Darované embrio a případný špatný spermiogram

16557
1.2.11 10:19

Darované embrio

Ahoj holky,jsem adeptkou na darované vajíčko :oops: Poslední dobou ale dost přemýšlím o tom,co se stane,když příteli zjistí,že má špatný spermiogram(Ještě na něm nebyl) :nevim: Prostě že taky nemůže mít děti.Jak se to v těchto případech řeší? :think: Nabídnou vám embrio?Myslím,že se tomu říká předprenatální adopce :think: Je mezi váma někdo,kdo má dítě z darovaného embria? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Michaelakkk
1.2.11 10:23

Co mi kamarádka říkala, tak toto u nás nelze…

• Citovat
  • Upravit
16557
1.2.11 10:33

Aha a já myslela že jo? :think: Jak se to teda pak řeší? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
1.2.11 10:41

já tedy žádnou zkušenost nemám - možná plácnu blbost - ale co oplodnit darované vajíčko darovaným spermatem????
a omlouvám se, jestli plácám kravinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
1.2.11 10:43
sajinda píše:
já tedy žádnou zkušenost nemám - možná plácnu blbost - ale co oplodnit darované vajíčko darovaným spermatem????

No a za darovaného vajíčka a z darované spermie právě vznikne to embrio na umělé oplodnění, takže si tak trošku plácla a neplácla blbost :-)

• Citovat
  • Upravit
1825
1.2.11 10:44
sajinda píše:

Neplácáš kraviny,jistě,že to jde :-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
1.2.11 10:45

mahdalko, nám na prvním pohovoru v CARu nabídli i možnost darovaného embrya, pokud by se zjistilo, že jsme oba neplodní, takže to lze :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
1.2.11 10:48
:potlesk:
lulushka píše:
mahdalko, nám na prvním pohovoru v CARu nabídli i možnost darovaného embrya, pokud by se zjistilo, že jsme oba neplodní, takže to lze :palec:
:potlesk: Já už se lekla,že pak zbývá už jen ta adopce,ale to si to mimi neodnosíš a neporodíš,nezažiješ ten pocit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.11 11:48

mahdalko - samozřejmě že to jde. Ale asi bych nejdřív zjistila ten spermiogram:-).
U nás se pořád řešil manžel, špatný spermiogram a nakonec jsme skončili u darovaného vajíčka, protože mně vyšlo FSH tak vysoké jak kdybych už byla v přechodu a manželův spermiogram byl malinko lepší.
Takže nikdy nevíš, držím palce:-).

• Citovat
  • Upravit
16557
1.2.11 11:59
Anonymní píše:
mahdalko - samozřejmě že to jde. Ale asi bych nejdřív zjistila ten spermiogram:-).
U nás se pořád řešil manžel, špatný spermiogram a nakonec jsme skončili u darovaného vajíčka, protože mně vyšlo FSH tak vysoké jak kdybych už byla v přechodu a manželův spermiogram byl malinko lepší.
Takže nikdy nevíš, držím palce:-).

Tak přeně kvůli tomu hodně vysokýmu FSH musim mít taky bohužel darovaný vajíčko-jsem v umělym přechodu a beru každodenně až do 55 let hormony :oops: Přítel půjde na spermiogram až mi najdou dárkyni.Myslela jsem,že by ho už mělmít udělaný dřív,ale sestřička to taky nechala až na potom :nevim: Asi aby se přítel nestresoval a nemusel tam víckrát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.11 12:15

No my jsme totiž právě měnili CAR a udělali nám všechny vyšetření takže jsme ten spermiogram měli. Tak moc držím palce ať ti rychle najdou dárkyni a hlavně ať to vyjde.
Nám to vyšlo na poprvé ( jinak před tím jsem měla 2× IVF a 2× IUI) a doma máme krásného kluka.

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
1.2.11 12:19

Embrio u nás v ČR darovat nejde je to dané zákonem…

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
1.2.11 12:27

Darování embryí jinému páru není možné z důvodů složitých genetických vyšetření. Embrya je možné věnovat na vědecké účely pro rozvoj embryologie a nebo zažádat o jejich likvidaci. Aby toto bylo možné provést, je třeba vyplnit formuláře „Souhlas s darováním embryí na vědecké účely pro rozvoj embryologie nebo „Souhlas s likvidací přebytečných embryí“ a při odevzdání v Iscare provést identifikaci obou partnerů podle občanského průkazu. V případě, že jste zdaleka a chcete souhlas poslat poštou, je nutné si nechat své podpisy notářsky ověřit. Bez kontroly totožnosti obou partnerů nejsou souhlasy platné a embrya není možná darovat na vědecké účely ani zlikvidovat!

viz http://www.iscare.cz/…_dotazy.html

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.2.11 13:02

Michaelakkk ale tenhle dotaz se ptá úplně na něco jiného. Jestli to správně chápu tak se to ptají manželé co mají víc embryí a už je nechtějí a rádi by je darovali - to fakt nejde, protože je předtím potřeba udělat spousty vyšetření - na pohlavní nemoci a pod.
Zákon citovaný tam žádný nevidím.

To na co se ptá Mandalka jde tak, že se vybere anonymní dárkyně a anonymní dárce, podstoupí vyšetření a až pak může přijít k darování.
Dělají to například tady:
 http://www.ivfbrno.cz/darci.asp

• Citovat
  • Upravit
1825
1.2.11 13:07
Michaelakkk píše:
Darování embryí jinému páru není možné z důvodů složitých genetických vyšetření. Embrya je možné věnovat na vědecké účely pro rozvoj embryologie a nebo zažádat o jejich likvidaci. Aby toto bylo možné provést, je třeba vyplnit formuláře „Souhlas s darováním embryí na vědecké účely pro rozvoj embryologie nebo „Souhlas s likvidací přebytečných embryí“ a při odevzdání v Iscare provést identifikaci obou partnerů podle občanského průkazu. V případě, že jste zdaleka a chcete souhlas poslat poštou, je nutné si nechat své podpisy notářsky ověřit. Bez kontroly totožnosti obou partnerů nejsou souhlasy platné a embrya není možná darovat na vědecké účely ani zlikvidovat!viz http://www.iscare.cz/…_dotazy.html

Jde to proboha :cert: :cert: Vím to stoprocentně.A zakladetelko,nenech se zbytečně vystresovat :huban: Přeji hodně štěstí a co nejdříve malý uzlíček :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí