IVF - prodloužená kultivace - vývoj embryí

1173
7.2.11 13:40

IVF - prodloužená kultivace - vývoj embryí

Ahoj, potřebuji tak trochu prodiskutovat mojí současnou situaci. Právě nám probíhá IVF s darovanými oocyty, OPU dárkyně a oplodnění(ICSI) bylo v pátek (odebráno 9zralých vajíček), dále se v sobotu začalo vyvíjet 6 embryjek, dnes ráno prý jsou pěkná tři embryjka a tři horší…měla jste to taky některá takto? Jaká je šance, že všechny tři vydrží do středy do ET, případně na zamražení (což bych moc ráda).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31
7.2.11 14:14

Ahoj, já mám zkušenost z IVF 2×. Nebyla použita „vajíčka od dárkyně“ ale moje vlastní. Jednou mi odebrali 4 folikuly, z toho 2 byla vhodná pro oplodnění. Jedno se podařilo oplodnit. Měla jsem domluvenou prodlouženou kultivaci, ale doktoři čekat nechtěli, protože bylo jen jedno vajíčko. Denně jsem tam volala a v podstatě až po 5ti dnech, kdy už jsem byla sbalená do nemocnice na zákrok, mi do telefonu řekli, ať nejezdím, že se vajíčko přestalo rýhovat. Druhý pokus byl úspěšnější, Odebrali mi 7 folikul. 5 se jich podařilo oplodnit a po 4řech dnech mi byla 2 zavedena zpět do dělohy. Ze zbývajících 3 se podařilo 2 zamrazit. No a teď jsem v pátém měsíci, ale čekám jen jedno mimko, druhé se neuchytilo. Držím moc pěsti, pořád to může dobře dopadnout!!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
7.2.11 14:19

z 12 foliku se oplodnilo 7 a do posledniho, pateho dne pk vydrzela tri embrya

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.2.11 14:21

Ahojky, ja mela take prodlouzenou kultivaci ze 17 rozmrazenych embryjek, dve se vyvijeli vyborne, ktere mi take zavedli a ted mam temer dvourocni dvojcatka holcicku a chlapecka ;-) 5 embryjek mi jeste zamrazili a cekaji na nas. Prvni pokus bohuzel nevysel, doslo ke zamlklemu potratu, ale napodruhe dvojcatka ;-) Drzim palce! ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
7.2.11 21:09

ahoj já mněla první IVF 5 a oplodnili se 3 jedno zamraž. zavedli 2 a mám holčičku, když jsem po roce chtěla znova to zamrežené bylo špatné. 2 IVF 2 oplodnilo se vše, ale nevyšlo to. Dnes jsem začala stimulovat po 3 a naposled snad to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
7.2.11 21:32

Blanko, moc Ti držim pěsti! Málokdo si dokáže představit co to pro ženskou znamená. Já třeba netušila, jak je strašně dlouhých 14 dní, když se čeká na výsledek jak dopadl transfér… Ale výsledek za to stojí, i když, na mě teprve čeká a doufám, že budeme až do konce oba v pořádku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
8.2.11 11:06

ahoj holky,
přidávám se do vaší diskuse, i když jsem na IVF ještě nebyla. Zítra mě čeká sezení v CARu na domluvě prvního IVF. Začnu stimulovat buď příští týden nebo až při MS, podle délky protokolu, ale určitě to bude únor. Chtěla jsem se Vás zeptat, zda se musí o prodlouženou kultivaci říkat, zda je lepší si to připlatit a kolik to cca stojí. Snažíme se o první dítě, po 7mi IUI teď jdeme na první IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
8.2.11 11:44

Ahoj Ejvo, mě byla prodloužená kultivace doporučená. Pani doktorka mi to podala tak, že první dva dny rýhování proplácí pojišťovna, ale ty druhé dva dny o které se rýhování prodlužuje si hradí pár sám. Mě to stálo kolem 4000kč. Bylo mi to doporučeno z důvodu toho, že je možné mezi embryjkama vybrat to „kvalitnější“, že se vyloučí různé mutace, které se v prvních dvou dnech neprojeví. A taky po těch prvních dvou dnech je možné, že embryjko se sice dosud vyvíjelo ok, ale třetí, čtvrtý den se může přestat vyvíjet. Takhle se předejde tomu transféru a dalšímu stresu a případnému zklamání až bys čekala na výsledek. Prostě při té prodloužené kultivaci je větší šance, že vydrží ta lepší a silnější embryjka, která pak přežijí i v děloze. Pak se taky připlácelo za použití echokatetru 1000kč, v případě že došlo na embryotransfér. Je to zase kvůli přesnějšímu zavedení embrya do dělohy. Držím moc a moc pěsti, ať se vám zadaří na poprvé!! :palec: Mě se to podařilo sice na podruhé, ale nelituji ani korunky investované do IVF! Na klinice byli všichni bezvadný a hodně to s člověkem prožívali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
8.2.11 11:48

