání ![]()
Zdravím všechny a radši jako anonym.Včera se se mnou po 2,5 letech rozešel přítel,poslal jen sms a tím to pro něj zřejmně skončilo
Po banální hádce,kterou nafoukl jako bublinu,urazil se a odešel.Plánovali jsme společnou budoucnost,dítě,založení firmy a všechno se to najednou rozpadlo
Ocitla jsem se tím na životní křižovatce a nevím,co dál,jak to řešit.Jsem v registru jako čekatelka na darovaná vajíčka už skoro třičtvrtě roku.Letos mi bude už 34 let,tak se bojím co ted a nevím co dál.Mám dilema-čekat až někoho a jestli vůbec potkám,znovu od začátku s ním budovat vztah a čekat jestli to tentokrát vyjde,nebo využít velkorysé nabídky kamaráda a jít na IVF s ním?Jsem zajištěná a mám vlastní byt,říkám si když to zvládli jiný,zvládnu to taky.Ale je tu jedno velké ALE…Poradte prosím,co by jste v mé situaci dělali Vy?Jsem hrozně zklamaná a dost těžce to nesu