Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,jsem adeptkou na darované vajíčko
Poslední dobou ale dost přemýšlím o tom,co se stane,když příteli zjistí,že má špatný spermiogram(Ještě na něm nebyl)
Prostě že taky nemůže mít děti.Jak se to v těchto případech řeší?
Nabídnou vám embrio?Myslím,že se tomu říká předprenatální adopce
Je mezi váma někdo,kdo má dítě z darovaného embria? ![]()
já tedy žádnou zkušenost nemám - možná plácnu blbost - ale co oplodnit darované vajíčko darovaným spermatem????
a omlouvám se, jestli plácám kravinu.
sajinda píše:
já tedy žádnou zkušenost nemám - možná plácnu blbost - ale co oplodnit darované vajíčko darovaným spermatem????
No a za darovaného vajíčka a z darované spermie právě vznikne to embrio na umělé oplodnění, takže si tak trošku plácla a neplácla blbost ![]()
sajinda píše:
Neplácáš kraviny,jistě,že to jde
![]()
mahdalko, nám na prvním pohovoru v CARu nabídli i možnost darovaného embrya, pokud by se zjistilo, že jsme oba neplodní, takže to lze ![]()
lulushka píše:
mahdalko, nám na prvním pohovoru v CARu nabídli i možnost darovaného embrya, pokud by se zjistilo, že jsme oba neplodní, takže to lze
mahdalko - samozřejmě že to jde. Ale asi bych nejdřív zjistila ten spermiogram:-).
U nás se pořád řešil manžel, špatný spermiogram a nakonec jsme skončili u darovaného vajíčka, protože mně vyšlo FSH tak vysoké jak kdybych už byla v přechodu a manželův spermiogram byl malinko lepší.
Takže nikdy nevíš, držím palce:-).
Anonymní píše:
mahdalko - samozřejmě že to jde. Ale asi bych nejdřív zjistila ten spermiogram:-).
U nás se pořád řešil manžel, špatný spermiogram a nakonec jsme skončili u darovaného vajíčka, protože mně vyšlo FSH tak vysoké jak kdybych už byla v přechodu a manželův spermiogram byl malinko lepší.
Takže nikdy nevíš, držím palce:-).
Tak přeně kvůli tomu hodně vysokýmu FSH musim mít taky bohužel darovaný vajíčko-jsem v umělym přechodu a beru každodenně až do 55 let hormony
Přítel půjde na spermiogram až mi najdou dárkyni.Myslela jsem,že by ho už mělmít udělaný dřív,ale sestřička to taky nechala až na potom
Asi aby se přítel nestresoval a nemusel tam víckrát ![]()
No my jsme totiž právě měnili CAR a udělali nám všechny vyšetření takže jsme ten spermiogram měli. Tak moc držím palce ať ti rychle najdou dárkyni a hlavně ať to vyjde.
Nám to vyšlo na poprvé ( jinak před tím jsem měla 2× IVF a 2× IUI) a doma máme krásného kluka.
Darování embryí jinému páru není možné z důvodů složitých genetických vyšetření. Embrya je možné věnovat na vědecké účely pro rozvoj embryologie a nebo zažádat o jejich likvidaci. Aby toto bylo možné provést, je třeba vyplnit formuláře „Souhlas s darováním embryí na vědecké účely pro rozvoj embryologie nebo „Souhlas s likvidací přebytečných embryí“ a při odevzdání v Iscare provést identifikaci obou partnerů podle občanského průkazu. V případě, že jste zdaleka a chcete souhlas poslat poštou, je nutné si nechat své podpisy notářsky ověřit. Bez kontroly totožnosti obou partnerů nejsou souhlasy platné a embrya není možná darovat na vědecké účely ani zlikvidovat!
viz http://www.iscare.cz/…_dotazy.html
Michaelakkk ale tenhle dotaz se ptá úplně na něco jiného. Jestli to správně chápu tak se to ptají manželé co mají víc embryí a už je nechtějí a rádi by je darovali - to fakt nejde, protože je předtím potřeba udělat spousty vyšetření - na pohlavní nemoci a pod.
Zákon citovaný tam žádný nevidím.
To na co se ptá Mandalka jde tak, že se vybere anonymní dárkyně a anonymní dárce, podstoupí vyšetření a až pak může přijít k darování.
Dělají to například tady:
http://www.ivfbrno.cz/darci.asp
Michaelakkk píše:
Darování embryí jinému páru není možné z důvodů složitých genetických vyšetření. Embrya je možné věnovat na vědecké účely pro rozvoj embryologie a nebo zažádat o jejich likvidaci. Aby toto bylo možné provést, je třeba vyplnit formuláře „Souhlas s darováním embryí na vědecké účely pro rozvoj embryologie nebo „Souhlas s likvidací přebytečných embryí“ a při odevzdání v Iscare provést identifikaci obou partnerů podle občanského průkazu. V případě, že jste zdaleka a chcete souhlas poslat poštou, je nutné si nechat své podpisy notářsky ověřit. Bez kontroly totožnosti obou partnerů nejsou souhlasy platné a embrya není možná darovat na vědecké účely ani zlikvidovat!viz http://www.iscare.cz/…_dotazy.html
Jde to proboha
Vím to stoprocentně.A zakladetelko,nenech se zbytečně vystresovat
Přeji hodně štěstí a co nejdříve malý uzlíček ![]()