Arco děkuji za odpověď. Pokud to bude možné, taky si nechám raději prodlouženou kultivaci, ať to stojí co chce :mrgreen: To, co bych ušetřila teď bych případně dala za druhé IVF, takže si mylsím, že šetřit nemá již v tomto stádiu cenu. Ale v CARu mi ještě nic neřekli, doufám, že mi zítra vše vysvětlí, jak mě, tak manželovi, abychom věděli co a jak, i když já toho mám dost načtené z diskusí od holek, tak jsem trochu připravená. A kam chodíš do CARu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
8.2.11 12:09

Já chodila do ISCARE v Praze na Maniny. Sestřičky i doktoři byli úúúžasní! Docela tam byla i sranda. Všechno vysvětlili, mohla sis kdykoliv zavolat, když by bylo něco nejasné. Vždycky tě přivítali s úsměvem na tváři, byli strašně milý. Když se mi první pokus nezdařil, bylo vidět i na sestřičkách jak moc je to mrzí ale vzápětí i podpora, že příště to určitě vyjde!! Pamatovali si o každé pacošce všechno. I když jsem přišla po čtvrt roce na další IVFko, ptaly se co moje pesa, jak je na tom se zdravíčkem (měla špatné srdíčko) a i když jsem měla jiná trápení nesouvisející s IVF, mohla jsem se svěřit a byla senzační jejich účast a pochopení!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
15.2.12 13:13

Ahoj,
ja jsem mela nyni prodlouzenou kultivaci na 6. den od punkce. Punkce byla ve stredu a v pondeli mi zavadeli embryjko. Mame metodu ICSI.
Na punkci jsem mela 10 vajicek, v patek jsem volala a 5 jich bylo oplodnenych a pekne se vyvijelo. V nedeli stejny stav. V pondeli mi vlozili 1 embryjko AA kvality a jedno sem si nechala zmrazit. Ted je streda a mam jeste 12 dni do vysledku, zda je vse ok. Tak drzim palecky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janahou
28.3.12 12:56

Petrala

Ahoj,
tak držím pěsti.
Já byla na punkci v pondělí. 10 vajíček, přirozeně se jich oplodnilo 5. Dneska mi volali, že 2 velmi dobrá a zbytek to fláká. Tak se třesu, aby vydržela ta dvě. Jedno hned zpátky (buď zítra nebo v sobotu) a druhé bych ráda nechala zamrazit. Docela by mě zajímalo, zda se může ještě ten zbytek „probudit“ a ještě se vyvíjet nebo už jsou špatné… :-(
Jsem na IVF prvně a když mi dost lidí říká, že na poprvé to často nevyjde, nevím, co bych za to dala, kdyby to vyšlo.
Tak ať nám to vyjde :-)
 J.

• Citovat
  • Upravit
Janahou
28.3.12 15:22

Bubu25

Tak to gratuluji.

• Citovat
  • Upravit
31
29.3.12 12:17

Tak ti Bubu25 moc gratuluju. Jen mě zaráží, že ti dali 3 embrya. Já byla upozorněna, že více než dvě nechtějí na poprvé dávat. Ale co. Mě se to zadařilo na podruhé, ze dvou se uchytlo jedno a teď mi tu po bytě pobíhá skoro roční cácorka Terezka :) Takže taky držím všem, které jste v očekávání, aby to všechno dobře dopadlo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kacena75
29.3.12 16:18

Moc vás všechny zdravím. Doufám, že nevadí, když se připojím do diskuze. V úterý jsem byla na odběru, 14 vajíček, z toho 9 zdravých a dnes po zavolání mi řekli, že bohužel zůstali jen 3 embryjka :,( . Máme navíc metodu PGD, takže žádné dobré vyhlídky. Pořád ale doufám, že alespoň to jedno bude zdravé. Naděje umírá poslední. (2010/16 t. a 2011/11 t. zamkl. potrat). Přeji vám hodně úspěchu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex