OSVČ - zkušenosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.10.14 12:58

OSVČ - zkušenosti

Ahoj, chtěla jsem se zeptat vás co děláte jako OSVČ. Jaké s tím máte zkušenosti? Zvažuju to, přijde mi, že se dá lépe organizovat čas při dětech. Jaké jsou taky Vaše zkušenosti jako zaměstnankyň s malými dětmi? Dá se to vůbec skloubit? Přijde mi, že po rodičáku, nástup do práce, v ní osm hodin minimálně, vyzvedávání ze školky (což se mnohdy nestíhá), péče o domácnost atd. abych pak vůbec na děti měla čas :think: Omlouvám se za trošku zmatený dotaz, ale snad pochopíte co tím míním :lol: Díky za reakce. :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
23.10.14 13:00

Jsem osvč - důvod jasný - nemohla jsem najít práci, co skloubím s péčí o dítě.. s 2 dětmi už vůbec ne.Chce to disciplínu, člověk se musí donutit makat. Ale jde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.10.14 13:06

@JayLee a ze se nestydis to tu verejne napsat, jak ocuravas stat :lol:, „podnikatelko“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
23.10.14 13:07

Já jsem osvč už skoro tři roky, nedokážu si představit vrátit se do práce! Organizace práce a péče o 2letého syna v pohodě. A být na rodičáku doma a ještě fakturovat a inkasovat je super.
Sice mě práce stojí i čas, ale dá se to zvládnout. Neměnila bych!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.10.14 13:24
@JayLee píše:
Ja jsem na MD - OSVČ a i zamestnanec a nemuzu si to teda vynachválit :pankac: MD mam teda psanou na manžela jen papirove ale timpadem ji mame oba dva k dobru mesïcne navíc k nasim vyplatam :kytka: nemusim si platit zdravotni ani socialni a muzu jet i na zivnost :kytka:

Ty to píšeš, jako kdybyste mateřskou pobírali oba :lol: :lol: :lol:
Nejspíš sis jen díky němu volila délku, ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
593
23.10.14 13:28

Jsem taky OSVČ, je to jediná možnost pro mě, na začátku jsem se pro to rozhodla, abych se mohla věnovat víc dětem a pokud splníš zákonnou podmínku, že se řádně staráš o dítě (je ve školce na 4h a ve škole nechodí do družiny, je mu míň než 7let, u dvou do 15 let věku staršího), stát za tebe hradí zdravotní pojištění, platíš jen peníze z výdělku a sociální. Takže u nás jasná volba, manžel ale vydělá víc, než jen nutně na přežití. Momentálně jsem doma s handicapovaným 3-letým dítětem, které do školky nemůže a do stacionáře ho zatím dávat nechci. Přivydělávám si doma na ŽL, když po obědě spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.10.14 13:33
@JayLee píše: :D :D ne ne mají ji na sebe on napsanou - ja byla na MD jen tech 6 tydnu co ze zákona jsem musela jinak RP a MD je na nej on je jakoby otec na materskej ale jinak oba dva pracujeme ;) jsme zamestnanci a i OSVČ :roll:
U prvního jsem mela MD i RP na sebe ale u druhyho to mame takhle :roll:

Aha. No, furt je to jen jeden „rodičovský příspěvek“. To není odrbávání státu :mrgreen: Rodičák pobírá spousta holek, co normálně chodí do práce a o dítě se stará babička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.14 13:35

Ahoj holky. Manžel je osvč podlahář. Máme tři děti. Nyní mi skončil rodičák. Shánímn manželovi zakázky, připravuju kalkulace apod. Chtěla jsem se zepta, jak to řešit, jestli pokud si udělám živnostenský list a budu manželovi shánět zakázky jako dosud, jestli musíme oba platit sociální a zdr. pojištění. Jestli je výhodnější vzít živnost podlahářství na sebe a manžela najímat na práci nebo by byl můj zaměstnanec případně obráceně. V okolí se mi naskytla práce na směny 3 a vzhledem ke stáří dětí je to dost nereálné. Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
16986
23.10.14 13:44
@schwarzwaldtorte píše:
@JayLee a ze se nestydis to tu verejne napsat, jak ocuravas stat :lol:, „podnikatelko“

a ty daně, ktere statu odvadi ze zamestnani i z podnikani te uz tolik nepali, vid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
23.10.14 13:54
@JayLee píše:
Ja jsem na MD - OSVČ a i zamestnanec a nemuzu si to teda vynachválit :pankac: MD mam teda psanou na manžela jen papirove ale timpadem ji mame oba dva k dobru mesïcne navíc k nasim vyplatam :kytka: nemusim si platit zdravotni ani socialni a muzu jet i na zivnost :kytka:

to tučně jsem nepochopila :nevim: :think: dítě si může uplatnovat jen jeden z rodičů, volno v práci na základě MD taky může čerpat přeci jen jeden :think: co teda máte k dobru oba dva na výplatní pásce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
23.10.14 14:00
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Manžel je osvč podlahář. Máme tři děti. Nyní mi skončil rodičák. Shánímn manželovi zakázky, připravuju kalkulace apod. Chtěla jsem se zepta, jak to řešit, jestli pokud si udělám živnostenský list a budu manželovi shánět zakázky jako dosud, jestli musíme oba platit sociální a zdr. pojištění. Jestli je výhodnější vzít živnost podlahářství na sebe a manžela najímat na práci nebo by byl můj zaměstnanec případně obráceně. V okolí se mi naskytla práce na směny 3 a vzhledem ke stáří dětí je to dost nereálné. Děkuji za odpovědi.

Pokud máš VZP a máš dvě a více dětí do 15 let, tak nemusíš platit zdravotní pojištění pokud budeš dávat dítě do školky jen na dopoledne. Já to tak měla, tak jsem uěetřila kolem dvou tisíc. Jinak sociální musíš jako osvč platit. My to měli podobné (ale rok jsem byla na úp a dělala doma faktury a tak, tak jsem si nic platit nemusela). teď jsem na rodičáku, do toho jsem si firmu udělala svoji a manžel je moje osoba spolupracující (to je nejlepší, co nám poradila účetní)- ale já mám autodopravu, tak nevim, co je pro vás výhodnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
23.10.14 14:04

@JayLee jo tak to uz dava smyls, dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
23.10.14 14:10
@JayLee píše:
jasne, ze ne pac nam skoro vzycky vraceji bo platíme minimum :kytka: me zajima cistej zisk co z toho mam :palec:

no, nebylo to na tebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.14 14:29

Já mám čekou průmyslovou pojištovnu. Takže jsi jako v domácnosti do 15 let dítěte a k tomu jsi spoluvlastník firmy manžela? Já jsem ted od pondělí na úp. Prívě nemáme babičky hlídací, pokud děcka onemocní, manžel nemůže zůstat doma přišel by o zakázky a já z normální práce bych taky doma s marodama nemohla být. Proto to chceme řešit takto, jako podnikání společný. Takhle bych si děti doma pohlídala sama. :D

• Citovat
  • Upravit
30
23.10.14 16:04

No teď už ne-protože jsem otěhotněla a sem teď na rodičáku, tak soc a zdr. neplatím. (ale před tím jsem byla osvč a zdr právě neplatila). No, my to máme složitý. Já si udělala vlastní firmu(protože manžel byl pod tchánovou firmou), a na tu furmu jsem musela dělat odbornou způsbilost a tak(takže testy a to by se chlap nenaučil), tak sem si ji udělala na sebe já a on je moje osoba spolupracující- od tchna odešel-(znamená, že má nárok na 50 procent výdělku)- no a máme to rozdělený- s dopravou mám i spedici, takže z toho jdou peníze na můj účet a z jeho náklaďáku to zase jde na jeho, tak máme jako každej svoje:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat