Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, pripoji se nekdo, kdo ted zacina s IVF? Mame za sebou 2 neuspesne IVF, toto je treti. Dnes jsme zacali pichat Puregon a mam Clostilbegyt 3×1. Jsem po tom dost unavena a silene se mi mota hlava, je na tom nekdo z vas podobne? V pondeli jdu na UTZ. Doufam, ze uz to vyjde, uz je to opravdu o nervy… Budu rada, kdyz se nekdo pripoji ![]()
ahoj Carmen, ![]()
já ještě s IVF zkušenosti nemám. Zítra jdu do CARu na první domluvu na IVF, počítám s tím, že mi dají už hormony a podle toho, jaký budu mít protokol začnu stimulovat. Buď budu stimulovat od této neděle nebo až při další MS. Každopádně mi to vyjde na únor. A ty máš dlouhý nebo krátký protokol a odkud jsi, jestli se můžu zeptat? Já chodím do Fertimedu v Olomouci
Ahojky,
jsem z Brna a chodim do Reprofitu. Ja myslim, ze pokud jdes do CARu uplne poprve, tak ti hned nedaji hormony, ale napred udelaji hormonalni profil (2.-3. den MS) a partnerovi spermiogram… nebo to uz mate za sebou? Mam a pokazde jsem mela kratky protokol.
chodíme do CARu od září a máme už vše hotové. Jsme po 7mi IUI, právě v manželově spermiogramu je problém, navíc mám nemocnou štítnou žlátu a jsem po operaci děložního čípku. Snažíme se skoro 3 roky. Takže se jdu už přímo dohodnout na protokolu a už asi nafasuju hormony.
Jo tak, ja myslela, ze jdete poprve. Je to pech, kdyz se tak dlouho nedari, ze? My litame po IVF 2 roky a nic z toho
U nas je taky problem ve spermiogramu, ja jsem zdrava
Takže jste šli rovnou na IVF? Nedělali ti ani IUI nebo ještě před tím stimulku jen třeba Clostíkem?
Nene, u nas to bohuzel nejde jinak nez IVF + ICSI, mame nepohyblive spermie. Poprve se kulisci nechytli vubec, podruhe se chytli, ale za par dnu to vzdali (biochem. tehot.)
Snad uz to vyjde… do tretice ![]()
jasně že to vyjde, musíš věřit, nic jiného nám nezbývá, ale nevěš hlavu. Doufám, že ti to vyjde, mám z holek těhu po IVF vždy velkou radost, protože mě to pozitivně nabíjí, že to opravdu jde a je velká šance ![]()
Mne to uz prave jako velka sance neprijde… pokazde si vsichni doktori byli jisti, ze to vyjde, a nic
Jinak uz me picha a boli v podbrisku, to ucinkuje docela rychle…a jsem dost malatna. ![]()
Ahojky,
ja snad zacnu tedkon koncem unora 2.IVF, mam nepruchodne vejcovody takze u nas moc jinychm moznosti neni. Poprve jsem vubec nereagovala na hormony, takze uz se moc tesim na tu konskou davku co me tedkon ceka
Ale verim, ze na podruhy to bude onco
Bude vic hormonu a min stresu poprve bylo docela strsu s bydlenim, v praci.. Nesnasim ty hormony, ale s tim nic neudelam, bez toho se to neobejde ![]()
Ahoj holky, ráda se připojim k Vaši diskuzi. V lednu jsem byla na 2IVF a opět neúspěšně. Na třetí pokus půjdeme až v dubnu, tak jen tiše závidím Vám, kteří už v tom zase jedete. Moc Vám držim palce
. Doufám, že tento rok bude úspěšný, pro nás všechny
.
Ahoj holky,já ted od začátku měsíce stimuluju na 1IVF,jsem strašně nervozní .Už se blížím k OPU,asi o víkendu - bojím se,ale tak nějak vnitřně se těším,neumím to ani popsat.Nechci ani pomyslet,že se to nepovede,to by mě asi zlomilo.Píchám puregon+urgalutran a těším se až to skončí ![]()
Ahoj Ilonko, ničeho se neboj. Přeju ti hodně kvalitních folíků. Do jakého CARu chodíš?
Děkuji chodím do Zlína,ale stimuluje mě můj gynekolog na Vsetíně,tak se bojím aby to neudělal špatně ![]()
ahoj holky,
u mě začne stimulace na konci února nebo března.
Příští týden jdu na kontrolu, tak uvidím, jestli mi dají léky nebo jestli mi změří ještě hormony při další MS.
Ilonko, také zvažuji Car Tomášov (ve Zlíně mám rodinu), budu ráda za tvé dojmy a info.
zdraví
Lenka