Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky,
tak se k vám taky holky přidávám..začátkem března plánujeme první IVF
Zatím jsme zkusili jednou IUI, to bylo neuspěšné, tak teď už zkusíme IVF, ať je vyšší šance…
hodne stesti! jasne, pri IVF je sance vetsi, tak drzime pesti ![]()
Jéééé tady je pěkné téma, i já se přidám
. Také mě čeká první IVF a stimulovat začnu na konci února, ale spíš počátkem března. 16.2. začnu brát Utrouš, aby MS dorazila v nějakém normálním termínu, protože u mě je obvyklé 30- 70 dní.
Jak už jsem jinde psala je nám s manžou 35 let, jsme spolu zhruba 11 let a antikoncepci nepoužívám tak 10 let… dlouho nám to až tolik nevadilo
a asi jsme to řešít začali později než jiní, vlastně teprve před rokem jsem brala Clostík, loni laparka a teď to IVF. Tak a teď mám takové ty smíšené pocity asi jako každá z vás
Nikyy ![]()
lamiko ![]()
vitame ![]()
Kdyz to tady tak ctu tak se moc tesim po tech konskych davkach, jeste na nafouknute brucho ![]()
Moc děkuju! Dnes byl tlak trochu lepší, jen mi doktorka nasla jen 2 folikuly po 15mm a asi 6 po 8mm,stimuluju 5.den,v neděli se uvidí, ale vypadá to jen na ty dva folikuly:-/To moc velká šance na úspšch není,co myslíte?:-(
lindaaa ![]()
ja jsem mela po 13dnech stimulace 2 folikuly
dr mi rekl, ze to muzeme vyzkouset odebrat a nebo proces prerusime a priste to budu mit zase hrazene jako prvni pokus. Strasne jsem chtela ale neprislo mi to jako moc velka sance na uspech, jeste kdyz neni na 100% jisty ze je vytahnou oba. Tak jsem to prerusila nebot jsem mela hormonu ddoslova plne telo ![]()
A jaky mas protokol?
Tak uvidis treba ti tam jeste neco vyroste ![]()
Lamiko, to vis, my mame 32 a 34 let s manzilkem a snazime se rok, ted jsme se rozhodli pro IVF a tak tu sedim s nafouknutym briskem
, jsme jedna velka tovarna!
Ahoj Lindusko, no s tema 2 folikulema, to opravdu neni presprilis, ale vis jak, za kazdou sanci musime byt vdecni, tak bych to prece jen zkusila, naprosto verim doktorum, vsak oni ti poradi, jestli pokracovat ci ne a zkusti to znovu, drzim pesticky!
lindaaa: ahojky, ono ti tech dalsich 6 jeste naroste, neboj
a i kdyby ne, tak je porad velka sance. Ja mela pri druhem IVF (minimalka) 3 foliky, z toho se ziskaly 3 vajicka, 3 oplodnili, vsechny se krasne vyvijely, 2 zavedli a bylo z toho biochem. tehu, prcek se sice chytnul, ale pak to bohuzel vzdal
Ale chci tim rict, ze nemusis zoufat, nadeje je vzdycky a neni potreba mit hodne vajec ![]()
Dobré ránko všichni, našla jsem tuto pěknou diskuzi, tak se připojuji, snad tu najdu trošku porozumění
. Toto úterý jsem byla na ET po svém 2. IVF. První pokus v září loni dopadl katastrofálně - žádná embrya, polyp v děloze - totálně jsem se zhroutila. V lednu jsem začala stimulovat dlouhý protokol a minulý pátek mi odebrali 6 vajíček - všechna oplozena, 5 prý pěkných embrijek
. Po 4 dnech mi 2 zavedli a 3 zamrazili. Jenže já si připadám, že se neuchytili, nevím proč, to nedokážu popsat, ale topím se v depresích. Navíc jsem od včerejška začala mít bolesti v podbřišku a v prsou jako vždy před menzes. Ach jo
.
Jinak vitam tady nove prichozi ![]()
Na tu zkousku asi dnes pujdu, tak pak dam vedet… Ale neni mi vubec dobre, ted se cela motam z Clostiku, pripadam si jak zfetovana
a to jako fakt doslova - nemuzu jit normalne rovne, jaky mam zavrate a mota se mi hlava. No a do toho ta nemoc…
takze moc sanci tomu dnes nedavam…ale drzte mi prosim pesticky ![]()
Alice 33: Ahojky
nebud smutna, bolest briska a pocit jak na MS je normalni, muze to klidne znamenat, ze jsi tehu
Neves hlavu, urcite se cvrcci chytnou, musis jim verit ![]()
Carmen diky, když já si připadám tak jako „netěhotně“. Já vim, že je asi brzy na nějaké příznaky, ale stejně… Mám jen nafouklé břicho po OPU a pobolívá mě střídavě na levé a na pravé straně (asi vaječníky). Do toho teď takové trošku křeče jako před měsíčkama. Kdybych tak mohla do toho břicha vidět - co se tam děje
. Vyčítám si každý pohyb, když se shýbnu nebo něco.
Alice, Carmen, tak to je presne i u nas, porad tady hucim manzelovi, ze asi nic, ze mam pocit, jakoze jde na me MS, … vy mi tady vzdy date takovou hezkou vzpruhu
diky moc!