OSVČ a PPM, vyplatí se?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13739
1.7.20 11:13

@PETRAKIM ano, to jsou vše pádné argumenty v covidové době a stojí za zvážení. Jen organizační drobnost, na živnosťák se chodit nemusí, stačí se odhlásit na OSSZ od záloh, s tím papírem na ÚP a od nich s potvrzením na pojišťovnu, to nemusí být osobně, stačí naskenovat do mailu. U nás jsou ÚP a OSSZ vedle sebe, celá procedura mi zabrala půl hodiny. Ale vše, cos uvedla, je určitě důležité a pomůže tazatelce v rozhodování :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8825
1.7.20 11:26
@lenajs píše:
@PETRAKIM ano, to jsou vše pádné argumenty v covidové době a stojí za zvážení. Jen organizační drobnost, na živnosťák se chodit nemusí, stačí se odhlásit na OSSZ od záloh, s tím papírem na ÚP a od nich s potvrzením na pojišťovnu, to nemusí být osobně, stačí naskenovat do mailu. U nás jsou ÚP a OSSZ vedle sebe, celá procedura mi zabrala půl hodiny. Ale vše, cos uvedla, je určitě důležité a pomůže tazatelce v rozhodování :)

po mně tedy vždy všude chtěli papír o přerušení živnosti :nevim: možná se něco měnilo, ale pokud běží živnost, je nutné platit zálohy přece a na ÚP ji bez přerušení živnosti nezaregistrují ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
1.7.20 12:27
@Amalthea píše:
po mně tedy vždy všude chtěli papír o přerušení živnosti :nevim: možná se něco měnilo, ale pokud běží živnost, je nutné platit zálohy přece a na ÚP ji bez přerušení živnosti nezaregistrují ne?

Když se od placení záloh odhlásíš, tak je logicky neplatíš. Tím živnost de facto přerušíš a na živnosťák chodit nemusíš. A s tímto potvrzením tě zaregistrují na ÚP. To je moje zkušenost a zkušenost mých kolegyň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102669
1.7.20 12:29

@PETRAKIM A hlavne, když pujde na tu PPM, tak ji cca tech 5000 mesicne bude mit taky, takze fakt nevidim, proc by tohle nesmyslne obihani pracaku melo mit smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
1.7.20 13:32

@j.a.n.i1 Při placení minimálních záloh sociálního pojištění mi to vychází na 3892 Kč na měsíc :) Pokud je pravda to, že by šlo pak PPM přerušit a jít na rodičovský příspěvěk, udělám to tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102669
1.7.20 16:53
@Lupka20 píše:
@j.a.n.i1 Při placení minimálních záloh sociálního pojištění mi to vychází na 3892 Kč na měsíc :) Pokud je pravda to, že by šlo pak PPM přerušit a jít na rodičovský příspěvěk, udělám to tak :)

To ti ale vychazi blbe, pri minimalnich zalohach na sociální platnych pro rok 2020 je to 6030, takze z roku 2019 to bude mene, ale určitě pres tech 5000,– tedy pokud se plati maximální zaloha vuci socialnimu, pokud si nekdo dobrovolne plati mene, tak je to jeho blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8825
1.7.20 17:40
@lenajs píše:
Když se od placení záloh odhlásíš, tak je logicky neplatíš. Tím živnost de facto přerušíš a na živnosťák chodit nemusíš. A s tímto potvrzením tě zaregistrují na ÚP. To je moje zkušenost a zkušenost mých kolegyň.

Ano, už to čtu, máš pravdu, od letošního roku už není nutné přerušení řešit přes ŽÚ. Moje zkušenosti jsou staršího data 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat