Darované embrio a případný špatný spermiogram

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Michaelakkk
1.2.11 13:09

jo špatně jsem to pochopila :-) ted jsem si přečetla druhý odkaz na stránky :-) nemůže se darovathotové embryo nějakých manželů, ale od dvou různých dárců neudělané ano po spoustě vyšetření už jsem topochopila :-)

• Citovat
  • Upravit
16557
1.2.11 13:20

No,já se na to ptala u Apolináře a tam mi embrioložka vyloženě řekla,že se neplodným párům embria darovat můžou,samozřejmě anonymně a bezplatně :nevim: Kamarádce teda u Apolináře dělali IVFs darovanými vajíčky a ještě jí zbyli nějaký embria,oni je s manželem nechali zmrazit a po 2 letech se rozhodli,že je darujou neplodnýmu páru.A sestra jim řekla že to jde,ale že pán(manžel tý kamarádky)musí na krev,aby udělali genetický testy.Pak z toho teda nějak sešlo,ale je možný,že v nějakém centru vám to udělají a jinde zase ne? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
1.2.11 13:22

Anonymko,gratuluju k chlapečkovi :potlesk: To je úžasný,že se zadařilo hned napoprvé :palec: A můžu se zeptat,kolik embrií ti vkládali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.11 13:36

Díky, nechala jsem si vložit 2 embrya, chytlo se jenom jedno.

• Citovat
  • Upravit
1825
1.2.11 13:42
Michaelakkk píše:
jo špatně jsem to pochopila :-) ted jsem si přečetla druhý odkaz na stránky :-) nemůže se darovathotové embryo nějakých manželů, ale od dvou různých dárců neudělané ano po spoustě vyšetření už jsem topochopila :-)

No,možná,že by chtělo,aby než někomu budeš odpovídat na tak zásadní dotaz,si o tom něco přečíst a pak až odpovědět.Odpovídat typu,jedna paní povídala… :nevim: Taky neodpovídám na dotazy,o kterych vím opravdu pramálo.Ale jinak tedy nic ve zlém :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
1.2.11 13:44

uf, tak jsem si oddychla, že jsem nakonec opravdu neplácala hlouposti. zakladatelko, držím moc palečky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
1.2.11 13:45

škoda,mohla jsi mít dvojčátka,ale já kdybych si mohla vybrat,tak taky radši jen to jedno.I když…kdybych potom chtěla druhý dítě,bylo by tozase od jiný dárkyně.A máte nějaký embria zmražený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.11 14:39

No chtěli jsme dvojčátka, ale jeden lumpík:-)) je zatím tak akorát:-). Máme jedno zmražené.
A kdy se na to chystáš?
Jinak nevím jestli řešíš takové to - jestli budu cítit že je to „moje“ dítě a tak. Fakt se neboj. Můj byl od chvíle jak jsem zjistila, že jsem těhotná. Té ženě budu do smrti vděčná, že mi dopřála takové štěstí.

• Citovat
  • Upravit
16557
2.2.11 10:56

Já se ještě konkrétně nechystám,ale čekám,kdy mi zavolají z centra,že pro mě maj dárkyni.Nijak to teda nehrotim a nepospíchám na to.Obavy samozřejmně mám,bojim se teda spíš po porodu,kdy má člověk rozhozený hormony,abych nezačala nějak blbnout :oops: Je to asi dost těžký na psychiku,se s tím vyrovnat.Tuším že u Apolináře maj pro takové páry a psycholožku,tak zvažuju,že jí zavolám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plaminek naděje
8.2.11 14:18

Ahoj - četla jsem si tuto diskuzi a napadla mne taková otázka:
Je nějaký rozdíl mezi adoptovaným děťátkem a darovaným embryem?

Teď nemyslím to provozní, že embryo Ti implantují do předem hormonama nadopovaného těla a adopci si vyřídíš papírově, ale myslím v principu. Neber to prosím jako útok - je to jen zvědavost co je motivací pro ženy podstupovat tak drastické zásahy do organismu, aby ve finálu porodila „cizí“ dítě? Je to ten pocit „těhotného bříška“, pohybů dítěte a porodu, které chceš „prožít“, nebo je v tom ještě něco dalšího? :wink:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.11 17:16

No mám „jenom“ darované vajíčko, ale je to něco podobné. O adopci jsme taky uvažovali ale to co píšeš je přesně ten důvod proč jsme nejdřív zkusili toto. Ano zažít těhotenství, bříško a HLAVNĚ toto období ovlivnit ( nepít, nekouřit,zdravě se stravovat, nestresovat), což u adopce nejde. Takže vím jaké to dítě mělo prenatální období i ty první roky života, že to dítě bylo chtěné a milované od první chvíle. U adopce se málokdy podaří dostat malinké mimi třeba z kojeňáku.
U adoptovaného dítěte nikdy nevím co to dítě zažilo.
A tebou zmiňovaný " drastický" zásah do organizmu - no je potřeba vybrat hormony to ano, ale samotné zavedení embrya je ambulatní a nebolestivý zákrok. Pak už probíhá těhotenství ( když se potvrdí) jako každé jiné.

• Citovat
  • Upravit
Plaminek naděje
8.2.11 18:36

Anonymní - moc děkuji za odpověď :palec: Ovlivnit prenatal je pro mne nová informace - obohatila jsi mi obzor - to víš, jsem zvědavec. :think:
Prosimtě, můžeš mi ještě jen stručně popsat, proč chceš dítě Ty a co pro Tebe být rodičem znamená?

• Citovat
  • Upravit
16557
9.2.11 11:01
Plaminek naděje píše:
Ahoj - četla jsem si tuto diskuzi a napadla mne taková otázka:
Je nějaký rozdíl mezi adoptovaným děťátkem a darovaným embryem?Teď nemyslím to provozní, že embryo Ti implantují do předem hormonama nadopovaného těla a adopci si vyřídíš papírově, ale myslím v principu. Neber to prosím jako útok - je to jen zvědavost co je motivací pro ženy podstupovat tak drastické zásahy do organismu, aby ve finálu porodila „cizí“ dítě? Je to ten pocit „těhotného bříška“, pohybů dítěte a porodu, které chceš „prožít“, nebo je v tom ještě něco dalšího? :wink:

Já bych právě hrozně ráda zažila to těhotenství.Ten pocit,nosit pod srdcem malého tvorečka,jaký to je,když se v tobě začne hýbat atd.A taky bych ráda zažila porod,i když bolí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plaminek naděje
9.2.11 11:20

Mahdalko děkuji - rozumím Ti, musí to být krásný pocit cítit to miminko v sobě - já měla takové silné nutkání „zažít to“ od 26. Dnes je mi 34, děťátko nemám (přítel před 2mi lety náhle zemřel) a můžu Ti říct, že už se dneska na to dívám tak nějak jinak.

Ta „touha“ mít jednou dítě je podvědomě stále, ale už mne „neovládá“ a já vím, že sama bych děťátko nechtěla vychovávat, protože bych mu ve skutečnosti velmi ublížila a nebylo by po emocionální stránce zdravé. Chodím do dětských domovů a kojeneckých ústavů jako dobrovolnice, chovám ty mimina a čím dál tim více se učím respektovat život jako takový, nechat se jim vést a přemýšlet o tom, co všechno bych chtěla v sobě změnit. Vřele doporučuji - zkus to někdy do doby, než budeš mít to svoje mimi, je to krásné, poučné a pomůže ti to najít a soustředit se na pozitivní myšlenky. :hug:

• Citovat
  • Upravit
16557
9.2.11 11:52
Plaminek naděje píše:
Mahdalko děkuji - rozumím Ti, musí to být krásný pocit cítit to miminko v sobě - já měla takové silné nutkání „zažít to“ od 26. Dnes je mi 34, děťátko nemám (přítel před 2mi lety náhle zemřel) a můžu Ti říct, že už se dneska na to dívám tak nějak jinak.Ta „touha“ mít jednou dítě je podvědomě stále, ale už mne „neovládá“ a já vím, že sama bych děťátko nechtěla vychovávat, protože bych mu ve skutečnosti velmi ublížila a nebylo by po emocionální stránce zdravé. Chodím do dětských domovů a kojeneckých ústavů jako dobrovolnice, chovám ty mimina a čím dál tim více se učím respektovat život jako takový, nechat se jim vést a přemýšlet o tom, co všechno bych chtěla v sobě změnit. Vřele doporučuji - zkus to někdy do doby, než budeš mít to svoje mimi, je to krásné, poučné a pomůže ti to najít a soustředit se na pozitivní myšlenky. :hug:

To je mi moc líto :hug: Mě ovládla touha po dítěti lehce po 20,nikdy jsem nebyla takový ten typ na diskotéky,pařby až do rána atd.Spíš jsem byla takový ten domácí typ co rád vaří,uklízí a o někoho se stará :lol: Ještě před pár lety,jsem touhu po dítěti dost hrotila a fakt s tím blbla :nevim: Letos mi bude 34 a nijak to nehrotím,když bude mimi třeba až ve 40,tak se z toho nezblázním.Mám spoustu plánů do budoucna,jako třeba pořízení domku,tak už se na to mimi tak moc nesoustředím.Ale určitě ho chci :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí