Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
no holky já vám nevím, jestli ty rady budou vůbec k něčemu, tady jak to tak čtu, jde spíš o rozdílné typy povah a ty se nedají tak jednoduše předělat
, za sebe osobně si myslím, že takový byl už předem, jen to nedával najevo a potlačoval to v sobě, na to je jen jediná rada, buď si najít jiného a sobě povahou rovného, nebo si zvyknout a přizpůsobit si tomu život. Ukazovat mu zač je toho loket s ním nehne, s mým dinosaurem to taky nehlo a to už jsme spolu cca 17 let. Máme sice hodně společného, ale jsme tak rozdílné povahy, on pohodlný-pomalý, já- raketa, že nějaké aktivity atd. děláme naprosto zvlášť, mu se nechce, mě blbnout s dětma třeba na plavečáku nevadí, on by se unudil k smrti. Tak proč ho nutit
dělat něco bez zájmu je naprosto na nic, pak to nebaví ani jednoho a vztah se tím narušuje. S kytkou bych si hlavu nelámala, po nějaké době nikdy není ten vztah jako byl při nahánění
i když občas by ti možná pomohlo to popíchnutí, že někam jdeš nalíčená upravená, a nejsi doma, provozuji taky i když jsem teď ála vorvaň, a funguje to pro oživení vztahu 100% taky musí vědět, že nejsem maminka, ale partnerka o kterou se musí zajímat
![]()
Monny89 píše:Izabella píše:Ja jsem neradila delat ze sebe „mrchu“ pouze nechat projevit svou osobnost, a nenechavat se utlacovat…
No já nevím, dělat ze sebe „mrchu“, když takový člověk ve skutečnosti není? Dělat něco, co není v mé přirozenosti? To pak taky nebudu štastná ve vztahu. Nejlepší je si najít takového partnera, kdy už ze začátku vztahu se k sobě dva chovají přirozeně, na nic si nehrají a při tom jim je spolu dobře a jsou štastní. Prostě si sednou
Chlapy maji radi, kdyz za nima zensky lezou po kolenou.. tak proc jim to dopravat??? Kdyz ve skutecnosti takove nejsme??
A jaká je ve skutečnosti? Každá žena je jiná. Ano, pokud to tak ta žena cítí, tak je to správně. Pokud to tak necítí, musí k tomu dojít sama nějakým psychickým vývojem své osobnosti. Prostě jsem jen chtěla říct, že dělat ze sebe něco, co nejsme stejně, nevede k ničemu dobrému.
Izabella píše:Monny89 píše:A jaká je ve skutečnosti? Každá žena je jiná. Ano, pokud to tak ta žena cítí, tak je to správně. Pokud to tak necítí, musí k tomu dojít sama nějakým psychickým vývojem své osobnosti. Prostě jsem jen chtěla říct, že dělat ze sebe něco, co nejsme stejně, nevede k ničemu dobrému.Izabella píše:Ja jsem neradila delat ze sebe „mrchu“ pouze nechat projevit svou osobnost, a nenechavat se utlacovat…
No já nevím, dělat ze sebe „mrchu“, když takový člověk ve skutečnosti není? Dělat něco, co není v mé přirozenosti? To pak taky nebudu štastná ve vztahu. Nejlepší je si najít takového partnera, kdy už ze začátku vztahu se k sobě dva chovají přirozeně, na nic si nehrají a při tom jim je spolu dobře a jsou štastní. Prostě si sednou
Chlapy maji radi, kdyz za nima zensky lezou po kolenou.. tak proc jim to dopravat??? Kdyz ve skutecnosti takove nejsme??
Ja nerikam, delat ze sebe „mrchu“ za kazdou cenu, kazda zena, ma jine triky, jak si ziskat pozornost atd. ![]()
Lowel,mě nejde o tu kytku,ale o to,že si ani nevzpomene na moje narozky,svátek…Nebo vzpomene,možná,ale dělá že neexistujou.To mě mrzí.Neřeknu kdyby přišel,popřál mi,dal pusu a třeba milku,vždytta stojí 20 kč
Jinak že máme rozdílný povahy si myslím taky a možná se jen přítel ze začátku snažil a překonával,aby si mě udržel.Možná si myslí,že mě má jistou,tak proč by se snažil
![]()
Monny89 píše:Izabella píše:Ja nerikam, delat ze sebe „mrchu“ za kazdou cenu, kazda zena, ma jine triky, jak si ziskat pozornost atd.Monny89 píše:A jaká je ve skutečnosti? Každá žena je jiná. Ano, pokud to tak ta žena cítí, tak je to správně. Pokud to tak necítí, musí k tomu dojít sama nějakým psychickým vývojem své osobnosti. Prostě jsem jen chtěla říct, že dělat ze sebe něco, co nejsme stejně, nevede k ničemu dobrému.Izabella píše:Ja jsem neradila delat ze sebe „mrchu“ pouze nechat projevit svou osobnost, a nenechavat se utlacovat…
A to by tě bavilo, vymýšlet celý život nějaké triky, abys získala jeho pozornost? Důležité je být svá hned na začátku vztahu. Žádné triky, žádné přetvářky, žádné dělání něčeho, jenom proto, aby si někdo někoho udržel. Ona je svá, on je svůj a buď to půjde, nebo ne. Žádné triky nepomůžou, možná na chvíli to oživí vztah. Pak to stejně přestane zabírat, jen se tak prodlouží třeba něco, co by už dávno skončilo…
Izabella píše:Monny89 píše:A to by tě bavilo, vymýšlet celý život nějaké triky, abys získala jeho pozornost? Důležité je být svá hned na začátku vztahu. Žádné triky, žádné přetvářky, žádné dělání něčeho, jenom proto, aby si někdo někoho udržel. Ona je svá, on je svůj a buď to půjde, nebo ne. Žádné triky nepomůžou, možná na chvíli to oživí vztah. Pak to stejně přestane zabírat, jen se tak prodlouží třeba něco, co by už dávno skončilo…Izabella píše:Ja nerikam, delat ze sebe „mrchu“ za kazdou cenu, kazda zena, ma jine triky, jak si ziskat pozornost atd.Monny89 píše:A jaká je ve skutečnosti? Každá žena je jiná. Ano, pokud to tak ta žena cítí, tak je to správně. Pokud to tak necítí, musí k tomu dojít sama nějakým psychickým vývojem své osobnosti. Prostě jsem jen chtěla říct, že dělat ze sebe něco, co nejsme stejně, nevede k ničemu dobrému.Izabella píše:Ja jsem neradila delat ze sebe „mrchu“ pouze nechat projevit svou osobnost, a nenechavat se utlacovat…
Zrejme nechapes jak to myslim.. ja nemyslela triky jako triky, ale „triky“ taktiku…
To je jedno, nekdo me pochopi nekdo ne…
Monny89 píše:Izabella píše:Zrejme nechapes jak to myslim.. ja nemyslela triky jako triky, ale „triky“ taktiku…Monny89 píše:A to by tě bavilo, vymýšlet celý život nějaké triky, abys získala jeho pozornost? Důležité je být svá hned na začátku vztahu. Žádné triky, žádné přetvářky, žádné dělání něčeho, jenom proto, aby si někdo někoho udržel. Ona je svá, on je svůj a buď to půjde, nebo ne. Žádné triky nepomůžou, možná na chvíli to oživí vztah. Pak to stejně přestane zabírat, jen se tak prodlouží třeba něco, co by už dávno skončilo…Izabella píše:Ja nerikam, delat ze sebe „mrchu“ za kazdou cenu, kazda zena, ma jine triky, jak si ziskat pozornost atd.Monny89 píše:A jaká je ve skutečnosti? Každá žena je jiná. Ano, pokud to tak ta žena cítí, tak je to správně. Pokud to tak necítí, musí k tomu dojít sama nějakým psychickým vývojem své osobnosti. Prostě jsem jen chtěla říct, že dělat ze sebe něco, co nejsme stejně, nevede k ničemu dobrému.Izabella píše:Ja jsem neradila delat ze sebe „mrchu“ pouze nechat projevit svou osobnost, a nenechavat se utlacovat…
To je jedno, nekdo me pochopi nekdo ne…
Ale já ti rozumím. Přesně jsi řekla to klíčové slovo - TAKTIKA . Přesně jak říká pan doktor Plzák ve své knize „Taktika a strategie v lásce“ někdo se prostě s tou vrozenou inteligenci pro vztah narodí a někdo ne.
Přesně cituji:
„Někteří lidé se s vysokou inteligencí pro vztah rodí, znají a používají taktiku i strategii, jenom své chování nedovedou pojmenovat. A jsou lidé, kteří toho vědí velmi málo nebo nic, a pak ještě ti, kteří se nedovedou poučit ani několikrát opakovanou neblahou zkušeností.“
Ty pořád mluvíš o ženách, které tu „taktiku“ v sobě mají, ale jsou i takové co jí nemají a vytvářet ji uměle prostě nejde. Proto je fájn, když vztah klape i bez nějakých taktik.
Souhlasím že si k čověu druhý dovolí jen to co mu dovolíš ty.Ale zase si i myslím že někdy toho druhého nezměníš - bud se s tím smíříš a nebo můžeš odejít.
Být tebou tak s tím začnu dělat něco co nejdříve.ŘEKLA BYCH MU JAK SE CÍTÍM A CO SE MI NELÍBÍ.Třeba ale to s tím čajem, chlapům některé věci někdy nedochází.S tou leností..To by mi hodně vadilo. ![]()
mahdalko, já si myslím, že už byl takový určitě dřív, jen si tě zajišťoval, až jak sama píšeš si byl jistý, že tě má pro sebe. Teď se teprve projevila jeho pravá povaha a proto už se nesnaží, to, že mu to třeba připomeneš, pro takové lidi nic neznamená, nemají snahu to měnit, protože mu to tak vyhovuje, když budeš tlačit na pilu, bude to jen horší, bude se urážet a pak tě dusit apod. zatvrdí se. Tady už možná sama cítíš, že nebyl a není zralý na dlouhodobý vztah ve dvou. Hledal jen druhou maminku a tu v tobě našel-opečovávatelku. Bohužel vím o čem mluvím můj první partner byl to samé
kralicinka1 píše:
Souhlasím že si k čověu druhý dovolí jen to co mu dovolíš ty.Ale zase si i myslím že někdy toho druhého nezměníš - bud se s tím smíříš a nebo můžeš odejít. …
Ale jistě, to se rozumí samo sebou, že to jde ruku v ruce - některé chování nejsem ochotná vůči své osobě akceptovat a to i za cenu toho, že se s tím dotyčným nebudu stýkat. ![]()
Tohle z tebe, zakladatelko, musí partner cítit. Že si nenecháš libit chování, které ti jakkoli ubližuje, že je vztah o partnerství, že tě nemá omotanou kolem prstu, a že se nezblábzníš, pokud budeš žít bez něj… Copak je jediný chlap na planetě? Takových je dvanáct do tuctu… ![]()
Izabella píše:Monny89 píše:Izabella píše:Zrejme nechapes jak to myslim.. ja nemyslela triky jako triky, ale „triky“ taktiku…Monny89 píše:A to by tě bavilo, vymýšlet celý život nějaké triky, abys získala jeho pozornost? Důležité je být svá hned na začátku vztahu. Žádné triky, žádné přetvářky, žádné dělání něčeho, jenom proto, aby si někdo někoho udržel. Ona je svá, on je svůj a buď to půjde, nebo ne. Žádné triky nepomůžou, možná na chvíli to oživí vztah. Pak to stejně přestane zabírat, jen se tak prodlouží třeba něco, co by už dávno skončilo…Izabella píše:Ja nerikam, delat ze sebe „mrchu“ za kazdou cenu, kazda zena, ma jine triky, jak si ziskat pozornost atd.Monny89 píše:A jaká je ve skutečnosti? Každá žena je jiná. Ano, pokud to tak ta žena cítí, tak je to správně. Pokud to tak necítí, musí k tomu dojít sama nějakým psychickým vývojem své osobnosti. Prostě jsem jen chtěla říct, že dělat ze sebe něco, co nejsme stejně, nevede k ničemu dobrému.Izabella píše:Ja jsem neradila delat ze sebe „mrchu“ pouze nechat projevit svou osobnost, a nenechavat se utlacovat…
To je jedno, nekdo me pochopi nekdo ne…Ale já ti rozumím. Přesně jsi řekla to klíčové slovo - TAKTIKA . Přesně jak říká pan doktor Plzák ve své knize „Taktika a strategie v lásce“ někdo se prostě s tou vrozenou inteligenci pro vztah narodí a někdo ne.
Přesně cituji:
Ty pořád mluvíš o ženách, které tu „taktiku“ v sobě mají, ale jsou i takové co jí nemají a vytvářet ji uměle prostě nejde. Proto je fájn, když vztah klape i bez nějakých taktik.
„Někteří lidé se s vysokou inteligencí pro vztah rodí, znají a používají taktiku i strategii, jenom své chování nedovedou pojmenovat. A jsou lidé, kteří toho vědí velmi málo nebo nic, a pak ještě ti, kteří se nedovedou poučit ani několikrát opakovanou neblahou zkušeností.“
Nemam co dodat
![]()
pavlak5 píše:Wiolla píše:neříkám ,že má být utápnutápavlak5 píše: …aby sis na něj přestala pořád stěžovat a snažila se ho pochopit ,nebo to vidět i z druhý strany…Teda ne, že bys v něčem neměla pravdu, ale radit holce, která má pocit, že do vztahu investuje víc než ten druhý, že je úslužná až moc a chlap neopětuje její dobrou vůli, tak takové radit, aby byla ještě víc chápající a uťápnutá.. No nevím, nevím…a pocity jsou pokud vím věc velmi subjektivní ,třeba se on cítí stejně .pokud se člověk dokáže vcítit do druhého líp pochopí proč se chová tak jak se chová a cesta k nápravě je snadnější
No ale zatím to vypadá, že byse zase jen vciťovala Mahdalka a ne její partner?
BTW ty se nažíš vcítit do svého partnera?:-)) Podle toho co píšeš, moc ne.:-)
Partnerství, kde si partneři vzájemně nesnaží vyjít vstříc a usnadnit si a zpříjemnit si život je naprd.
mahdalko já osobně souhlasim s Wiollou… opravdu je chlap takovej, že se k tobě chová tak jak mu dovolíš… měla jsem poměrně dost partnerů na svůj věk a vím, že když jsem se chovala jako ty, tak si mě absolutně nevážil a bral mě jako samozřejmost… změnila jsem se a i když nejsem úplná mrcha, musíme oba dodržovat určitá pravidla a ty jsme si vyhradili hned na začátku vztahu a jsem šťastná. Máme holčičku, která ho miluje a on jí a i když náš vztah není stejnej jako na začátku i tak si domluvíme hlídání a jdeme na večeři, do kina nebo prostě i s malou na výlet…
musíš si ujasnit co chceš a dát mu to najevo… ale jak vidím už si s nim mluvila a nepomohlo to a obávám se, že ani nepomůže to, že budeš si dělat co ty chceš a on bude doma u tv… být tebou prostě ho vyměnin za někoho jiného… je to bolestivé, ale podle toho co píšeš, nejlepší řešení. Ty se nebudeš trápit a nakonec si najdeš určitě skvělého chlapa… Jen si musíš stanovit hranice, za který nepůjdeš…
Holky,všem díky za rady
Včera přijel přítel brzy z práce,v tuhle hodinu nikdy nejezdil
Já přišla z posilovny a čekala jsem,že zas bude rozvalenej na gauči
NEBYL.šel si uvařit večeři a umyl i nádobí
A pak se mě zeptal,jestli si za 14 dní,až bude mít volno,uděláme výlet do Brna,vlakem,že je tam nějaká výstava,co by rád viděl
To mě teda překvapil,nečekala jsem to.Asi s tou výměnou ještě počkám
![]()
Asi čekal, že budeš sedět doma a čekat až přijde z práce a ono se tak nestalo…