4směnný provoz
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
4směnný provoz
Ahojte, co je to 4směnný provoz a pracuje na něj tady někdo a jak to zvládá? Předem díky za info.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj jedná se o nepřetržitý provoz, který je zajištěn 4 směnama - pracuje se na 12-hodinové směny. Rozdělení směn je různé, např. raní-noční-2 dny volno - a takhle se to točí. Nebo r, r,v, v,n, n,n - v, v,r, r,v, v,v - n, n,v, v,r, r,r - atd… Někomu vyhovuje, že mívá volno i přes týden, tak si obíhá doktory, úřady atd. Já tak nepracuju a ani můj manžel. Švagr dělá první modul, tj. raní, noční, 2 dny volno (akorát první den volna je ten den po noční, takže de facto první den volna prospí)… a „volný“ víkend má jednou za měsíc… Dřív měl ten druhý modul, který je trochu složitější - v podstatě jde o střídání denní-volno-noční-volno - po dvou dnech a pak 3 dny víkend. To se ségře i švagrovi líbilo, protože každý druhý týden měl hodně volna…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No uz ti bylo odpovezeno, ale jinak jsem nasla to same ![]()
Zaměstnanci v případě nepřetržitého pracovního režimu pracují ve směnném režimu dvousměnném 2×12 hodin, třísměnném 3×8 hodin či čtyřsměnném 4×6 hodin. U nás je asi nejrozšířenější čtyřsměnný provoz.
Zaměstnanec pracuje v pondělí od šesti do osmnácti hodin, v úterý od osmnácti do šesti hodin a potom má ve středu a ve čtvrtek volno a v pátek jde zase na šest do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MY měli čtyřsměnný jako ranní 6-14, odpolední 14-22, noční 22-06… a jelo se r, r, o, o, n, n, volno, volno, r, r,…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kae Táta dělá na 4 směnný provoz (12h) a ted má měsíc jen ranní a je z toho úplně mimo ![]()
Jinak když si zvykneš je to podle mě celkem dobré, máš dny kdy máš volno i v týdnu nebo volné dopoledne takže se toho dá dost zařídít aniž by jsi si brala dovolenou.
Táta při téhle práci opravil celý dům sobě, bráchovi a ted pomáhá mě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zupa Mě by hráblo i z toho 3 směnného, maximum mám krátký/dlouhý týden
Ale to volno může být fajn, to je fakt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kae na 4směnný provoz pracuje můj taťka. Řekla bych, že zvládá v pohodě. A u nich to funguje tak, že pracovní týden je po-so po 8h a chodí noční, ranní, odpolední a potom týden volno.
- Citovat
- Upravit
@Kae Já si to taky neumím pro sebe moc představit, ale asi je to všechno o zvyku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělala jsem cca 3 měsíce, a to jsem byla svobodná bezdětná.
Dnes bych to nedala.
Jak bylo psáno výše, je to nepřetržitý provoz, nejhorší jsou odpolední o víkendech.
A rozhozenej rytmus, o tom ani nemluvím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@geilens to je nějaký divný, to pracuješ 6 dní a pak 2 dny volno?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@geilens ale jo, ono to asi vyjde, protože za den pracuješ 7,5 hodiny a ne 8, že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit