Těhotná a bez práce - pracák?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3200
16.6.15 10:50
@Claire00 píše:
Jít do práce. Pracovat můžeš i jako těhotná.

I ty naivko! V ČR je IVF okamžitá indikace k pracovní neschopnosti přeci! Jinde to tak není, ale my si to můžeme dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
16.6.15 10:52

Tak pracuj aspoň tak dlouho ať máš nárok na mateřskou a pak běž zkusit IVF - pokud Vám to nejde přirozeně…nebo už Tě tak moc tlačí věk? Kolik je ti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
16.6.15 10:55
@KatkaX píše:
I ty naivko! V ČR je IVF okamžitá indikace k pracovní neschopnosti přeci! Jinde to tak není, ale my si to můžeme dovolit.

tady je dokonce i taková uživatelka co si raději vzala neschopenku skoro 2 měsíce před. Jinak já si na IVF neschopenku nebrala. Jen pár dní po jsem zůstala doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
16.6.15 10:59
@Claire00 píše:
tady je dokonce i taková uživatelka co si raději vzala neschopenku skoro 2 měsíce před. Jinak já si na IVF neschopenku nebrala. Jen pár dní po jsem zůstala doma.

Jasně, pár dní po - proč ne. Pak už to ale přeci běží jako každé jiné těhotenství, čili tu automatičnost při vypisování PN nechápu. Podle mého to těhotenství nemá oproti přirozenému otěhotnění žádná specifika.
No ale jsem OT.

Jinak pro zakladatelku - šla bych normálně do práce. Kdy IVF bych pak řešila podle momentální situace - zdravotní i té v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
16.6.15 11:02

@KatkaX Neměla jsem neschopenku ani na jediný den a pracovala ještě dva dny před porodem. Rizikových těhotenství je jen malé procento. Tady je to jen obrovská nechut pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.15 11:07
@Claire00 píše:
@KatkaX Neměla jsem neschopenku ani na jediný den a pracovala ještě dva dny před porodem. Rizikových těhotenství je jen malé procento. Tady je to jen obrovská nechut pracovat.

Tak jestli pracuješ v kanceláři, kde se maximálně řízneš o papír, tak o nic nejde. Asi máš to štěstí, že jsi zdravá, nikdy jsi netrpěla potraty a odsuzuješ ostatní, co už ty problémy mají a musí jim přizpůsobit svou situaci. Chtěla bych tě vidět, jak fyzicky makáš někde po nocích s břichem, to by se ti taky asi moc nelíbilo.

• Citovat
  • Upravit
11
16.6.15 11:12

Pokud něco takového plánuješ, je lepší zůstat na pracaku. Využít dávky, které dají a pak alespoň to placení socky a zdravky. Pokud půjdeš do práce a hned na to na IVF a vyjde je to, je to dost nekorektní vůči zaměstnavateli. Na druhou stranu jak píše elinka90. Na poprvé to nevychází tak často. Asi nejlepší je jít do práce na IVF jít o trochu později. Ale záleží na tobě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
16.6.15 11:12
@Anonymní píše:
Tak jestli pracuješ v kanceláři, kde se maximálně řízneš o papír, tak o nic nejde. Asi máš to štěstí, že jsi zdravá, nikdy jsi netrpěla potraty a odsuzuješ ostatní, co už ty problémy mají a musí jim přizpůsobit svou situaci. Chtěla bych tě vidět, jak fyzicky makáš někde po nocích s břichem, to by se ti taky asi moc nelíbilo.

Moje práce je hodně náročná i když v kanceláři. Po IVF se mi rozjel silný ohss se kterým jsem skončila týden v nemocnici na kapačkách a i přes to jsem pracovala a neměla neschopenku. Ono v zahraničí pracuje většina těhotných jen tady se podvádí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
16.6.15 11:13
@Anonymní píše:

Ani ty o mě nic nevíš, tak ani ty nesuď. Jako těhotná po nocích pracovat nemusíš, chce to jen se trošku zajímat o svá práva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
16.6.15 11:43

Já jsem po ivf a normálně jsem pracovala. nevidím důvod, proč bych neměla pracovat? měla jsem tedy normální těhotenství bez komplikací.. bohužel druhé nevyšlo, takže už pracuju a už to ani zkoušet nebudu…respektive nebudeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
16.6.15 11:45

Jinak jak tu někdo píše - stačí prostudovat zákoník práce a tam je vše napsané kdy těhotná pracovat může a kdy ne - v tom případě přeřazení na jiné pracoviště/ funkce…atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
16.6.15 12:17
@donaga píše:
Jen ze zvědavosti, když jsi byla v nemocnici na kapačkách (tedy předpokládám, že jsi nemohla mít ani propustku), jak v práci omluvili tvou nepřítomnost? To jsi pracovala „z domova“ nebo si vzala dovolenou?

Já to pochopila tak, že po tu dobu na neschopence byla, ale po odeznění akutního problému se vrátila zpět do práce, což je v našich podmínkách celkem výjimka… většina už je na neschopence celou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
16.6.15 12:43

Ona je jedna věco co je v zákoně druhá, co je realita a aby se šéf snažil z práce dostat těhotnou je hnus, ale děje se, hodně známých skončilo na neschopence kvůli tomu, měly namáhavou práci nebo jim bylo natolik zle, že často chyběly, uvolnovaly se a šéfovi se to nelíbilo a dělal vše proto, aby je donutil na neschopenku, chápu, že šly, než mít šikanu v práci a stres a ohrozit tím těhotenství, to za to nestojí, ona málokterá jde dobrovolně se nechat uvěznit doma s minimem vycházek na několik měsíců a s o dost nižším příjmemm.

já jsem taky na neschopence, omdlela jsem několikrát v práci, byla 13 hodin na nohou, těžká práce ve špatném prostředí, časté zvracení, migreny..šéf nezájem, nemůžeš dělat na 100%, tak odejdi, znepřijemnovl jak mohl, šikanoval, dával najevo, že jsem na obtíž, navíc po 10 měsících mi dal hpp i se zkušebkou, takže by mě hned vyhodil, jediná šance byla jít na neschopenku..ted je mi lépe, končí první trimestr a je mi značně líp, kdybych měla bývalou práci v kanclu, chodila bych taky klidně až do porodu..jsem mu i nabídla, že at mě přeřadí, mám zkušenosti z kanclu, nemá zájem, výpoved..takže mi nezbyde než být domací vězen a jak ráda bych šla někam, ale kdo mě přijme ve 4 měsíci? s tím, že když mám v těhotenství častější migreny bych často chyběla..takže si ty řeči o lenosti nech a zkus si těhotná jít dělat někam 13 hodin s jedbou přestávkou po 7 hodnách a chod domů tak urvaná, že tě bolí podbřišek a špiníš a říkej si, to zvládnu, přinejhorším potratím, ono někde sedět a makat je jiné, víš? a spousta ženakých to má podobně, ne jsou vyjímky, co toho zneužívjí, ale to jsou fakt hloupé ýt doma za malou část platu a řídit se pár hodinovými vycházkami..

a řeči co je v zákoně nesnáším, v minulé práci mě neplatili, inspektorát, inlovence, všeho se využilo a nic, stát nezájem, fakt praxe bývá jiná, je hezký, že máš nárok na přeřazení, na vyrovnávací příspěvek, ale ne vždy to funguje a popotahování s tím je značné.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.6.15 13:59
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím o zachování anonymity nestojím o rejpané komentáře. Jsem čerstvě vedená na ÚP, podpora 5 měsíců. Nastoupit do nové práce mohu během příštího týdne. Jde o to, že
bych ráda zkusila IVF. Řeším otázku zda vůbec do nové práce nastupovat, nebo zůstat na pracáku a zkusit IVF příští měsíc? Pokud by se povedlo otěhotnět, tak by mě zbývala podpora na 4 měsíce. Jenže co potom? Bez peněz zůstat, to nejde :nevim: Jak jste tuto situaci řešili vy po dočerpání podpory? Co sociálka a tak? Nikdy jsem tento problém neřešila tak nevím :nevim:

nastup do práce, pak řeš co dál. jestliže jdeš na ivf, máš chlapa, tudíž sociálku vynech. Máš těch 5 m podpory, pak nic. Jestli nemáš na to, být doma zadara, tak raději pracuj :think: Nic jiného, krom podpory, nedostaneš. Pak až rodičák, ode dne narození dítka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat