Těhotná a bez práce - pracák?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.10.14 11:17

Těhotná a bez práce - pracák?

**Prosím o zachování anonymity, nick užívám i jinde a nerada bych, aby to bylo veřejné tajemství, děkuji.****

Ahoj,

chci se zeptat, zda s tím má někdo zkušenost? Studovala jsem VŠ a přitom pracovala. Přítel má poměrně dobrou práci a tak jsem si mohla dovolit studovat druhou VŠ po sobě. Stalo se, že jsem otěhotněla - asi se miminku fakt moc chce na svět, protože je tady i přes ochranu. Bohužel jsem měla dost těžký začátek těhotenství a tak jsem musela školu přerušit (jednak, protože je tam tělesná výchova a jednak, protože jsem i na začátku 2trimestru zvracela). Bohužel už od mala trpím nízkým tlakem a tím vším se to asi zhoršilo a omdlívám :roll: takže mě slušně z práce, kterou jsem měla brigádně vyprovodili.
Momentálně bydlím s přítelem 300km od města, kde mám trvalé bydliště. Zdravotní za září jsem si zaplatila a říjen mi paní na přepážce doporučila neplatit s tím, že si mám zajít na pracák, abych za sebe neplatila, že je to zbytečný (zatím mám ještě cca 2-3výplaty jako rezervu). Jenže:

A tady to nastává. Sama se bojím jet - kdybych sebou někde třískla a přítel si dovolenou vzít nemůže mají předvánoční provoz a tak má přísměny a ještě jim odpadl nějaký kolega.
Na netu jsem četla, že stačí k přihlášení se na úřad práce i nájemní smlouva a nemusím se tedy hlásit jen ve městě s trvalým pobytem.

Máte s tím někdo zkušenosti? Byt je psaný na nás oba s přítelem, jsem tedy ve smlouvě uvedená taky. Ale trvalý pobyt mám tedy 300km daleko.

Bohužel mi bylo až do minulého týdne stále špatně a omdlévala jsem, teď ťuk ťuk ťuk už týden je vše v pořádku, tak bych ráda začala jednat. Ikdyž poměrně pozdě, ale přeci (dřív prostě bylo pro mě snažší, mezi zvracením odeslat penize z internetového bankovnictví).

Předem moc děkuji a přeji všem krásný den…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.10.14 11:26

Ještě bych ráda dodala, že jsem po první VŠ rok pracovala na HPP. Poté jsem odešla a šla znovu studovat na denním studiu. Takže mám něco odpracováno…

• Citovat
  • Upravit
16927
23.10.14 11:33

Asi fakt v místě trvalého bydliště: http://www.icm.cz/…rad-prace-up

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
23.10.14 11:37

Registrovat se v místě trvalého bydliště a pak je požádat, jestli bys nemohla na pobočku docházet tam, kde fakt bydlíš.
Pochybuju, že tě zregistrujou jinde. Ale můžeš zkusit zavolat a uvidíš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
23.10.14 11:43

Zavolej si na UP v místě trvalého bydliště, popiš situaci a požádej o mimořádnou výjimku ze zdravotních důvodů, ale pokud vím, tak to většinou nedělají a chtějí tě registrovat tam, kde ofiko patříš (měli by pak bordel ve vydávání dávek atd.).
Já se taky chtěla registrovat v místě pronájmu, byť zdravotní důvody jsem neměla a nevzali mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101523
23.10.14 11:44

Já mám pocit, že i ta registrace jinde jde, alespoň kamarádovi se to povedlo, ale co vím, tak to měl předem vytelefonované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.14 11:46

Tak čtu, že u těhotných ani není 100% jistota, že je na úřad příjmou? To se mi může taky stát? 8o

• Citovat
  • Upravit
509
23.10.14 11:47

Jinde tě nezaregistrují.. Já musela do Prahy 2×.. Jednou zaregistrovat a po druhé požádat o převedení k nám, když mi přišel dopis. Radost jsem neměla. Hlavně tam byla veškerá sociálka atd.. Nakonec jsem si tu udělala trvalé bydliště a mám klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.14 11:59
@tria.002 píše:
Jinde tě nezaregistrují.. Já musela do Prahy 2×.. Jednou zaregistrovat a po druhé požádat o převedení k nám, když mi přišel dopis. Radost jsem neměla. Hlavně tam byla veškerá sociálka atd.. Nakonec jsem si tu udělala trvalé bydliště a mám klid.

Na Nový rok se stěhujeme do našeho bytu v okrese trvalého bydliště. Jen musí doběhnout smlouva podnájemníkům co tam máme. Takže předělávat pobyt nechci :roll: No dnes mají zavřeno, tak zítra si tam zavolám. Ještě mám na to týden a pak při nejhorším zaplatím i říjen a listopad už vyřídím doma…

Děkuji za názory.

• Citovat
  • Upravit
509
23.10.14 12:26

Hele, já tam měla dost protivnou ropuchu, tak budu držet pěsti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.1.15 13:37

CHtěla bych se zeptat kam mám zajít a kdy zažádat o rodicovsky příspěvek. Mateřskou nejspíš nedostanu když máme nadměrný příjem. Děkuji za odpověd. :) Jsem na pracáku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.15 10:38

Dobrý den, prosím o zachování anonymity nestojím o rejpané komentáře. Jsem čerstvě vedená na ÚP, podpora 5 měsíců. Nastoupit do nové práce mohu během příštího týdne. Jde o to, že
bych ráda zkusila IVF. Řeším otázku zda vůbec do nové práce nastupovat, nebo zůstat na pracáku a zkusit IVF příští měsíc? Pokud by se povedlo otěhotnět, tak by mě zbývala podpora na 4 měsíce. Jenže co potom? Bez peněz zůstat, to nejde :nevim: Jak jste tuto situaci řešili vy po dočerpání podpory? Co sociálka a tak? Nikdy jsem tento problém neřešila tak nevím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3861
16.6.15 10:45

Je velmi nízká šance, že IVF vyjde takže bych šla pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
16.6.15 10:47

Jít do práce. Pracovat můžeš i jako těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
16.6.15 10:50
@Claire00 píše:
Jít do práce. Pracovat můžeš i jako těhotná.

I ty naivko! V ČR je IVF okamžitá indikace k pracovní neschopnosti přeci! Jinde to tak není, ale my si to můžeme dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat